Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (315)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, který padl za oběť době svého vzniku, tomu chaotickému porevolučnímu kvasu, neprávem opomíjený debut kmenového člena divadla Sklep (sklepácká poetika je tu skutečně hodně znát) a pozdějšího filmového producenta Ondřeje Trojana, svérázná, hodně vtipná a osobitá komedie, kterou pohltila převratná doba a která by se jistě za jiných okolností prosadila do širšího povědomí a dočkala se přízviska kultovní. Jeden z mnoha filmů, který si nezasloužil být zapomenut... Podobné filmy: Vrať se do hrobu ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Bylo mi to doporučeno od mých spolužáků, že jestli jsem tohle neviděla, tak fakt musím už jen kvůli "A švidra vydra". Upřímně bylo to dobré doporučení. Smála jsem se u toho docela dost, nad těmi stupidními dialogy aka "No tak s dětma už dělám leta. A myslím že to dělám dobře. Zatím. - Eště co na to děti. - Hele sklapni vrtuli Saďoure. Já už hergot nevím. To je asi švidra." či ještě inteligentnější reakce "No a teď ty Bobe. - Já jsem Bob, ale to už si říkal. - To je Bob." Zírala jsem na to ucho, mladičkého "Lotranda" aka Strach jako 17letý (sorry kámo, ale ať už si režíruješ, co chceš - i když jsou to dobré filmy, pro mě si furt Lotrando). Jedné věci si člověk všimne hned na začátku - jak sakra dobré dětské herce jsme dříve měli. Kam se na to hrabou ty dnešní děcka ze všech seriálů a filmů, které odříkávají své řádky jako básničku a tváří se u toho jako "mamí já tu nechci být, co to po mě sakra chtějí". Prostě nevím, čím to je, ale dříve ty děcka uměla hrát a tady tohle je důkazem. "A co kouzelný slovíčko? - Švihej!" Jediná scéna, která mi nešla do hlavy bylo to desetiminutové pochodování krajinou za doprovodu hudby jak od nějaké jazzové alternativní kapely. Zbytek byla řada báječných scén, ze kterých na ukázku třeba, když ten špekáček šel tančit ploužák s dřevěným sloupem, hezky se uklonil a tančil.. a jak pak odstrčil toho, co ho chtěl vystřídat. Prgy mrgy tygr aka Primeros.. evidentně značka prověřená léty. Konec tábora byl naprosto nezapomenutelný a fantaskní. 3-4* P.S: Ty cíchy /rozuměj povlečení/ poskládali pěkně hnusně. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hu! Hu! Hu! Jó! Staršia porevolučná táborová komédia, ktorá je úplne impotentná. Jej otrasný scenár majú na svedomí Hřebejk a Jarchovský a preto pôsobí ako totálna nuda s nevyužitým potenciálom v mnohých scénach s niekedy zaujímavými motívmi. Pár krát v úvode bola aj vtipná, no neskôr stratila dušu a nebolo v nej nič, maximálne trápnosť. Smiešna dnes môže prísť aj vtedajšia móda, no vtedy bola normálnou a tak to je skôr des. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet mezi tábořící pionýry mě neoslovil, a to zdaleka nejen pro to, že jsem se nikdy žádného pionýrského tábora nezúčastnil a mám k podobným hromadným akcím jako bytostný individualista značný odpor. Toporné a naivní herectví protagonistů filmu mi nesedlo a humor v něm použitý jakbysmet. Druhá hvězdička je vlastně jen za zajímavé koláže, které film doprovodily. Celkový dojem: 35 %. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příšerný postsynchron, a ne vždy je patrné jestli jsou výkony stylizované nebo špatně zahrané... Ale vizuálně je to nádhera (kompozičně, barevně + věrohodná prostředí jsou využita na maximum) a celé to má velmi příjemnou atmosféru podivnosti předrevolučních dob. A k tomu nemalou měrou přispívají i krásné koláže Davida Vávry. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Když začíná Bob (Radek Ríha) hrát Vendy (Ulrika Kotajná) u ohně píseň „Tramp“, lehce se stmívá. Po střihu po jiné scéně, kdy ji stále hraje, je však již naprostá tma. (JoranProvenzano)
  • Při příjezdu do tábora je na autě přítele Veroniky značka  AM-96-66. Když opět ke konci filmu přijíždí, tak se značka změní na OSB-02-56. (DexMASTER094)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama