Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě býval malý kluk, tak se mi pohádka velmi líbila. To ještě Zdenda svoji orientaci do světa nevykřikoval a nebo jsem jen neměl tušení, co to takový buzerant je a jak přesně vypadá. Pohádky jsou jeho. Dnes už se mu většina umu vytratila a nebo už nejsem ten malý kluk a zkrátka mu to nežeru. Docela mě nasral Jindřich. Kdyby se tolik neangažoval, tak mohl vzniknou první lesbický vztah v historii pohádek. Nepředpokládám, že by si Éliška zvolila Vodníka. Kytici z pověstí národních jistě četla. Bez nostalgických 3* se to tady zkrátka neobejde. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka, kterou nenávidí celá moje rodina, včetně mě. Příběh nic moc a postavy chovající se občas úplně nereálně. A nejvíc ze všeho mi na ní vadí ta připitomnělá napodobenina čerta. Blanarovičová tuhle roli absolutně nezvládla. Navíc je Jindra olysalý! No vážně...Hruď, nohy, snad i ruce...ve výsledku vypadá jako ženamka s parukou (Brali ho voskem veet? Nebo Braun epilátorem? Dodatek: Doporučuju se na tuto pohádku podívat s někým koho a) milujete b) nenávidí tenhle film stejně jako vy. Vyjde z toho báječné odpoledné plné záchvatů smíchu... Dodatek 2: Jediné dvě dobré postavy zde jsou Král a Žán. Ti dva si tu hloupost náramně užívají a výsledkem je aspon nějaká sranda. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Princezna ze mlejna srdcovou záležitostí, protože jsem ji jako malá měla moc ráda. Líbily se mi písničky i celý příběh o naivním Jindřichovi, který se vydá hledat princeznu, kterou si vezme za ženu a nakonec zjistí, že je lepší láska obyčejné mlynářovi dcery Elišky. Takže do toho i pěkné ponaučení a nádherná Eliška, na kterou se pěkně dívá. Humorné postavy ve formě čertíka a vodníka a zlá postava Knížepána. Co víc si dítě od pohádky může přát? Měla jsem ji na videokazetě a viděla ji asi 100x, nikdy mě neomrzela a milovala jsem, když jsem byla nemocná a mohla jen ležet v posteli a dívat se na Princeznu ze mlejna. Nějaká Princezna Jasněnka a létající švec mě nikdy nezaujali, přišlo mi to moc temné a strašidelné, narozdíl od nádherné přírody u mlejna a hezkých písniček této pohádky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vrchol Troškovy tvorby z doby, kdy angažování populární osobnosti do vedlejší role nezavánělo ostudou. Dodnes nedokážu uvěřit tomu, jak je v Princezně bez většího zádrhelu ukočírovaná jak romantika, tak pohádka a stejně tak i fungující hlášky. Bez rozpačitě bodrých vesnických vsuvek by si to Jindřich s Eliškou troufale namířili až na tuzemský pohádkový trůn. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, mám Élišku s Jindřichem raději než Jasněnku s Jírou. Komerce nekomerce na mě to působí jako balzám. Nádherná krajina, krásnej mlejn, čert s vodníkem, kníže pán s Žánem a jejich zapamatovatelný písničky patří k mým evergreenům. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Ve vesnici Náhořany na Strakonicku se natáčel také film Trhák (1980). (M.B)
  • Film bol predaný do viac ako 20-tich štátov sveta. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama