Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • USA House of Gucci (více)
Trailer 2
USA, 2021, 164 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Ridley Scott

Předloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrají:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (více)
(další profese)

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (Forum Film CZ)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (487)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott vo svojom druhom filme z roku 2021 prechádza z dávnej histórie do histórie, ktorá je nám asi trošku bližšia. "House Of Gucci" hodnotím vo výsledku ako zaujímavý film, ktorý by som ale rozdelil na dve polovice. Prvú elegantnú, zamilovanú a zaujímavejšiu polovicu a druhú vážnejšiu a viac zameranú na biznis druhú polovicu. A úprimne si myslím, že prvá polka filmu je lepšia. A môžu za to hlavne dve veľké herecké esá Al Pacino a Jeremy Irons. Obaja sú vynikajúci a predávajú svoje role na 100% A každý z nich si aj získal moje najobľúbenejšie momentky vo filme. Prvá je Paolovo stretnutie s Rodolfom, kde mu predstavuje svoje dizajny. Všetko čo tam povie Jeremy Irons je absolútne zlato. A druhá scénka je pre mňa moment keď Aldo sa pýta Maurizia - "Is this what you want?". Ale celkovo si myslím, že budovanie vzťahu medzi Mauriziom a Patriziou je skvelé. Ich sex v účtárni je boží, ich svadba, Maurizio v podniku Patriziiných rodičov... všetko super. Myslím si, že po návšteve finančnej polície sa presúvame do tej druhej vážnejšej časti. A hoci tam nie je nič čo by som ohodnotil negatívne, tam sa môj záujem o film začínal postupne vytrácať. Bolo to spracované dobre, ale bez Ironsa a Pacina tomu chýbal ten šarm a elegancia, ktorá ma zahákla v prvej polovici. A to je škoda. Každopádne som ešte nepovedal jednu dôležitú vec a tým je fakt, že Lady Gaga to dala na jednotku a rovnako aj Adam Driver opäť potvrdzuje svoj talent. Film stojí za to vidieť. Ale po "The Last Duelsom si myslel, že sa dočkám niečoho silnejšieho. Hodnotenie: B+ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stylově oblečená gangsterka s duší telenovely. Melodrama je díky House of Gucci opět v módě. Má to svoje neduhy. Postava Jareda Leto je z celé partičky nejvíc mimo až to někdy ruší. Lady Gaga ke konci celkem otravná. Adam Driver pro jistotu asi ani nedostal brief. Hudební pecky podivně nastříhané úplně do všech scén. A závěrečný akt by si zasloužil více prostoru. Ale i tak Ridley celou dobu baví. Paradoxně to celé působí spíš jako projekt Ryana Murphyho, než Ridley Scotta. Takže kdo miluje American Crime Story, Pose nebo Feud si tady přijde určitě na své. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zažili osudový pád, i tak zůstali nesmrtelní. Na značku Gucci nikdy finančně nedosáhnu, ovšem můžu je poznat i jinak. Ten nemilosrdný svět snobství, lesklého pozlátka, bohatství, intrik a nenávisti. Byl to zajímavý náhled do zákulisí úspěchu a na zcela běžné starosti, jaké máme i my, obyčejní lidé. Můj svět je naštěstí jinde a tam patřím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jiní američtí režiséři mají v dnešní době co dělat, aby natočili něco vysloveně dobrého nebo originálního a 84letý Ridley Scott to zvládnul za jeden rok dvakrát. Klan Gucci sice na první pohled může působit jako nějaké módní, návrhářské drama, ale pravda je trošku někde jinde. Extravagantní herecké výkony, temný příběh jedné italské rodiny, sebevědomá režie se skvělou atmosférou Itálie nebo perfektní dobový soundtrack, který Vám připomene, proč je stále Georgio Moroder takový frajer. Škoda, že některé momenty scénáristicky vyzní do prázdna. Naštěstí tu ale herecky s italskou angličtinou kouzlí herci jako Lady Gaga, která vládne celým dějem, Al Pacino, který Vám připomene, proč ho máte ze starých gangsterek tak rádi, Jared Leto, který se zde změnil k nepoznání nebo Adam Driver, který je tu až říšsky přísný. Takže je jednoznačně i tak nač koukat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama i pro lidi kterým svět módy nic neříká - pro ně je House of Car...ehm, Gucci možná vlastně i lepší, protože nejspíš netuší jak dopadne. Ridley dokáže budovat dramatickou scénu jako málokdo na světě a má k tomu i herce, kteří svými výkony vyloženě žadoní o oscary (je to zvláštní, ale ona ta Lady Gaga vážně umí hrát). Až si říkám že bych od něj vážně rád viděl ještě nějakou epickou gangsterku. U ní by ani nevadila ta přestřelená stopáž - skoro tři hodiny na historku o jednom partnerském vztahu jsou trochu moc, zvlášť když se tahle story ani nesnaží o žádný přesah a prostě "jen baví". 7/10 ()

Galerie (285)

Zajímavosti (41)

  • Film měl celosvětovou premiéru 9. listopadu 2021 v Londýně v kině Odeon Luxe Leicester Square. (hrumsrt)
  • Dom používaný ako miesto natáčania pre dom Gucci je Villa Necchi Campiglio, ktorý slúžil aj ako miesto pre film Moje meno je láska (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (více)

Reklama

Reklama