Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Des sleduje jeden z nejnechvalněji proslulých případů v historii britského zločinu, který se točí kolem sériového vraha Dennise Nilsena. Seriál, vyprávěný očima tří mužů – Dennise Nilsena (David Tennant), hlavního vyšetřovatele Petera Jaye (Daniel Mays) a spisovatele Briana Masterse (Jason Watkins) – zkoumá, jaké jsou osobní i profesní důsledky setkání s člověkem jako je Nilsen. Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů. Pět let následně unikal odhalení. 9. února roku 1983 byl však vrchní inspektor Peter Jay vyslán na Cranley Gardens do domu s číslem popisným 23, aby prozkoumal zbytky lidské tkáně a kostí v ucpané kanalizaci. Právě tehdy si policie uvědomila, že má co dočinění s masovým vrahem. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele warrenur k tomuto seriálu (3)

Des (2020) 

Slusne natoceny, takmer zivotopisny film o kriminalnom pripade serioveho vraha, ktoreho Tennet zahral dostatocne znepokojivo. Mierny nadpriemer. 70% Odporucam. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Tennant svojim odosobnenym chladnym pristupom a origo-skotskym prizvukom je ozivenim a zvratenym potesenim pre divaka. V tomto kusku ma opat svoju mrazivu auru a nie je to nahoda, ze mu takmer vzdy prischnu podobne role. Slusna forma krimi-zivotopisu, ked este policajne vysetrovania nedisponovali najnovsimi postupmi. Mierny nadpriemer. Tennant si celu cast "ukradol" pre seba. Manzelsku roztrzku detektiva na zaciatku som uplne odsunul do uzadia. Mozno jeho sukromny zivot ani nebude podstatny. Trochu nadnesene stvorhviezdie. 70% ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Pokracuje sa v nacatej linii a hlada sa identita obeti. Napriek horlivosti hlavneho detektiva sa to utne a obvini sa nizsim poctom vrazd. Vyjadrenie obvineneho v zavere som si tipol spravne uz v prvej epizode. Prislo mi, ze sme spomalili. Dufal som vo vacsiu dynamiku, ale kedze je to takmer zivotopis, zrejme sa to dalo cakat. 60% ()

Reklama

Reklama