Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá učitelka Anna (Jodie Foster) podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále Mongkuta (Chow-Yun Fat). Kultivovaná Anna zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky a poznává, že siamský král je muž, který přesně ví, kam chce vést svou zemi a jak vypadá moderní svět. Tak si krásná a emancipovaná anglická učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i krále samotného. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

delaware 

všechny recenze uživatele

Historie + asijská kultura + vztah dvou lidí rozdílné barvy pleti = velká očekávání, protože tato témata mám nejraději. A byla snad i naplněna, jen přílišná délka filmu a rozvleklost některých scén mu u mě ubrala jednu hvězdičku... Škoda. Za pozitivní zmínku stojí roztomilý Tom Felton v roli Annina syna Louise, velkolepost siamské krajiny a herecké nadání Jodie Foster. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - je to určitým způsobem "velkofilm", protože kulisy, kostýmy a celkově výprava tohoto filmu je nádherná. Příběh taky nemá chybu a vidět i určitým způsobem jak "funguje" osobní život tak významné osobnosti jako je siamský král - tak to bych byla asi taky v šoku :) Herecké výkony - Foster a Chow mi k sobě krásně pasovali a věřila jsem jim.Tom Felton byl příjemné oživení a rozhodně to někdy ráda uvidím znovu. Na čem si film podle mě hodně zakládá je hudba...ta tam hraje velikou roli. ()

Reklama

netWoor 

všechny recenze uživatele

poměrně nezáživý film o siamském králi Miroslavovi (aspoň tak mi zpočátku jeho království připadalo), který si pro svých milovaných víc jak padesát skoro stejně starých dětí (nebojte, ve skutečnosti poznáte jednoho kluka a jednu holku, bo kdyby se s každou svojí dcerou měl pusinkovat před spaním jak s tou jednou, ještě teď film neskončil) najal anglickou učitelku - feministku a co z toho bylo. Výpravě, herectví a spol. není moc co vytknout, ale ...nechutně, nechutně sladké a nudné .... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film po každej stránke... Skvelá výprava, skvelý kostýmy, skvelý príbeh, skvelé spracovanie. Má to pointu, má to hĺbku, má to emócie a hlavne skvele zahrané postavy. Dlho som tomuto filmu odolával, lebo z nejakého dôvodu som ho bral ako čisto "ženský" film. Aké bolo moje prekvapenie, keď som ho prvý raz zhliadol. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Opuletní film po všech stránkách, který ovšem zrazuje scénář. Několik opravdu silných momentů je zatlačeno do pozadí impozantními celky a klišoidními dialogy. Místy příliš rozvleklé a opájející se nádhernou výpravou a kostýmy. A co ten závěr? Z přepečlivě budovaného dramatu je náhle třetiřadá action movie a na samém konci červená knihovna non plus ultra. Tato látka má na víc a mohla by se odvážit přiblížit se více skutečné historii, toto byla v podstatě pohádka volně vycházející z deníků skutečné Anny Leonowens. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Univerzitní profesor historie Thepmontri Limphapayom a člen rady cenzorů se nechal slyšet, že film by se v Thajsku po úpravách mohl promítat, ale sestříhaná verze by měla cca 20 minut. (Zetwenka)
  • Herečka Jodie Foster za roli dostala zaplaceno 15 milionů dolarů. (blackrain)

Reklama

Reklama