Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slaboučký. Je vtipné, že si najednou lidé stěžují na nedostatek akce, kdyby zde byla od začátku do konce, tak si stěžují na absenci příběhu, bohužel tyhle dvě věci k sobě jdou málokdy, tak zamrzí, že si režisér zvolil bohužel pro mne tu méně atraktivní variantu. Na zabití nudného nedělního odpoledne je to OK, Liam má pořád dost charisma na to, aby mě vyloženě otrávil, ale klouby už očividně moc neslouží a zabijáci kartelu moc respektu nevzbuzovali. 5/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doby akčních peripetií Liama Neesena jsou nepochybně pryč, ale je vlastně fajn, že se klasické "neesonovky" jako ze staré školy stále točí. Vpravdě je většinou spíše úspěch, když dostaneme nějakou třeba sedmičkovou záležitost, Marksman je však pouze lehký nadprůměr s herci ve vedlejších rolích, které možná neznáte jménem, ale někde jste je viděli, natáčený velmi staromilským způsobem. Takový ten film, co si o propršeném víkendu pustíte s rodiči a nebude to bolet. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajnová žánrovka jedoucí podle zaběhnuté šablony, ovšem se sympatickou hlavní dvojkou prchající napříč Spojenými státy. Liam to už sice fyzicky moc nedává, ale akce je tomu přizpůsobená hezky na míru. Není jí moc, ale je na těch správných místech a když už dojde ke střetu, tak je to paráda. Jinak je to klasika o budování důvěry mezi dvěma lidmi z odlišných světů. Liam Neeson je jistotka, kluk to hraje taky dobře, jen Katheryn Winnick je při vší škodě jen takové nepodstatné doplňující křoví. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Jednoduchý príbeh, ktorý ma bavil počas celej stopáži filmu. Liam Neeson zahral opäť dobre a bavil ma, zvyšok obsadenia je tiež v pohode. Zápletka je, ako som spomínal jednoduchá, ale plynie to dosť dobre, je trošku zmena oproti predošlým filmom čo sa týka aj zasadenia príbehu do tohto prostredia a nemôžem povedať že by som sa nudil. Akčných scén je pomenej, ale sú dobré a pre film v kľude stačia. Moja oblúbená "Neesonovka" sa z toho nestane, ale stále je dobre natočený film, ktorý ma bavil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neesonovi tie vrásky naviac pristanú. Nejako sa tej nálepky akčnej hviezdy za posledných 10-20 rokov nevie zbaviť, ale mne to nevadí. Že sme podobných filmov videli mraky? Zase nevadí, Neesona mám rád. Pre filmy , ktoré sa odohrávajú v blízkosti mexických hraníc mám slabosť. Mám rád ten kontrast bohatstvo-chudoba, téma drog či imigrantov, celkovo to americko-mexické trenie. Moc akčných scén tu nie je, ale ak sú, tak je akcia v pohode. Niečo veľmi podobné tu nedávno predviedol Clint Eastwood s Cry machom, ale tiež to nevydalo na viac ako priemer. Ani Marksman Oskara nikdy nedostane, ale na príjemný večer mi to stačilo. 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama