Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Zajímavosti (28)

Star Wars: Vadná várka - Osamocený klon (2023) (epizoda) (S02E03)

  • Imperiální raketoplán vychází ze dvou typů republikových raketoplánů, a to Rho-class, ze kterého si bere prostřední křídlo, a Nu-class, ze kterého si vzal kompletní design a vylepšil ho právě „pouze“ o prostřední křídlo. Tento typ raketoplánu je předchůdce třídy Lambda T-4a. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Rychleji (2023) (epizoda) (S02E04)

  • Nerfí nugety je pokrm vyrobený z masa nerfů. Nejčastěji se podává s pohankovými corellianskými nudlemi. Nerf je pak zvíře podobné skotské náhorní krávě. Až na to, že má čtyři rohy. Poprvé bylo toto zvíře zmíněno ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980), kdy princezna Leia (Carrie Fisher) řve na Hana (Harrison Ford) na planetě Hoth a nazve ho „ošuntělým pastevcem nerfů“. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Rychleji (2023) (epizoda) (S02E04)

  • V kantýně od Cid můžeme najít herní automat s názvem „Lucky shoot“ („Šťastná střela“) s logem helmy klonového vojáka fáze 2. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Pohřbení (2023) (epizoda) (S02E05)

  • Probuzený stroj až nápadně připomíná majestátního Tallnecka, stroj jenž je nesmrtelný a mírumilovný. Odhaluje části mapy a funguje jako radar. Původně je z postapokalyptické hry „Horizon Zero Dawn“. (GejmronCZ)

Star Wars: Vadná várka - Pohřbení (2023) (epizoda) (S02E05)

  • Stroj nebo „skrytý“ poklad, který se snaží Vadná várka tentokrát najít, byl sestrojen rasou Zeffo před tisíci lety. Můžete si všimnout, že design odpovídá designu Strážců (tvar „hlavy“ a zbraňový paprskový systém), které jsme mohli potkat ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Kmen (2023) (epizoda) (S02E06)

  • Tanky, které imperiální jednotky spolu s Trandoshany využívaly pro likvidaci pralesa, byly modifikované AAT-1 nebo AAT, tzv. Armored Assault Tank (obrněný útočný tank), bývalé Obchodní federace a Konfederace nezávislých systémů (Separatistická konfederace). (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Kmen (2023) (epizoda) (S02E06)

  • Zvířata podobná pavoukům se jmenují Kinrath. Poprvé jsme se s nimi mohli setkat ve hře „Star Wars: Knights of the Old Republic“. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Klonové spiknutí (2023) (epizoda) (S02E07)

  • Droid senátora Bail Organa je C2-R4. Kdysi ho zdobil bílo-zlatý nátěr jako královské barvy. Je to nejspíš stejný droid, který sloužil v královské letce na Naboo a účastnil se útoku na řídící loď. Byl také člen letky Kazuda Xiono v seriálu Star Wars: Odboj (od r. 2018). (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Klonové spiknutí (2023) (epizoda) (S02E07)

  • Jeden z kritiků plánů na zřízení nové armády byla senátorka Tynnra Pamlo. V senátu seděla ještě v době Republiky, později v období Impéria se tajně přidala k Alianci. Poprvé jsme ji mohli vidět v Rogue One: Star Wars Story (2016) v debatě, zdali mají zaútočit na Scariff. Další senátoři, kteří protestovali, byli Riyo Chuchi a Bail Organa. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Metamorfóza (2023) (epizoda) (S02E11)

  • V epizodě se objevuje Zillo Beast. které jsme poprvé mohli vidět v seriálu Klonové Války. Kůže Zillo Beast je jedním z mála materiálů, kterým nedokáže proniknout světelný meč. (Aporol)

Reklama

Reklama