Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Recenze (698)

LaCultura.cz (Daniel Šácha)

"Možná, že zde nenaleznete onu dechberoucí epickost Princezny Mononoke, ani pohádkovou genialitu Cesty do fantazie, přesto věřím, že pokud se vám ony zmíněné předchozí Miyazakiho počiny líbily, nepochybně se zamilujete i do Zámku v oblacích." více

Manga.sk (Marius)

"Pokiaľ ste videli aspoň pár Miyazakiho snímok a myslíte si podobne, ako som si myslel ja (hoci znalý celej jeho tvorby), že dedko nás už ničím neprekvapí a opäť to bude o dievčatku, lietaní, európskej architektúre či prírode a strojoch, mýlite sa rovnako ako máte pravdu. Hlavnou hrdinkou filmu je…"

Rejže.cz (Antonín Tesař)

"Motivem, který je v Howlově kráčejícím hradu nejsilněji provázán s tématem metamorfóz, je magie. Neustálé přeměny reality jsou totiž ve filmu způsobovány zpravidla nikoli vnějšími příčinami, ale samotnými postavami. Magie je tu přitom, podobně jako například v sérii o Harrym Potterovi,…" více

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama