Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

raimi 

všechny recenze uživatele

Nezbytné věci jsem poprvé viděl jako dvouhodinovou verzi co šla do kin, a byl jsem dost zklamanej. Film neměl šťávu, konec byl uspěchanej, celý to bylo nemastný neslaný. No a teď jsem měl tu možnost zkouknout tříhodinovou verzi pro kabelovku TBS, sestříhanou z původně natočeného materiálu, a můžu říct, že to filmu náramně prospělo. Pomalé budování atmosféry, vykreslování charakterů, zabydlení městečka více postavami, a poměrně dlouhé finále, kde dojde na lámání chleba. Herci jsou vynikající a hudba je tady naprosto výborná. Ty chorály filmu dodaly na epičnosti. Ve výsledku to není žádná velká sláva, jen slušná kingovka. Knížku miluju, kinoverze je na dvě hvězdičky, tříhodinovej tv cut na slabší čtyři. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Atmosferická záležitosť z dielne Stephena Kinga pôsobí rozpačitým dojmom. V prvej polovici sa akokeby hlavní hrdinovia zoznamovali, čo iba uberá na kvalite filmu, ale všetko sa vlastne zvrtne a už vidieť, že to režisér v druhej polovici napraví. Predovšetkým sa natom podieľal práve Max Von Sydov, spolu s Ed Harrisom a keďže druhý spomenutý bol takým dobrým spestrením celého filmu a dodával tomu dostatočný impulz, nemôžem inak hodnotiť, len 60 percent. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle me fakt mile prekvapilo. Film zacina pozvolna jako takova cerna komedie s vcelku nevinejma sluzbickama pro obchodnika, ale postupne se zacina ukazovat, ze zas tak prijemnej ten obchodnik asi nebude. A pak pride zhruba nekdy v polovine filmu zvrat a film zacina bejt horor, sluzbicky jsou stale hustejsi, pricemz nejlepsi je asi stazeni psa z kuze a lidi zacnou umirat, aby to skoncilo paradne drsnym, i kdyz krapet predvidatelnym finale. Dal musim pochvalit skvelou hudbu s nekolika znamejma pisnickama, ktery skvele dotvari atmosferu. A pak tu jsou jeste skvely herci. Prakticky vsem to magoreni clovek veri, ale samozrejme nejvetsi pozornost na sebe pouta Max von Sydow, kterej je za vsech okolnosti klidnej a je fakt perfektni. Ed Harris je jako jeho protivnik taky slusnej. Sice film neni na 5*, ale na druhou stranu nevidim duvod, proc je nedat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ľudská povaha, resp. z náboženského hľadiska povedané duša, je dosť slabý prostriedok na vnímanie okolitého sveta. S týmto problémom sa potýkajú aj hrdinovia prepisu jedného z mnohých románov Stephena Kinga. Prepis je to ale mdlý. Tie efektné výbuchy a efektné herecké obsadenie takmer vôbec nič nezachraňuje, pričom sa snímok zapisuje do radu mnohých nedotiahnutých adaptácií majstrových diel. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Převést na plátno geniální předlohu by byl určitě nadlidský výkon, ale i tak tato adaptace není ani děsivá, ani příliš psychologicky věrohodná. Ale i tak se na ní dá bez újmy dívat a obdivovat Sydowa v opravdu ďábelské roli. Některé nejzásadnější momenty zde k mému překvapení chyběly, ale modlil jsem se, aby režisér vynechal onu scénu s obrovským pavoukem. Alespoň v tomto mi udělal radost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama