Reklama

Reklama

Pán přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Pán přílivu, nominovaný na sedm Oscarů, zrežírovala Barbra Streisandová, představitelka hlavní role newyorské psychiatričky Susan Lowensteinové. Ta se snaží pomoci depresemi sužované spisovatelce, která se už poněkolikáté pokusila o sebevraždu. Tuší, že kořeny jejích problémů sahají do dětství, a proto požádá bratra své pacientky, nezaměstnaného trenéra amerického fotbalu z Jižní Karolíny Toma Winga (Nick Nolte), aby jí poskytl vodítko k odhalení jejich rodinné historie. Během zoufalého pokusu zachránit zdravý rozum své sestry i vlastní duši se Tom a Susan vydají na nepříjemnou cestu dlouho potlačovanými vzpomínkami. Cestu, na níž Tom zároveň dodá doktorce Lowensteinové odvahu řešit vztah s jejím násilnickým manželem. Tito dva lidé, pocházející z naprosto odlišných světů, stanou tváří v tvář své bolesti a zjistí o sobě skutečnosti, které jim oběma změní život…a přitom se do sebe zamilují. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cvokařka s nemalým frňákem usazeným mezi svůdnýma očima a její hromotlucká chlupatá deka přeplněná sarkasmem i traumaty poznávají účinky terapie láskou.. Po čase mě už poněkud obtěžovala Howardova hudba, ale díky poctivému přístupu autorky, ochrannému štítu humoru (vládne večírek se stradivárkami) a funkčnímu rozuzlení se James Newtonův univerzální sladkobol jeví jen jako malichernost. Romantika a tajemství, to dámy a pánové někdy může být pěkně silná kombinace.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film o skrytých a utajovaných zážitcích z dětství, které mohou ovlivnit celý náš život. Barbra Streisand zvládla obě role (jak za kamerou, tak před ní) bravurně. Na mou osobu tenhle film působí opravdu silně a přiznám se, že nevím přesně čím. Mám ale rád filmy, které dokáží tenhle příjemný pocit u závěrečných titulků navodit, takže mohu jen doporučit. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Citlivé a příjemné romantické drama. Tom toho v životě hodně prožil a bohužel více zlého než dobrého. Deprese řeší kouřením a pitím. Stejně tak jeho sestra Savannah prožila hodně krušných chvil a pokusila se o sebevraždu. A právě Tom pomáhá psychiatričce Susan svoji sestru léčit. Nick Nolte je v roli Toma výborný a přesvědčivý a jeho vyprávění za pomocí flashbacků je vážně silné a dojímavé. Barbra Streisandová se na postu režie i v roli Susan snažila a odvedla dobré herectví. Snad jedinou vadou na kráse tohoto filmu je vzniknuvší milostný vztah mezi Susan a Tomem. Připadá mi to jako velký útok na divákovy city. Kdyby film byl založen pouze a jen na Tomově vyprávění o neradostné minulosti za pomocí flashbacků byla by to silná a dojemná podívaná na jasných pět hvězdiček. Takto je můj celkový dojem na dobré čtyři hvězdičky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pomerne neobyčajný príbeh jedného chlapa (a ďalších veľmi dôležitých osôb jeho života) podaný v pomerne obyčajnom hollywoodskom balení. Ale to ani nie je výčitka, skôr konštatovanie. Psychologicky je všetko dostatočne dôveryhodne podané, čo ešte umocňujú skvelé herecké výkony vlastne úplne všetkých. Zamrzí trochu, že Krabbého postava je na takto ambiciózny film príliš jednorozmerná, ale jej prítomnosť vzhľadom na Wingovu postavu a jej minulosť chápem. Mám dojem, že takéto "malé" filmy zo súčasného mainstreamu vymizli, čo už ale výčitka je. Tomove tajomstvo som si pamätal ešte z prvého pozretia spred 20 rokov, čo je trochu škoda, pretože asi by na mňa film pôsobil ešte silnejšie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film pro zeny. Takovy to pitvani nitra a vzpominek a stourani v rane porad dokola a do toho nova laska a pak zase trauma z detstvi. Je to pekne natoceny, ale tak od desate minuty je zrejme jak to cele skonci a kde je ten pes vlastne zakopany. Neni to v zadnem pripade Woodyho styl, spis bych to prirovnal k Irvingovym romanum. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Když NBC v roce 1995 film vysílala, Barbra Streisand (Susan) zavolala do televize uprostřed filmu a požádala o snížení hlasitosti reklam, které byly v porovnání s relativně tichým filmem velmi hlasité. Víkendový provozní manažer jí vyhověl a snížil je o dva decibely. (sator)
  • Barbra Streisand (Susan) se přibližně šest měsíců radila s lékaři a terapeuty, aby jí pomohli vytvořit pocit autenticity filmu. (sator)

Reklama

Reklama