Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na zdejší hodnocení opravdu nevím, jakou pohádku by ty "velké děti" zde hodnotící a zřejmě zkažené akčními kravinami přijaly za svou. Roztomilé a milé pohádky už prostě našim dětem nejedou. Inu, pane Zdeňku, nezbyde, než přimíchat do svých pohádek trochu přihlouplých postav typu Batman, špetku hororové krve a hodně plamenné akce. Ale probůh, plameny chrlící draky ne!!! To už je přežitek! Možná Vás pane Zdeňku pak naše nenormální děti vezmou na milost. ... ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Upřímě nechapu jak muže být taková krásná pohádka v modrých hodnoceních. Není stará, je poměrně nová, ale i přesto si drží svoji starodávnou pohádkovost. Žádná snaha o modernu, a ty písničky, no senzace. Neznám dítko,které by tuhle pohádku neznalo. Ještě k tomu v pohádce nalezneme zlého kížete, čerta, vodníka, čarodějku, no prostě je tam vše, snad jen drak tam chybí, ale mě osobně teda nechyběl. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční jihočeské nazírání na atributy české pohádky, to jsou veškerá archetypální plus, se kterými se Zdeněk Troška naučil žonglovat na výbornou. Zdání rekapitulace starého a osvědčeného bez výrazné aktualizace mu dodnes přeje lačné publikum nikdy neznavené pravidelnými reprízami. Jako na vánoční stromeček jsou zde pak navěšeni herci, tu noví, tu osvědčení, tu celebrity. Proč to ale nakonec celé drhne? Pro karikaturu, která se přese všechno do celku vloudila a to nejen v rozměru kníže pána a jeho věrného sluhy Žána. Hra strašidel je maximálně přepálená, stejně jako dávka bodrého chasníka a celého mlýna. Snad kdyby na omak nebylo vše tak rozjasněné a líbivé, snad by to bylo ideální. Jen ta Andrea Černá časem ukázala, že něco umí... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka, která je neprávem nízko hodnocena. Zdejší odborníci totiž nějak nemůžou překousnout jméno režiséra. No jo, pan Troška, ten, který natočil Slunce seno sérii, ten, který natočil hloupý Kameňák. Já bych vám něco vzkázal chytráci, ale neudělám to. Tohle je totiž komentář k pohádce, a né ledajaké pohádce. Jedné z nejlepších porevolučních pohádek s překrásným vizuálem, dobře cáknutou Blanarovičovou a především milým příběhem o lásce. 9/10 ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Věřím, že režisér Troška je člověk se srdcem na dlani a snahou oživit tradiční českou pohádku, ale dodnes pořádně nechápu konec této pohádky… Nevýrazná postava, sladký mládenec Jindřich, touží celou dobu po princezně a Elišku ze mlejna jen přehlíží a ponižuje neopětováním jejich citů. Ta již neví co si počít, aby získala krásného chlapce, tak zneužije darů svých nápadníků, aby se převlékla za kouzelnou princeznu a ošálila tak Jindřicha, který zazpívá písničku a má ji…odmítnutí nápadníci, co se celou dobu snažili a dali dary, utřou nos a musí se smutně dívat, jak doposud netečný hejsek slízne smetánku…“TO JE ALE KRÁSNÁ POHÁDKA :-)!!!!!!!!!“ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Ve vesnici Náhořany na Strakonicku se natáčel také film Trhák (1980). (M.B)
  • Ve scéně, při které Jindřich (Radek Valenta) s Eliškou (Andrea Černá) běhají na boso po lese, dostali jejich představitelé nápad nalepit si na chodidla náplasti, které by zmírňovaly bolest při každém kroku. Nápad samozřejmě nevyšel, a tak při běhu létaly náplasti všude možně okolo, jen na chodidlech nezůstávaly. (fiLLthe3DD)
  • V místnosti, kde Vodněna s Belzebou čekají jako princezny a potenciální nevěsty Jindřicha (Radek Valenta), se odehrál v 16. století utajený morganatický sňatek Filipiny Welserové a Ferdinanda II. Tyrolského, protože zámecká kaple ještě nebyla dokončena. (Teimei)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama