Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1879. Kmen Apačů je na úniku z rezervace a kapitán Green (Peter Hansen) je jim s posádkou na stopě, leč marně. Jednoho dne proto dorazí kapitán Jeff Stanton (Audie Murphy), aby Greena vystřídal. Stantonovi se nakonec pomocí léčky podaří indiány skutečně kontaktovat a uzavřít s nimi dohodu, že území rezervace bude bedlivě střeženo před zlatokopy. Vše funguje tak jak má, ale zlatokopům se nelíbí, že nemohou těžit zlato, a tak se všemožně snaží porušit mír mezi Apači a armádou. (Mol)

(více)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Audey Murphy se podobných rolí uměl zhostit a divák mu je rád věří. Apache Rifles je western o sporu mezi indiány a bělochy, o snaze najít společnou řeč a dosáhnout svého. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Další klasická Murphyovka. Ideální filmy na nedělní odpoledne, kdy po obědě se člověk rozvalí do sedačky a pak jen zíra. Nebyl jsem po obědě, ale po večeři a nerozvalil jsem se na sedačce, ale na stoličce u počítače. Kdo zná a má rád tyhle filmy, tak ho tímhle film ničím nepřekvapí. Jediná scéna kdy mi přeběhl mráz po zádech byla, když horníci začali pálit před kavalerií do indiánů a Murphy zařval "FIRE". To stálo za to. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Sice docela kritický western co se týče Indiánů, ale zase nic moc převratného v něm nevidíme. Působí to jako řadový projekt, bojové scény jsou slabšího charakteru. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Audie je odhodlaný kapitán kavalérie, ktorý má rozkaz nahnať Apačov do rezervácie. Film vyznieva, akoby bol natočený kdesi v sklade, čo spolu s nie príliš dobrou zápletkou maria potenciál snímku. ()

Reklama

Reklama