Reklama

Reklama

Matka Johana od Andělů

  • Polsko Matka Joanna od Aniołów (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kawalerowiczovo historické drama, dějově situované do konce 17. století, se řadí do skupiny evropských filmů, které v 60. letech poukazovaly na náboženský fanatismus, ale také pověrčivost a pokušení lidského individua. Do popředí zájmu staví tvůrce ústřední ženskou postavu zvanou Matka Johana od Andělů, jeptišku posedlou ďáblem, která svádí kněze k nečistým a zločinným skutkům. Obtížnou zkouškou musí projít také nový příchozí kněz do ženského kláštera, jehož předchůdce byl za své činy pod vlivem posedlé jeptišky odsouzen k trestu smrti upálení na hranici. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (32)

Horor-web.cz (Honza Vojtíšek)

"Film je v podstatě lehce mysteriózní těžce psychologické drama. Ovšem, dle mého názoru, s několika hororovými scénami (rozhovor v krčmě o upáleném knězi, první setkání Suryna s Joannou a její předvedení vlastní posedlosti, ostatně dle mého názoru je hororová celá Joannina postava obecně, Surynovo…" více

Související novinky

Psycho Film Praha 2009

Psycho Film Praha 2009

31.05.2009

„Psycho Film Praha“ je filmová přehlídka zaměřená na projekce filmů s tématy z oblasti psychiatrie, psychologie a sexuologie. 5. – 7. června 2009 se uskuteční už třetí ročník přehlídky, jehož zvolené… (více)

Reklama

Reklama