Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (803)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Lstivá letuška Pam Grier, milý a obětavý plátce kaucí s tváří Roberta Fostera, odporný šéf nelegálního obchodu se zbraněmi Samuel L. Jackson, důvěřivý polda Michael Keaton, věčně sjetá Bridget Fonda a jako třešnička na dortu potetovaný zarostlý Robert De Niro rozvalující se na gauči. A pro mě hlavně první film Quentina Tarantina, který se mi skutečně líbil, možná dám jeho Pulp Fiction, které jsem viděla poprvé a naposledy asi ve 14 letech, znovu šanci. Nevím ale jestli změním názor. Na Jackie Brown se mi totiž líbí hlavně to, že tohle není typický Tarantino, alespoň ne takový, jakého jsem ho dosud poznala. Víc tu jde o lidi, o jejich vztahy, všechno je jaksi uvěřitelnější. A závěrečnou scénu se dvěma výše jmenovanými postavičkami považuji zatím za ten nejsilnější okamžik, který jsem v Quentinově filmu viděla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I díky téhle černošské letušce si Quentin Tarantino vydobyl pozici nadprůměrného a neskutečně respektovaného tvůrce. Trvalo to, ale přesto jsem se k hutnému vyprávění po letech vrátil. Dospívání je otázkou několika let a Tarantino mohl ubrat ze svého zběsilého stylu a nahradit vše skvěle rozehranými postavami. Nostalgicky pomalý snímek vyšťoural další uvadající hvězdy – Roberta Forstera, Pam Grier (někdejší hvězda násilných produkcí) nebo z dnešního pohledu i Michaela Keatona. Nejvíce konvenční „tarantinovka“ nám předkládá příběh pletichářské letušky, která se vychytrale vykroutí z pašujících podvodů, vyhne se kriminálu, pomůže dopadnout jednoho kriminálníka.. a ještě na tom zbohatne!! Tarantino leckoho zklamal, úplně nové příznivce si zrovna tak i získal!! 70%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O Jackie Brown jsem vždycky slýchával jako o té "jiné a nejslabší tarantinovce". Nyní jsem film konečně zhlédnul a abych pravdu řekl, tak s výše uvedenou škatulkou nemůžu souhlasit. Jackie Brown rozhodně není nějak extra netypický zástupce Tarantinovy tvorby. Nahláškovaný konverzační (dialogy však jsou o poznání méně vybroušené než třeba v PF nebo KB2) heist movie v hlavních rolích se zapadlou černošskou hvězdou a Samuelem L. Jacksonem, drogami, nadávkami, nečekanými vraždami - to je pro Tarantina netypické? Kdepak, Jackie Brown se liší maximálně tím, že je v porovnání se zbytkem Quentinovy filmografie relativně umírněná, což je dáno žánrem. A že se jedná o jeho nejslabší film? Nevím, on slabé filmy netočí a z těch kvalitních se těžko vybere jeden, který by ostatní jasně porážely. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi podarená detektívka so zaujímavými postavami a dobre vypointovaným dejom. Začiatok je zdĺhavý, ako je u filmov od Quentina Tarantina obvyklé a priznám sa, že som asi po hodine sledovania cítil ľahké sklamanie. Potom sa ale dej predsa len rozbehne a výsledkom je rozhodne nadpriemerný snímok. Zachránili to hlavne ako vždy skvelí Samuel L. Jackson a Robert De Niro. Ten tu hrá jednu zo svojich najlepších postáv. Škoda že sa už nikdy nedočkáme samostatného filmu o týchto dvoch postavičkách. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Po Gaunerech Tarantinův nejzajímavější a nejdospělejší film. Tentokrát totiž cinefilní exhibice odsunul stranou a soustředil se především na vztahy mezi postavami, které pod jeho ukázněnou režií skutečně dýchají a cítí. Výsledkem je překrásný snímek o stárnutí, o únavě životem a o poslední šanci, které je třeba se chytnout a nepustit. A závěrečná scéna loučení je asi tím nejsilnějším, co dosud Tarantino natočil... ()

Galerie (144)

Zajímavosti (64)

  • Ze začátku filmu sdělí Ordell (Samuel L. Jackson) Louisovi (Robert De Niro), že je "serious as a heart attack" ("vážný jako infarkt"). Stejnou frázi použila De Nirova postava ve filmu Fanatik z roku 1996. (Othello)
  • Ve scéně, kdy mluví Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) s Beaumontem (Chris Tucker) před jeho bytem, zmíní Ordell právníka, kterého nazývá "svým osobním Johnniem Cochranem". Johnnie Cochran se proslavil jako urputný bojovník za práva amerických černochů a zapřísáhlý odpůrce tehdejší velmi bělošské - a podle mnohých velmi rasistické - policie. Jeho nejznámějším a zároveň nejúspěšnějším případem byla velmi mediálně sledovaná kauza O. J. Simpsona, která díky Cochranově obhajobě vedla k úspěšnému osvobození velmi pravděpodobně vinného člověka. (LucasAbelle)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama