Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na výplody Clive Barkera musí být to správné rozpoložení. Evidentně jsme se jaksi míjeli. Tři hororové příběhy se vlastně slijí v jeden, načež tento nikterak objevný postup je zde podáván tak okatě, až to bylo blbé. Na to, že se ale jedná o televizní projekt, disponuje snímek kvalitním technickým zázemím. Takže režisér Brannon Braga sice nezapře své přednosti televizního režiséra, rozhodně se ale prezentoval v dobrém režijním světle. Mnohem hůře obstál jím osobně sepsaný scénář, který prostě nestrhl. Ano, Anna Friel by opravdu už potřebovala hromadně osouložit, Britt Robertson už (snad) definitivně odhazuje dívčí střevíčky, načež i ona možná koketuje s koitem s vícero přírazy, načež další větší herecké osobnosti už tenhle povídkový počin do svých řad nezlákal. Vadil mně poměrně pomalý spád událostí. Než k něčemu výraznému došlo, tak to nemálo trvalo. A jednotlivé náměty povídek byly hodně "osmdesátkové", respektive typicky "barkerovské". Provázanost povídek se určitě povedla, rozhodně měl film své temnější notičky, některé scény byly nemálo působivé a znepokojivé. Převažuje však můj nezájem si film pustit opakovaně v budoucnu podruhé. Globálně vzato se snímek mohl vytáhnout o něco víc. 6/10 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, jak bych to řekla...No, tak to řeknu rovnou. Zpracování dobrý, nudné to nebylo akorát mi to přišlo úplně nelogické, nesmyslné, konec se mi teda v žádném případě nepropojil ( na rozdíl od ostatních diváků) a tím pádem jsem to vůbec nepobrala. Když to skončilo, tak mě napadla jediná věta : " A co jako?" U Kinga to mělo všechno vždy logiku a smysl, ale Barker mě velice zklamal i když kniha bude patrně lepší...Za mě otrávených 50% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jenna to má za 5*, Miles za 4* a záver s Bennettom ta celé vygraduje a dá tomu skvrlú bodku. 2 z 3 príbehov by s prehľadom stačili na samostatné 90 minútové psychologické horory, pravdepodobne najlepší horor roku 2020, svojim spracovaním trochu odlišný. Tých 5* ktoré dávam pomerne málo si zaslúži aj vďaka nadpriemerným hereckým výkonom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tři vzájemně propletené příběhy, které nejen že jsou zajímavé a scénaristicky poutavé, ale jsou sakra atmosfericky hutné, vizuálně působivé a napínavé. Švábi, krysy, duchové i psycho maniaci - originální nápady s pořádným hororovým duchem, který přesně v současných hororech chybí, možná právě proto jsem z Books of Blood tak odvařený. Slušný hit a Clive Barker potvrzuje, že v hororovém žánru je jeho jméno na vrcholu právoplatně. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

OK, je to celkem solidní horor, kterej se bere vážně a hrdinům se dějou fakt hnusný věci, takže to sranda moc není (nebo jsem ji tam neviděl). Rukopis Clive Barkera asi je znát a režisér se snaži udělat něco alá Hellraiser nebo neviím, asi se tam moc stříhalo, působí to divně. Na osmdesátky se to každopádně nechytá, ale dává na ně vzpomenout. Dal bych 5/10 max, ale zas nadhnodnocuju aspon na 5.5/10 asi protože jsem se nenudil, znova ale fakt ani náhodou. A abych nebyl za kkta - miluju 80´s i s dnešními odkazy na ně, jsou to moje filmový kořeny, ale bohužel, i tohle mi příjde tak o 10-15% nadhodnocený. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno