Reklama

Reklama

VOD (1)

Deena se propadne do roku 1666 a odhalí pravdu o Sarah Fierové. V roce 1994 bojují její přátelé o život a budoucnost města Shadyside. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Produkcia Netflix a režisérka Leigh Janiak, rozumej režisérsky Lajniak. Čo iné sa dalo čakať? Len to, že v roku 1666 si bežne lesby lížu v lese intímne ochlpenie, samozrejme na tajňáka, pretože inak bola vtedy spoločnosť tak hnusne kresťanská, zaostalá, proste morálna. Aby sme nezabudli, ten ženský páreček je rasovo zmiešaný, čo je tiež na rok 1666 úplne normálne. Škoda, že tam nepremiestnili aj toho ich úžasne múdreho čierneho tučka, on by bol určite minimálne starostom. Celá premisa je založená na tom, že spoločnosť prenasleduje radiátory, o nič iné v tomto filme nejde. To všetko diabolské a bosorácke, to je tam len ako pozlátko, účel bol iný. Keď sme sa chvíľami aj posúvali k nádeji, že by mohlo ísť o vydarenejší satanský horor s historickou atmosférou, Lajniaková to celé vrátila do súčasnej doby a napätému hororovému divákovi ostali len oči pre plač. Hlavne, že si hlavné protagonistky vymenili sliny a iné genetické materiály. A hlavne, že sa z radiátorov opäť urobili obete. Čo tam po kvalite filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zakončení Netflixovského Eventu Fear Street Trilogie je překvapivě nejslabším článkem a to se lákalo na velké věci, ale pořád jsem za tuhle Trilogii rád, protože do takřka polomrtvého subžánru Slasher přinesla svěží vítr a spousta pomrknutí a odkazů na starší snímky a to potěší nejednoho hororového veterána.Rok 1666 lákal dobovým zasazením s nádechem the Witch, ale je škoda, že se v tomhle období třetí díl zdržel sotva hodinu, protože pár záběrů rozhodně stálo za to ( vydloubnuté oči v kostele se šíleným farářem či sakra hodně nepříjemné useknutí ruky- tahle scéna rozhodně v paměti utkví), v druhé půli se střetnou všichni zabijáci a dovysvětlí se celá zápletka.Finále rozhodně mohlo být působivější a intenzivnější, ale vyloženě mě neurazilo ani neotrávilo, abych celou sérii kvůli tomu pohřbil. Své fanoušky si najde i tenhle díl. Osobně mě mrzí absence ňader, humoru a gore mohlo být také více.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"The truth will come out. The truth shall be your curse. It will follow you for eternity. I will shadow you forever. And I will show them what you've done." ______ Závěr ságy 'Fear street' zpočátku evokoval slibný náběh na alegorický folklorní horor o náboženským fanatismu, ale nakonec spíš působí jako lacinej anachronickej pamflet. Z týhle anotace se může zdát, že potenciál finále byl tak trochu spláchnutej do hajzlu v kontradikci k předchozím dvěma příběhovým aktům - a ano, jde o retrospektivu která je naprosto afektovaně vycucaná z prstu, čímž docela solidně rozehraná slasherová trilogie ke konci zbytečně degraduje na patologickou slátaninu.... Jenže já si s postavami vybudoval celkem intimní emoční pouto - navíc závěrečná půlhodina je opět kurevsky napínavá a velkolepá óda gore kinematografie - takže mě zde finální satisfakce konvenovala. Samozřejmě, je zcela nasnadě namítnout, že je to plný klišé, triviálnosti, a žánrovejch banalit - ale kurňa, dyť je to vcelku košer. Co taky diametrálně odlišnýho čekat od hororovýho béčka pro mainstreamový publikum? Na trilogii 'Fear street' tak budu v konkluzi vzpomínat jako na poctivý tribute slasher filmům, skvělou letní oddechovku, a v neposlední řadě jako na báječnou guilty pleasure žánrovku, která mě přes svý neduhy doopravdy bavila. Každopádně část druhá z roku 1978 je bezpochyby nejkvalitnější. Na potenciální pokračování se doopravdy těším.... Poučení pro příště? Není radno věřit pověrám. Víc Netflix eventů, pjosím. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). V tak dobré zakončení celé trilogie jsem snad ani nedoufal. Dočkali jsme se dost překvapivých zvratů, které jsem vážně nečekal. Hlavně jsem se totálně zamiloval do roku 1666. Ty budovy a architektura. Ta celková atmosféra a zachycení doby byly fakt hezky uchopené. Bylo to moc hezky využité a také vysvětlení celé záhady mělo nečekané zvraty. Když pak přišlo na lámání chleba a finální bitvu, tak jsem to tvůrcům i žral. Sice bych daleko lépe využil vrahy z předešlých let, protože jsme je viděli MOŽNÁ naposledy a zasloužili by si nějaké drsnější uvedení a odchod. Jinak za mě velká spokojenost, protože jak jsem to po prvním dílu viděl černě, tak tady svítilo sluníčko na všechny strany. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Desaťminútový flashback natiahnutý na hodinu a potom ťažkopádne finále. Zručný rozprávač by tento monumentálny príbeh na tri filmy dokázal vtesnať do jedného dvojhodinového filmu (s prižmúrením oka si viem predstaviť dva). Nakoniec tak nefunguje žiadna z línií - 1994, 1978 ani 1666 - lebo vnútorne je to nekoherentné a napriek mimoriadnej minutáži žiadna línia nemá dostatok času na rozpracovanie postáv a motivácií, lebo tých postáv je tu habadej. ()

Zajímavosti (5)

  • Když vyjde Thomas (McCabe Slye) na začátku filmu z dřevěné boudy, tak za sebou zavře dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)
  • Deena (Kiana Madeira) používá ve filmu knihy přilepené lepící páskou k hrudi jako ochranu proti pořezání. Všechny knihy jsou od spisovatele R.L. Stinea – autora knižní předlohy „Fear Street“. (Wade Wright)

Reklama

Reklama