Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plodná fantazie tohoto španělského režiséra není divákům našeho festivalu neznámá. Ani v tomto filmu nezklame. Odráží se zde především jeho inspirace komiksovými příběhy a surreálnou absurditou. Mutanti teroristé unesou dceru ¨ bohatého magnáta. Skryjí ji na planetu špatné pověsti, která je obydlena pouze muži. Akce mutant je skutečně převážně plná akce a divák se baví především tím, že čeká, jakou nechutnost mu režisér zase předhodí. Ve zvláštní atmosféře občas i samotní hrdinové umírají tak nějak náhle, bez upozornění. Film nemá žádná pravidla a údajně nejoblíbenějším se stal muž se zdeformovanou tváří, který masakruje kohokoliv kdekoliv a neustále fackuje zdánlivě ubohou dívku. Nejslavnější se stala scéna krvavé svatby, nejcitovanější reklama na ovesné vločky obohacené LSD a nejsympatičtější postavou je mrtvé siamské dvojče. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (29)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kultovností na sto (ok, aspoň na deset) honů smrdící prohláškovaná podívaná s pár milými gore scénami. Na 4* to sice není, ale za ten počáteční vélmi slibný rozjezd, pár opravdu povedených vtipných momentů a za sympatickou "pohodovou" atmosféru mutantům klidně udělám protekci - beztak je tu skoro nikdo nezná - a to je docela škoda. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Trhlinou v časopriestore sa v druhej polovici 90-tych rokov na obrazovkách STV2 objavil film, ako nikdy predtým. Španielsky, a k tomu sci-fi s kúskom komédie. Príbeh neohúri originalitou: spolok mutantov sa snaží získať nejaké tie drobné únosom dcéry pangaliktckého megamagnáta. Stane sa tak práve počas jej svadobnej hostiny a keďže mutanti nechodia neozbrojení, väčšina svadobčanov už dort neochutná. Priebeh pomerne štandardného únosu sa začne komplikovať potom, čo mutanti zistia, že šéf sa ich snaží obrať o ťažko (ešte ne)zarobené peniažky. Že sa celý spor neskončí nie celkom mäkkým pristátím na nehostinnej planéte je zrejmé, ale aspoň sa zredukuje počet postáv. Ďalej to ide už samo: rukojemníčka trpiaca štokholmským syndrómom a k tomu jediná žena na planéte, nafetovaní baníci, preživší mutant odhodlaný pomstiť sa, a otec nevesty odhodlaný neplatiť výkupné. To všetko natočené v nenáročnom štýle, miernom tempe, preložené absurdným humorom a na konci potvrdené ničím neprekvapujúcou pointou. Film, ktorý neurazí. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti sci-fi ani surrealistickým filmům, ale tahle podivně uchýlná komedie, v níž bylo mnohem více krve a násilí, než humoru, mě fakt neoslovila a připadala občas na hraně. Skupinka zvláštních mužů říkajících si mutanti mě svými svéráznými projevy plnými odborných terminů a zároveň vtipné nadsázky ze začátku i dost bavila, ale podobný humor, který zaobstarával zejména během první třetiny obstojné momenty, později z filmu téměř úplně vymizl a postupně ho naplno vystřídala bezduchá akce jakoby z nějakého tuctového amerického blockbusteru, navrch doplněná o krvavé efekty. Takhle jsem si originální žánrovku ze země bičích zápasů tedy nepředstavoval... :o) Jak jsem si ještě v polovině říkal, že snad si to udrží některé povedené nápady do konce a budu moct dát 3 hvězdičky, každou druhou chvíli tento film začal v mých očích klesat percentuálně níž a níž... a nezachránil to ani jakýsi Fernando Guillén namaskovaný za Dennise Hoppera a těch sympatických zpívajících horníků tam bylo taky požehnaně málo. [35%] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veselica pre milovníkov absurdných filmov. Veselica pre milovníkov násilných, v zabíjaní nekompromisných filmov. Ak ste priaznivcom aspoň jedného zo spomínaných druhov snímkov vedzte, že si prídete na svoje. Ale nezabúdajte, že sa budete zúfalo nudiť a stále čakať na to, kedy príde to vami očakávané ( gore, nadávky, nekorektné zabíjanie ). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě fakt bavilo. Skvělá atmoška bizarního světa a ještě bizarnějších postaviček, skloubená s vražednou, avšak vtipnou brutalitou (třeba krmení zvyřátka, skoněná pusa unesené, mučeníčko malým capartem). Toho vtipu je tam tolik, že to musí bavit i nejpřísnějšího hráče o kamennou tvář. On navíc i ten příběh je silně originální a pokud jste nečetli Obsah, tak z toho snad budete minimálně tak hotoví, jak já. A navíc skvělej plakát a skvělá hudba "Acción Mutante" od Def Con Dos. ()

Galerie (30)

Související novinky

Britská herecká elita na stopě zločinu

Britská herecká elita na stopě zločinu

10.06.2008

Thrillerem The Oxford Murders s Elijahem Woodem v hlavní roli španělský režisér Álex de la Iglesia kdovíjak rozměrnou díru do světa neudělal, ale my ještě tomuto pošukovi přece jen dáme další šanci … (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama