Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu je zasazen do chudého hornického městečka na jihovýchodě USA, Estherslope. Mladý Dick je samotář a horlivý pacifista - ovšem jen do okamžiku, kdy se jeho ruce dotknou střelné zbraně. Radikálně mu to změní život. Založí tajný chlapecký klub, nazvaný Dandies, jehož heslem je mír se zbraní v ruce. Navzdory přísnému pravidlu Dandies - zbraň zbožně uctívat, ale nikdy ji nepoužít, se mladíci dostanou do situace, kdy nemají jiné východisko... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (121)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Ach dear Wendy, či s tebou porobili! Slušný nápad tohto dielka, ktorý mohol byť značne rozvinutý sa premenil na dlhú nudnú drámu. Sľubný začiatok, ktorý vás plne do deja vtiahne hlavne vďaka ksichtu Jamieho Bella a peknému scenáru sa o 50 minút zmenil k nepoznanie. V druhej polovici vás nezaujme hádam nič, príbeh sa na vás obracia akýmisi vykonštruovanými dramatickými scénami, ktoré vás neobdaria, skôr zničia samotný film a oberú vás o akúkoľvek dobrú náladu. Charakterovo boli postavy a postavičky vykreslované veľmi dobre, no v druhej polovici sa na hlavné postavy v dostatočnej miere zabúda. Soundtrack treba pochváliť rovnako ako aj hercov, ktorí sa všemožne snažili ešte aspoň niečo z efektu zachrániť. Scenár celkovo dobrý, čo sa týka kamery na niekoľkých miestach veľmi tmavá, inde naopak veľmi svetlá. Prvých 50 min na 80% zvyšok na necelých 30%, takže asi 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Svojim námetom sa jedná určite o veľmi pozoruhodné a zaujímavé dielko a keby sa trošku viac popracovalo na scenári, viac sa zdramatizoval záver a vynechali sa niektoré zbytočné vedlajšie postavy výsledok by bol viac než len uspokojivý, ako je to teraz. Aj takto však môže dopadnúť nevedomá forma posadlosti. 60%. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je posedlý Amerikou - sice v hodně negativní smyslu, ale je. Tak třeba tady si vzal na přestřel své oblíbené téma uzavřené komunity malého hornického městečka + přidal nosné téma = ZBRANĚ. A Thomas Vinterberg plně přistoupil na jeho zlou hru, trochu ji zlidštil, trochu zlehčil, ale i přesto je Můj miláček ráže 6,65 hodně drsná satira, která rozhodně nepadá do hlubin nepovedeného umění. Ba naopak, mladí herci jsou skutečně zajímaví a přesvědčiví, zvuková složka filmu je naprůměrná, kamera umírněně dogmatická. A vlastně jsem ráda, že Dear Wendy natočil Trierův mladší a méně krutější kolega! ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Alternativa: Představte si svůj bunkr za sídlištěm jako opuštěnou důlní halu, partu z jiného sídliště jako american rangers and cops a vaše plastové špuntovky v duchu vyměnte za miláčky ráže 6,65. Vůdcem party jmenujte v tajemném rituálu u kulatého stolu sígra Davida Lynche (oprava: Lars Von Triera) a všichni společně běžte vyjíst špajzku vašim vznětlivým prarodičům. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Severskou kinematografii mám hodně v oblibě a tak jsem se na tento film docela těšil a čekal co se z něj zajímavého vyklube. To, že by to mohla být nuda jsem ani neočekával, leč jsem byl překvapen. Bohužel spíše negativně. Příběh ubíhá strašně, až neskutečně pomalu, po celou dobu filmu se toho moc neděje a tak čekám na konečné rozuzlení, které mi příjde jak z nějakého amerického Blockbusteru. Tím mi nakonec dojde to, že jediný na co jsem se těšil si pohnojili takovým způsobem, že se to jen tak neodpouští. Každopádně nápad rozhodně špatný nebyl. Já bych s pistolí taky dělal psí kusy, mít jí po ruce, jen bych doufal v jedno, aby to nedopadlo tak jako tady. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • V původním scénaři Larse von Triera bylo všem hlavním hrdinům přes 20 let. Režisér Thomas Vinterberg se rozhodl udělat z nich místo toho mladíky. Scénárista Trier později řekl, že to byl velmi dobrý nápad. (ČSFD)
  • Lars von Trier napsal scénář k filmu s úmyslem, že snímek bude i režírovat, ale nakonec o to požádal svého přítele Thomase Vinterberga. (xerno)
  • Skupina Dandies používá pro "zabíjení" krycí název "milování". A píseň, která hraje před a během střílení se jmenuje "Time of the Season" a její text pokračuje "It's the time of the season for loving", tedy pro zabíjení. (czKarlos)

Reklama

Reklama