foto

Daniel Hugh Kelly

  • nar. 10.8.1952 (66 let)
    Elizabeth, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel Hugh Kelly se narodil ve čtvrti Elizabeth v New Jersey, kde také vyrůstal. Byl přitom prostředním z pěti dětí v rodině irských imigrantů. Jeho dědeček a tatínek byli policisty, matka sociální pracovnice. Mladý Daniel navštěvoval Rosellovu katolickou střední školu a poté získal vysokoškolské vzdělání na St. Vincent College, jež je součástí Katolické univerzity (DC).

S herectvím začínal u regionálních divadel (např. The Folger Theatre, Arena Stage, The Actor's Theater of Louisville). Poté, po roce 1977 kdy se vrátil do New Jersey, přišly o něco cennější zkušenosti s Broadwayskými kusy. Zahrál si ve Včera narozených postavu Paula, či s Kathleen Turnerovou ve hře Kočka na rozpálené plechové střeše.

Nedlouho nato následují první televizní role. V seriálu RYAN´S HOPE (1975) ztvárnil postavu Franka Ryana. V roce 1983 pak přichází seriál HARDCASTLE & MCCORMICK, který tohoto sympatického herce zapsal do širšího povědomí diváků po celém světě. Do konce 80. a přes celá 90. léta se ale nedokázal nikterak výrazněji prosadit a tak ztvárnil role ve spíše průměrných filmech a seriálech (DOBRÝ SYNEK; LETCI Z TUSKEGEE; CUJO, VZTEKLÝ PES; TEN KDO MĚ HLÍDÁ; ZE ZEMĚ NA MĚSÍC).

Po roce 2000 se počet jeho rolí v tv seriálech či filmech ještě zúžil, a tak ho diváci měli možnost naposledy vidět v seriálu LOVCI DUCHŮ (2005), ve hvězdně obsazeném dramatu AMERICKÁ ZBRAŇ ze stejného roku, či dramatickém seriálu MEMPHIS BEAT z roku 2010.

Daniel si pečlivě během celé své kariéry hlídá soukromí a tak žije většinou v ústraní velkého dění na své farmě ve státě New York se svou ženou Kathryn. S tou má také syna Josepha Anthonyho, jež se jim narodil v roce 1989. Za roli Plukovníka Winstona Mayera v seriálu AS THE WORLD TURNS byl nominován na Spirit award televize TV Guide Canada.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Among the Shadows
2016 Nitky moci (TV film)
2015 Holiday Breakup
Sex, Death and Bowling
ToY
2013 Devil May Call
Exterminátor (TV film)
Mischief Night
The Monkey's Paw
2006 Once Not Far from Home
2005 Americká zbraň
2002 Souboj o vše (TV film)
2001 Strážce
2000 Growing Up Brady (TV film)
Zkažená mládež
1999 Mrazivý faktor
Pomíjivá sláva (TV film)
1998 Bolesti lásky (TV film)
Pes zabiják (TV film)
Příběh Dennise Rodmana (TV film)
Star Trek IX: Vzpoura
1997 Five Desperate Hours (TV film)
Vetřelec v mém domě (TV film)
1995 Letci z Tuskegee (TV film)
Lháři
Není větší lásky (TV film)
Never Say Never: The Deidre Hall Story (TV film)
1994 MacShayne: Kdo se směje naposled (TV film)
Moment of Truth: A Mother's Deception (TV film)
Volání o pomoc (TV film)
1993 Dobrý synek
1992 Citizen Cohn (TV film)
1991 The 100 Lives of Black Jack Savage (TV film)
1987 Night of Courage (TV film)
Osudná štvanice
Ten, kdo mě hlídá
1983 Cujo, vzteklý pes
1981 Thin Ice (TV film)

TV seriály

2017 Closer: Nové případy (TV seriál)
Konspirační teorie 1/4 (S06E06)
2014 Growing Up Fisher (TV seriál)
Blind Man's Bluff (E02)
Castle na zabití (TV seriál)
Smrt na jazyku (S06E17)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Admirálova dcera (S11E23)
2011 Mentalista (TV seriál)
Kde jen může být Carmine O´Brien? (S04E06)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Černá vdova (S02E02)
Naděje umírá poslední (S01E21)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Trojí ohrožení (S06E08)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Dead in the Water (S01E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Hysterie (S06E11)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Talking Points (S05E19)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Co se ve Vegas uvaří... (S01E02)
2001 Ponderosa (TV seriál)
Ženy klanu Kennedyů (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
3 Dawg Night (S12E09)
1999 Twice in a Lifetime (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Empire (S09E20)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Le Voyage Dans La Lune (E12)
For Miles and Miles (E09)
Spider (E05)
další epizody (5)
1996 Second Noah (TV seriál)
1995 Dark Eyes (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Pride (S05E23)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 Disney Presents The 100 Lives of Black Jack Savage (TV seriál)
1987 Bohatství, posedlost a smrt (TV seriál)
I Married Dora (TV seriál)
1986 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
A Chip Off the Ol' Milt (S03E22)
The Day the Music Died (S03E21)
In the Eye of the Beholder (S03E20)
další epizody (10)
1985 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Duet for Two Wind Instruments (S03E12)
Conventional Warfare (S03E11)
Mirage a Trois (S03E10)
další epizody (23)
1984 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Pennies from a Dead Man's Eyes (S02E11)
Hate the Picture, Love the Frame (S02E10)
It Coulda Been Worse, She Coulda Been a Welder (S02E09)
další epizody (21)
1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Just Another Round of That Old Song (S01E13)
Flying Down to Rio (S01E12)
Hotshoes (S01E11)
další epizody (13)
1982 Chicago Story (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

TV pořady

1983 Battle of the Network Stars XV (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace