Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lekce ruštiny jsou jako brána do nového světa. Beth se v Mexico City utká s legendárním Borgovem a její matka se sbližuje se starým přítelem na dopisování. (Netflix)

Recenze (22)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mi vadí, že nám hlavní hrdinka začíná nabírat kontury normálnosti a už to není tak nesmírně zajímavý aspík. Mexico City dob dávno minulých bylo vyobrazeno velmi slušně a dobová atmosféra na mě prostřednictvím obrazovky určitě trošku dýchla. Bohužel mě kdovíjak neoslnil díl této epizody, kde bylo poměrně dost omáčky a co se šachů samotných týče, tak to byl vůbec nejvíce strohý díl. Smrt postavy, ke které bylo takřka zhola nemožné si doposud vytvořit jakýkoli vztah mě nechala zcela chladným. V nadcházejících epizodách očekávám, že budeme více sledovat boj se závislostmi než boj o mistrovský titul. [75 %] ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Beth natrafí na turnaji v Mexiko city na svoj osobný kryptonit, súčasne jediný oporný stĺp v jej živte, padol. Je toto všetko dôvod aby prepadla sedatívam či ešte horšie alkoholu? Prevedenie: Opäť musím pochváliť napätie turnaja. Zábery z hry sú jednoducho geniálne. Scéna v kúpeľni nad partiou šachu je tiež majsterštik. Pocity: Celú dobu som s hlavnou hrdinkou veľmi empaticky spojený. Inak tomu nebolo ani teraz. Koncom ma popadla silná emócia súcitu a neostáva mi nič iné iba sa tešiť na ďalšiu časť. 98% ()

Reklama

rmar 

všechny recenze uživatele

Zatím jednoznačně nejlepší díl. A to jak po herecké stránce, zde je zejména působivý výkon Bethiny matky a její postupně se rozpadající se nálady, tak po stránce režijní a scenáristické – španělský komentář k partiím dodával na napětí. Výtahová scéna „ona nám nerozumí“ je taky skvělá. Nejsilnější byl ale závěr – přípitek k prázdnému sedadlu – Más! – a přechod do titulků. Doufám, že následující epizody kvalitou příliš neklesnou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezstarostné prežívanie mladosti, lekcie ruštiny, turnaj v Mexico City a potom už len bolesť. Ako z prvej vážnej prehry, tak z istej nečakanej rany osudu. Beth sa ale doposiaľ prejavuje ako pomerne pragmatická osobnosť, ktorá sa zaobíde bez citových výlevov, takže sa dá predpokladať, že ťažkú situáciu zvládne, ako vždy. Beth je ženská verzia Borgova, ktorý ale zatiaľ víťazí, pretože je skúsenejší a možno aj kvôli tým agentom KGB. Doposiaľ najviac variabilná epizóda, kde sa menia prostredia aj nálady. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě, jedna z nejdokonaleji natočených seriálových či televizních epizod vůbec. komplexně vše i každý detail. Navíc, obsahuje vlastně pět rozdílných aktů (Párty - Mexiko, vč. večerů v bazénu - Mladý Rus - Borgov - Konec v Mexiku) - a v každém je něco víc a lépe, než bych čekal, a to už koukám hodně pozorně. 5+ ....PS To si budu občas pouštět, jako náplast na občas bolestivá díla ambiciózních tvůrců, kteří jsou tak sví, že pro ně i Dogma95 má, mimo jiné, kameru na pohřbu málo rozhrkanou. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama