Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bůh opustil nebesa. Píše se rok 1985, v Bílém domě vládne Reagan a smrt swinguje v rytmu AIDS. Ve společnosti vládne pokrytectví, strach z odlišnosti a zahanbení, výčitky za minulé prohřešky, drogy a především sex.
Muž miluje muže. Mají se ke své sexuální orientaci přiznat, nebo je lépe ji skrývat, jako je tomu v případě právníků Roye Cohna a jeho kolegy Joa Pitta? Roy to dělá z obavy o svou kariéru, Joe proto, že se za ni stydí. Je dokonce ženatý s Harper. Ta se poté, co jí manžel odhalí pravdu, dostává na absolutní dno a začne být závislá na valiu. Léky, coby jediný utěšující prostředek, se stanou nejlepším společníkem i Roye, který má AIDS (okolí ovšem tvrdí, že má rakovinu jater). Umírá i Prior Walter, který se nakazil, když byl nevěrný svému milenci Louisovi. Louis jej proto opouští a setkává se s Joem.
Šestidílná minésrie HBO Andělé v Americe je považována za výjimečnou televizní událost - komorní a zároveň epickou podívanou, jež reflektuje dobovou politiku a morálku na příběhu šesti postav, jejichž osudy se vzájemně prolínají v bouřlivém prostředí New Yorku konce 80. let. Na hranici mezi komedií a tragédií, lásky a zrady, života a smrti sledují diváci jejich cestu krajinou zoufalství i naděje, která byla tak určující pro Ameriku konce 20. století.
„Je v tom vše, co si dovedete představit: láska, smrt, opuštění, zodpovědnost, pokrytectví. Ale díky představivosti Tonyho Kushnera také spousta smíchu a fantazie,“ vysvětluje představitel jedné z postav Jeffrey Wright.
Dramatické poselství příběhu, vynikající režie a účast slavných hereckých hvězd zaručily úspěch seriálu i při uvedení v Evropě, která je otevřena nejen otázkám politickým, společenským a náboženským, ale také problematice spjaté s homosexualitou a šířením nemoci AIDS.
Jedinečné na seriálu kromě jeho námětu a zpracování je i to, že někteří z herců ztělesňují (stejně jako tomu bylo na divadelní scéně) více postav. Zvláště obdivovatelé Emmy Thompson a Meryl Streep si těchto skvělých hereček užijí dosyta. Emma hraje postavy tři, Meryl čtyři: „Byla to opravdu velká legrace a bylo zábavné hrát více postav. Měla jsem původně hrát tři, ale nakonec mi Mike řekl, jestli nechci hrát čtyři. A já: ‘Jo, nemůže jich být pět?‘.“  Další postavy stejně brilantně ztvárnili Mary-Louise Parkerová, Jeffrey Wright, Justin Kirk, Ben Shenkman, Patrick Wilson, James Cromwell, Michael Gambon a Simon Callow. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento seriál predstavuje niečo úplne nové v celkovom ponímaní,seriálov. Jeho najväčšou výhodou je že sa tvári aj vyzerá ako film. Film ktorý je natiahnutý na 360 minút. Nichols si nevybral zrovna najlepšiu látku, pretože je nesmierne ťažké previesť divadelnú hru na plátno a nie vždy sa to podarí a Nichols nie je režisér ktorý by natáčal samé úžasné filmy ale musím podotknúť že anjelov zvládol na výbornú. Je to krásne, tiché, čarovné, skutočné, iné. Asi žiaden film mi nedal možnosť nazrieť do sveta homosexuálov týmto spôsobom. Síce mi trocha vadí že na lesbičky za zabúda ale celkovo mi tam tá homosexualita nevadila. Nič proti skrotenej hore anga leeho ale musíte uznať že teplý cowboyi sú preca len iné kafe. Herci sú to výsostne skvelý a najväčšia chvála putuje Pacinovi ako obvykle, ktoré ho som naozaj nemal rád ale aj mi ho boľo ľúto, Wright ktorý zahral charakterovo najlepšiu rolu vo svojom živote a ja som mu to zožral aj s navijákom, Kirkovi ktorého osud som sledoval s takým súcitom až som sa sám sebe čudoval a pre mňa je to práve Kirk čo spravil svojim herectvom s tohoto seriálu to čo je, no a Parkerová ktorej pomätenosť bola mätúca, vtipná a strašná zároveň a tiež preto lebo vo filme plnom homosexuálov bola ona jediná dievča a vedomá si toho dala do roli všetko. Thompsonová mi prišla neskutočne prehrávajúca ale len ako anjel, môj osobný pocit , možno že to tak malo byť ale na anjela mi to nesedelo. Postava doktorky bola úžasna. Streepová takisto. Jej Hannah typická američanka a to mi liezlo na nervy, ale ako rabín a duch sa zhostila svojej úlohy na výbornú. Newmanova hudba bola priam než dokonalá a krásne splynula s dejom. Od prehrávajúcich a absolútne nesympatických hercov ako Wilson a Shenkman ktorých vzťah bol síce opodstatnený ale pre príbeh nepotrebný a pre to ma ich scény nudili. Celkovo to nie je zlý seriál. tak isto nebo bolo nádherne zobrazené, ale okrem toho prehrávania mi tam vadili