Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna. 1)  Robertova syna Jacka hraje skutečný syn Liama Neesona 25letý přitažlivý Micheál Richardson._____ 2)  Zajímavosti od Bontonfilmu uvádějí další fakta o propojení děje filmu se skutečnými osudy obou protagonistů. Neeson rovněž ztratil svou ženu a jeho syn matku Nataschu při lyžování. Viděno touto optikou nezbývá než konstatovat, že život někdy přináší roztodivné příběhy. ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Film má báječnou atmosféru italského venkova a působí v psychologii postav autenticky trochu schématicky, ale o to srozumitelněji. Pro mě nejsilnějším momentem agresivně-katarzní scéna, ve které se potvrzuje stálá pravda o potřebě odreagování emocí, které se dekády skladují a škodí. Je v něm drama i legrace a celkový dojem je kompletně letní, takže doporučuji. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Made in Italy se pro mě stal překvapivě velice příjemným filmovým zážitkem. Ano, je to sice velmi nenáročná, přímočará a předvídatelná romantika od začátku až do konce, nic z toho mi ovšem nebránilo tomu, abych si celý tento film užil. Samozřejmě, a toho si byli jistě vědomi i sami tvůrci, tu nejzásadnější a nejvýraznější roli zde sehrává uhrančivé prostředí Toskánska, kterému musí podlehnout snad opravdu každý, ta krajina, ty domy, to je prostě úchvatně působivé a opakuji, tvůrci toho využili na 100% a já jim to v tomto případě jenom schvaluji. Zápletka pak sice nedisponuje naprosto ničím novým, překvapivým, či neobvyklým, na druhou stranu se vší tou tuctovostí je zde naloženo snad nejlépe, jak jen to šlo, film tak nabízí jak jemný nádech fungujícího humoru, tak i emočně přesvědčivého dramatu, v čele nicméně ale přeci jen stojí ona romantika, ovšem i ona působí skutečně mile a hlavně nestrojeně a nenaivně. Atmosféru pak zařídilo zmiňované dech beroucí prostředí, no a nemalou zásluhu na mém pozitivním dojmu z celého filmu pak mají i veškerý herci, na čele s akčním bardem Liamem Neesonem, který si sem od všeho toho střílení na chvíli odskočil a nebylo to odskočení vůbec marné, nicméně i ostatní tu působí vážně příjemně a sympaticky, takže i když se zkrátka nejedná o žádný přelomový žánrový přírůstek, tak já si ho užil opravdu nečekaně hodně, a prostě se jedná o fakt příjemnou záležitost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to také dobré ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Neeson by si zaslúžil podstatne lepší film. Lenže posledných 20 minút to vyťahuje z vody podpriemeru. Až zamrzí, že sa film neniesol v podobnom duchu. Inak sa jedná o typickú žánrovku, kde si musí mladík vykričať nejaké veci s otcom, zamilovať sa a rozhodnúť sa uzatvoriť jednu životnú kapitolu, aby začal druhú. Prostredie Toskánska nádherné. Až máte chuť všetko nechať tak a ísť tam. Korona, nekorona. A potom tých posledných 20 minút. Inak keby ste film nevideli, tak sa nič nestane. Ja si myslím, že na neho pomerne rýchlo zabudnem. Čo je v rámci potenciálu, ktorý film mal škoda. Slabé 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľmi sa nesmej, vieš kto ešte mal 12 nasledovateľov?“ V jednej scéne je Liam Neeson so synom v reštaurácii a do stola im nabúra opitý chlap. Normálne som čakal, že Liam vytiahne dýku a celý lokál nemilosrdne vykidlí a potom ho zapáli. Potom som si spomenul, že toto je iný film, než na aké sme v posledných rokoch od tohto drsného Íra zvyknutí. A musím povedať (nič proti jeho akčným trilerom, mnohé sú skvelé), že bolo úžasné vidieť ho po dlhej dobe v inej polohe. Scenár je samozrejme jedno obrovské klišé (nachytanie s bývalým asi vypadlo z ôsmej série Ordinácie v ružovej záhrade), ale vôbec mi to nevadilo a i keď záver mohol byť dojemnejší, tak je to bez debaty za 4*. Jasné, dosť to pripomína Dobrý ročník (jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec), ale komu to vadí? Neskutočné Toskánsko, malebný kasting (nedajte sa pomýliť priezviskami, Micheál Richardson je naozaj Neesonov syn a asi vám nemusím pripomínať, za akých okolností prišli o manželku, mamu), dobré dialógy a postavy, na ktorých vám záleží. Mohlo tam byť viac jedla, viac pesničiek a z fretky mali urobiť running gag. Ale inak fakt spokojnosť a kto spokojný nebude, asi nevedel, na čo ide do kina. Kino Považan NMnV 2020 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama