Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cuje, vykupujeme cuje (Kůže, vykupujeme kůže). Když si z příběhu odmyslím manželskou krizi a všechno to trapný kolem a nechám jen scény s Cujem, tak bych tomu dal minimálně 3 hvězdky a vůbec bych z toho nebyl vzteklej. Z nostalgie jsem se na to chtěl podívat, protože v době rozkvětu videa, kdy na TV obrazovce bernardýny zastupoval jedině tak Bohouš, jsem z toho byl dost nadšenej. Leč již je tomu dlouho, co jsem se držel strachy za svou větší kouli a proto mi teď nezbývalo nic jiného, než se na ní jenom škrábat, i když někdy trochu do krve. Být tou matkou, tak haranta za ten jeho ukňouranej hlas a rozmazlenej ksicht zabiju sám, nakrmím psa a uteču druhou stranou... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Stephen King umí dělat hrozby z našich mazlíčků: z auta (Christine), mobilu (Puls) nebo (jako v případě Cuja) ze psa. Kamera Jana de Bonta je vynikající a čtvrtou hvězdičku uděluji za práci maskérů, protože to, co dokázali "vyrobit" z dobráckého bernardýna, je neskutečné. Pobavilo mě, jak se truhlář válel za bílého dne v posteli v trenýrkách, ale možná tak jen čekal na svou milenku, aby nemusel ztrácet čas. Děsivě podhodnocený snímek. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tak túto adaptáciu knihy Stephena Kinga neradím medzi tie vydarenejšie, práve naopak. Samotná kniha (nečítal som) však môže byť zaujímavá, čo sa o tomto filme nadá povedať. Bernardín Cujo, ktorého vlastní jedna chudobnejšia rodina na samote, sa v úvode filmu nakazí nejakým hnusom od netopiera. Na ňufáku má malú škvrnu, ale rodina si z toho nič moc nerobí. Sprostý, nakazený Cujo behá po prírode, užíva si voľnosti a divák plný očakávania sa nevie dočkať kedy sa zmení v krvilačnú beštiu terorizujúcu vlastnú rodinu. V momente kedy už neovládnuteľný Cujo zabije prvého človeka, čoraz viac sa zo spočiatku zaujímavého filmu stáva nepresvedčivá blbôstka. ()

venison 

všechny recenze uživatele

"Cujo" je jeden z nejlepších Kingových hororů.. Na papíře se lehce popisují pocity psa nakaženého vzteklinou, ve filmu už to jde zachytit těžce.. Tenhle film patří k lépe adaptovaným Kingovým knihám.. Sice jsou zde situace mírně řečeno "přitažené za vlasy" (např. panička pobíhá kolem auta na lodičkách) , ale na osmdesátky to stačí :-D Příjemné retro i nyní.. Ps: Jak v knize tak i ve filmu mi uniká, proč ten pes sakra nebyl očkovanej.. Stephen King je znám svým uměním dělat z fóbií děsy.. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který na mě více zapůsobil jen proto, že znám knižní předlohu. Docela dost věcí sem si při čtení představoval stejně, ale hodně jinak a hodně věcí na které jsem se těšil ve filmu úplně vynechaly (dopis o prozrazení milostného vztahu, Cujovo hovno v garáži, scéna s rozbíjením nábytku + semeno). Taky docela rychle přeskakoval děj, ale co, tohle není kniha ;-) Film byl průměrný, ale z trochu osobního pocitu a za Cuja, který se povedl a byl pořádně zrůdný, dávám -7/10* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Danny Pintauro (Tad Trenton) mal v čase natáčania 6 rokov a nakoľko ešte nevedel čítať, sa svoj text učil naspamäť. Pomáhala mu pri tom jeho matka, ktorá sa počas natáčania zdržiavala v jeho blízkosti. (beso74)

Reklama

Reklama