neustále rozhovory o politike. Američania možno rozumejú ale ja zásadne politiku neuznávam a jediné prečo v tomto seriáli bola aby pripomenula dobu, lenže voči príbehu je nepodstatná pretože príbeh sleduje osudy ľudí, ktorý majú problémy zo svojou sexualitov, rodinou, manželkou, AIDS, takže politika je tam celkovo rušivá. Koniec je vzhľadom na ameriku neamerický a preto poteší. zvláštne dielko, ktoré mi v pamäti bude dlho rezonovať ale kvôli spomínaným veciam nemôžem dať 5* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nepřeberné množství informací, které se na vás valí 340 minut plné stopáže, kdy vám přijde i 2 hodiny naprostá hromada času a vy uvažujete na všelijakými blbostmi, ale hlavně ne nad příběhem.. Líbilo se mi herectví těchto herců: Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson a Patrick Wilson. Mám ráda filmy s queer tématikou a tak jsem brala jako velkou povinnost pustit si tento seriální film, který vyhlížel nanejvýš jímavě...Od doby, kdy se dozví Justin Kirk o svém onemocnění, tak vidí divné věci(přízraky v podobě svých předků či anděla) - začala jsem si říkat jaké drogy asi tak bere, protože to musí být opravdu síla a toho herce bych raději kopla za ty jeho udivené výrazy. Masky byly skvělé, protože jsem některé herce ve vedlejších rolích co zároveň hráli třeba tři postavy nepoznala. Dokonce jsem se někdy i pobavila, ale občas to bylo dost přes čáru(líbačka Meryl a Emmy? REALLY?). Nejvíce kromě těch trochu vtipných částí filmo-seriálu se mi zalíbil sen, který měli Mary-Louise Parker a Justin Kirk společný a byly tam super živé sochy. Korunkou na tom všem bylo ektoplasma orgasma(pochopí jen ten, co to uvidí).Co jsem si odnesla za ponaučení? - Kdo tě potřebuje, kdo po tobě něco chce, tě ohrožuje. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemá v televizní tvorbě obdoby. Kdyby mi někdo předem řekl o čem to bude, pravděpodobně bych přišel o asi nejzajímavější televizní serii, co jsem kdy viděl. Nevím, jestli by mě někdo dostal k serialu, kde všechny postavy jsou gayové, mormoni, andělé, mají halucinace, AIDS nebo případně více zmíněných věcí dohromady. Musím říct, že dlouho jsem nebyl tak plný dojmů. Zpočátku mi přišlo 6hodin moc, později zoufale málo. Vůbec se nedivím, že andělé posbírali všechny globy ve všech hereckých kategoriích. Tolik skvělých hereckých výkonů jsem totiž pohromadě snad ještě nikdy neviděl. Nemám, co bych vytkl. Na tento serial jsem koukal s doslova otevřenou pusou. // Nejoblíbenější postava: Roy Cohn // 95% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stanice HBO se opět vytáhla. Naprosto úžasný seriál s vynikajícím scénářem, hereckými výkony, hudbou a v neposlední řadě kamerou. Vadili mi dvě věci - přehnaně dlouhá stopáž a šestý závěrečný díl. Z konce seriálu jsem byl takový rozpačitý, čekal jsem ho trochu drsnější... Ale když celý seriál shrnu, jde o mimořádné dílo. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Přímo nebeské dílo. Skoro 6-ti hodinový, složitý příběh plný emocí, vztahů, problémů, odporných i hodných lidí, andělů či bláznů. Něčím se pro mě tento seriál stal výjimečným a nezapomenutelným. Pravděpodobně to byla ďábelská role Ala Pacina, kterého začínám mít raději a raději, jenž ve svém partu naprosto exceloval a jenž mě přnutil nad jeho výkonec zírat s otevřenou pusou. Nejen nad ním. Většina herců podávala heroické výkony. Například Mary-Louise Parker jsem ze začátku opravdu neměla ráda, nicméně pak si mě se svojí Harper získala. Jeden z nejrealističtějších, nejprocítěnějších a nejdramatičtějších příběhů, jaké jsem kdy v životě spatřila. Jen často tak omílaná fráze, že je film těžko stravitelný, mi nepřišla úplně pravdivá. Ovšem každého osobní názor. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (18)

  • V prvním díle seriálu se ve snu Priora Waltera (Justin Kirk) objevuje řada podivných držáků svícnů – živých paží vystupujících ze zdi. Stejné nosiče a také stejné oživlé sochy-bysty lze vidět v klasickém francouzském filmu Kráska a zvíře (1946) v tajemném zámku Zvířete. (Aelita)
  • První episodu sledovalo víc jak 4 miliony diváků, což z Andělů v Americe udělalo nejsledovanější pořad na kabelovce za celý rok. (StarsFan)
  • Židovská píseň, kterou zpívá Ethel (Meryl Streep), je "Tumbalalaika", která je často používána jako ukolébavka pro děti na východě Evropy, převážně v Rusku. (jezurka42)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Reklama

Reklama