Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři Kingovy povídky, které volně propojuje mezi scénami probíhající tajemná kočka (která nakonec má určitou roli). Skutečně kvalitou jsou povídky nevyrovnané a nejlepší je ta první, částečně druhá, a ta poslední je jen do počtu, ale stále to má oldschoolový feeling, jinak řečeno atmosféru osmdesátek, kdy nastoupovaly VHS kazety, a v této souvislosti je to jeden z lepších filmů té doby a na toto téma. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi film podle Kinga, respektive tri plus minus pulhodinovy, podle povidek Quitters, Inc., The Ledge a The General. Prvni povidka je zaroven nejlepsi, imho si ji meli tvurci schovat az na zaver, ale to by zas tak hezky nemohli ukoncit pribeh o kocce, ktera se propleta vsema trema povidkama. Vic nez o horor se jedna o hodne cernou komedii o jedny netradicni firme pomahajici odvykat koureni s paradnim Jamesem Woodsem. Povidka je svizna, vtipna a ma slusnou atmosferu, navic jsou tu fakt paradni sceny, treba Woodsovo halucinace na vecirku plnym kuraku. Druha povidka je trochu slabsi, opet nechybi cernej humor, ale tentokrat je i docela napinava. Tady ze zacatku vse vypada jak tuctova historka o mafianovy, jeho neverny manzelce a jejim milenci. Az na to, ze mafian se rad sazi a vetsina pribehu se odehrava na rimse mrakodrapu. Tady dokonce dojde i na dve potencialne nechutny sceny, ale tvurci nic moc neukazujou. Treti povidka je asi nejslabsi, ale presto porad zajimava a je to takova sverazna variace na priseru ve skriny. Tady je bohuzel pomalejsi rozjezd, ale pak je povidka docela napinava. Akorat zaverecna kocici akce podporena superhrdinskou hudbou pusobi spis jak komedie. Nicmene skritek je udelanej hodne dobre a je tu mladicka Drew. Celkove se jedna o tri nadprumerny povidky, navic plne odkazu na jina Kingovo dila (zkrvavenej bernardyn ala Cujo, auto Christina, v televizi Mrtva zona...), ktere jsou ale vic cernohumorny nez hororovy a zprumerovano to da 4*. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Další hororová antologie, tentokrát od mistra Kinga. Spojujícím článkem je kočka, která se vydává přes půl USA pomoc jedné holčičce a mihne se v každé povídce. Pro fandy Kinga je tu pár pomrknutí - nejprve ji honí Cujo, pak ji málem přejede Christine a jedna z postav sleduje Dead Zone v televizi. Ale k povídkách. 1. Quitters Inc: Kuřák se rozhodne přestat kouřit a navštíví jednu agenturu. Ti mají v odvykání velice radikální metody včetně únosů a nejspíš i vražd. Kromě záměrně přepáleného a nesmyslného nápadu je zde dobře použitá klasika Every Breath You Take od Police, ale jinak pro mě průměr a 3/5. 2. Ledge: Paráda, na kterou jsem si pamatoval ještě z dětství. Chlápek se schází s milenkou mafiána, což se mu vymstí - mafián ho unese a donutí obejít mrakodrap po miniaturní římse. Pro někoho ze strachem z výšek je tohle vrchol napětí, navíc tu prudí jedno z nejdopornějších zvířat - holub. Povídka má brutální pointu ala Sedm a skvělé vůstění. Nejlepší část a 5/5. 3. General: Poslední povídka je nejslabší. Kočička dosáhne cíle a ochraňuje proti vůli rodičů malou Drew Barrymore před skřítkem, který ji krade dech. Celé je to příšerně dětinské, plné otravných klišé a rodinné pohody. 2/5. Celkově průměr s jednou pro mě nezapomenutelnou záležitostí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený povídkový film. Teague je zručnej režisér a většinu jeho filmů co jsem viděl jsem si dokonale užíval. Na tuhle adaptaci Kinga(jehož povídky jsem nečetl)jsem se těšil a nakonec jsem si je i dokonale užil. První povídka o chlápkovy co se chce odnaučit kouřit byla dobrá, neobsahovala nic zbytečného a jen rychle uběhla, a pravdou je že takovýhle metody bych použil na většinu feťáků a kuřáků 4*. Druhá povídka byla o něco slabší hlavně díky pomalejšímu rozjezdu ale jakmile se film přesunul na střechu tak to byla dobrá klaustrfobická jízda a konec byl parádní 3*. A poslední povídka byla výborná, mám osobně rád horory s takovýhlema skřítkama a tady jsem si je(nebo spíše ho) užil plnými doušky 4*. Takže dávám 4* z celkového hodnocení, líbilo se mi to dost, herci hrají přesvědčivě a malá Barrymore je roztomilá, takže nemám nejmenší důvod celej film zpochybnit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

King přepsal své tři povídky do scénáře a snad proto se jejich převedení na filmové plátno/televizní obrazovku/počítačový monitor (muhehe) docela i povedlo. Navíc došlo k docela dobrému výběru. první povídku považuji za Kingovu nejlepší, co jsem četl - drsná, děsivá a dost realistická, přitom se tam hororového moc neděje. Druhou povídku mám taky rád a i tady se filmové ztvárnění povedlo, hlavně ten bohatej padouch, kterej i bez maskování vypadá stejně hnusně jako Harkonnen z Lynchovy Duny (možná to bude tím, že je hraje stejný herec? :-)). No a třetí povídka je dost ujetá. Docela chápu, že se mnohým nelíbí, ale mě se líbila. Zlomyslnej, uchechtanej skřítek s "dobrou" vizáží..... proč ne? Kočičí oko patří určitě k tomu lepšímu z filmových podob Kingova díla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)
  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)
  • Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama