Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

U Hodináře byla režisérovi zřejmě vytýkána značná nesrozumitelnost děje, proto se ve svém dalším (a posledním) filmu pokusil o crazy humor v daleko diváčtějším balení. Kouzlo dadaismu předchozího snímku tak zcela vyprchalo a výsledek je jen trapný a těžkopádný jako ty nejslabší italské série se Spancerem a Hillem. Jednu * dávám jen za několik slibných ujetých momentů, ze kterých mohl režisér vyčerpat více, ale neučinil tak. ()

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Sněhurka měla sedm trpaslíků, akorát tři mušketýři byli čtyři: Dlouhý, Široký, Bystrozraký a ... a ... a Smolíček Pacholíček!!!! :D :D Tento film nie je možné brať ako niečo s dejom ale započúvať sa do hlášok a skečov z ktorých je tento filmík pozošívaný. Niektoré hlášky a súvislosti neskôr narodení nepochopia, na druhej strane niektoré boli až zvláštne nostradamovské - napr keď tam niekto ukáže na biely kvet namaľovaný bielou kriedou na čiernych doskách na zemi so slovami: "hele, to je černobyl" ... [ [ film=1980 - Чернoбыль = 1986 ] ] ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

10% - „Humor“ a „gagy“ z filmu okatě trčí jako jehly z jehelníčku. A podobně „pohladí“ po duši. Neuvěřitelně nezábavný křečovitý pokus o bláznivou komedii s přesahem do klasiky. Z nudy vyčnívá jen výkon Jiřího Hrzána „Jsem normální mladej kluk, akorát jsem zelenej!“ I když i ten je rozmělněn nekonečným natahováním, takže nakonec taky nudí. Režiséru Tomáši Svobodovi se jeho poslední film vůbec nepovedl. Možná, že si najde své diváky, ale já mezi ně určitě patřit nebudu. ()

analog 

všechny recenze uživatele

je to vynikajuca blazniva freak out komedia a tak si treba v sebe naladit absurdno a nehladat v tom realitu,preboha... v ziadnom pripade to neodporucam kazdemu.ved prave v tej debilite je pritazlivost:-).. prikladom nezvladnutej komedie je pre mna kazda koruna dobra. .dal by som ****,patkou vyrovnávam balanc. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tvůrci se museli při natáčení ohromně bavit. Přes zoufale žalostný výsledek a nebetyčně blbý scénář si umím představit, že u řady scén a s tak dobrým hereckým ansámblem v zádech mohlo proběhnout na place hodně humoru. Pro diváka však neprobíhá nic, co by zaujalo. Luděk Sobota s výjimkou Jáchyma nehrál nikdy v ničem dobrém, totéž lze říct i o komediálních rolích Veškrnové z této doby, o to více mi bylo líto osobnosti kalibru Josefa Kemra, jehož trdlování v potápěčských ploutvích nebylo hodno předního barda Národního divadla. Ale je dobře, že nám TV Barrandov připomíná i tyhle odstrašující příklady "klenotů" československé kinematografie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde je vodník (Jiří Hrzán) tažen na vodních lyžích na laně za autem, je možné si všimnout, že lyže mají zespodu kolečka. (boul)
  • Natáčelo se v Táboře. (pávek)
  • Režisér Tomáš Svoboda a herec Jiří Hrzán sa nedožili premiéry filmu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama