Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1879. Kmen Apačů je na úniku z rezervace a kapitán Green (Peter Hansen) je jim s posádkou na stopě, leč marně. Jednoho dne proto dorazí kapitán Jeff Stanton (Audie Murphy), aby Greena vystřídal. Stantonovi se nakonec pomocí léčky podaří indiány skutečně kontaktovat a uzavřít s nimi dohodu, že území rezervace bude bedlivě střeženo před zlatokopy. Vše funguje tak jak má, ale zlatokopům se nelíbí, že nemohou těžit zlato, a tak se všemožně snaží porušit mír mezi Apači a armádou. (Mol)

(více)

Recenze (4)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Audie je odhodlaný kapitán kavalérie, ktorý má rozkaz nahnať Apačov do rezervácie. Film vyznieva, akoby bol natočený kdesi v sklade, čo spolu s nie príliš dobrou zápletkou maria potenciál snímku. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Další klasická Murphyovka. Ideální filmy na nedělní odpoledne, kdy po obědě se člověk rozvalí do sedačky a pak jen zíra. Nebyl jsem po obědě, ale po večeři a nerozvalil jsem se na sedačce, ale na stoličce u počítače. Kdo zná a má rád tyhle filmy, tak ho tímhle film ničím nepřekvapí. Jediná scéna kdy mi přeběhl mráz po zádech byla, když horníci začali pálit před kavalerií do indiánů a Murphy zařval "FIRE". To stálo za to. ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Sice docela kritický western co se týče Indiánů, ale zase nic moc převratného v něm nevidíme. Působí to jako řadový projekt, bojové scény jsou slabšího charakteru. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Audey Murphy se podobných rolí uměl zhostit a divák mu je rád věří. Apache Rifles je western o sporu mezi indiány a bělochy, o snaze najít společnou řeč a dosáhnout svého. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama