Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jak sežrat houby a ocitnout se v podivném stavu, kde se maže perspektiva a zvuk vás jako šavle seká na holou kůži. Někde je spojením Stoneova excentrismu s přepjatým soundtrackem Ennia Morriconeho dost podařené, někdy ale tenhle experiment sjíždí z cesty a potácí se nad roklí přehnanosti. Naštěstí ho vždy včas čapne za ruku vynikající herecké obsazení a dost podařené redneckovské vtípky. Je celkem patrné, že Stone se tak pokouší najít sám sebe ve výstřelku, až se začíná ztrácet... A to mu bohužel vydrželo dodnes. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone vždycky něčím překvapoval a snažil se být kontroverzní. V tomto snímku, který je celý o rozhodnutích a o vlivech na lidská rozhodnutí. Drsný, špinavý a prašný jako ta odlehlá cesta po, které přijel Sean Penn do malého městečka plného zvláštních lidí. Nejblbější den v jeho životě právě začíná a Jennifer Lopez v červených šatech prochází.... Zbytek je už film, plný výborných herců v absurdních rolích. B. B. Thornton hraje mechanika, který vypadá jako by utekl z psychiatrické léčebny a cestou 100x spadl na kámen a do bahna. Perfektní herec opravdu. Sean Penn nepatří mezi mé největší oblíbence, ale přál jsem mu, aby ze svých problému aspon na chvíli unikl. Jennifer Lopez je zde ještě "nezkažená" s původními neodbarvenými vlasy. Mladá a krásná nikdo se nemůže zájmu o ni divit. Dvojce Claire Danes a Joaquin Phoenix to je opravdu hříčka přírody, která všechny rozesměje a do filmu dostává trochu odlehčenosti. Pefektní kamera a špinavý look filmu je neodolatelné spojení, které dodává Stoneovu stylu další dimenzi. Scénář se točí okola městečka a hlavní postava se dostává do velkých problému a hledá nejsnažší cestu pryč. Femme Fatale se mu nabídne on přijme a do horoucích pekel vejde. Žárlivost a nedůvěra, které nakonci nejvíc ovlivňují hlavního hrdinu jsou dalšími pocity a emocemi, které k zamilovaným mužům patří. Doporučuji každému, kdo má rád absurdníhy příbehy s vlastním stylem a dobrými herci. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatracenej cizinec Sean Penn v dusném, prašném, špinavém zapadákově kdesi v Arizoně potká hříšně lačnou Jennifer Lopez. Jenže ta má žárlivého starouše, ale ten má zase balík peněz ... V ospalém městečku můžete narazit jedině na hromadu všelijakých figurek, z nichž nikdo zaručeně není normální :-) A supi se můžou slétnout k vydatné večeři :-)) Olivere! Já tě miluju! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni film Olivera Stonea, ale mezi ty nejlepsi se nezaradi. Celej film je o jednom pekne zasranym dni v zivote Bobbyho Coopera, kteryho naprosto fantasticky zahral Sean Penn. Problem je, ze podobnejch pribehu tu uz bylo dost. Nejaky smradlavy mesto kdesi v pousti, plny samejch divnejch existenci, ktery umi jen delat problemy a do toho cizi clovek, kterej ma na zacatku drobnej problem a na konci bojuje o zivot. Ale trosku slabsi pribeh je vykompenzovanej vsim ostatnim. Hudba je prijemna, kamera je uchvatna a krome jiz zminenyho Seana Penna predvadi uzasny vykony i Nick Nolte a Joaquin Phoenix. Jennifer udelala lepsi prumer, ale byla aspon sexy a docela mrcha. A pak tu je naprosto odpornej a desne krutej, k nepoznani namaskovanej Billy Bob Thornton, to byl neskutecnej naklad. Navic tu je hezky krvavej, napinavej a zajimavej konec. Celkove se jedna o slusny drama/thriller, kterymu by neskodilo misty pridat na tempu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Městečko Superior v Arizoně doopravdy existuje. Vyskytlo se i ve filmu Boží armáda z roku 1995. (Ai.ma)
  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)

Reklama

Reklama