Reklama

Reklama

Někdo na druhé straně

  • Švédsko Andra sidan (více)
Trailer 1

Otec se s přítelkyní a synem přestěhuje do nového domu. Klidné předměstské prostředí nabízí idylickou příležitost na nový začátek, ale malý chlapec se brzy začne přátelit s někým na druhé straně zdi. Mužova přítelkyně se stále zoufaleji snaží najít odpovědi na nevysvětlitelné věci, které se v domě dějí, ale chlapec jí nedůvěřuje a otec nechápe její zvláštní chování. Nadpozemská síla se však pro nové obyvatele stává čím dál tím nebezpečnější. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejšablonovitějších duchařin, jaká se dá vůbec sesmolit, ale i když je to přehlídka xkrát recyklovaného, dá se na to celkem v pohodě dívat. Dítěti i jeho budoucí adoptivní mámě se dá v klidu fandit, jelikož se nejedná o ukňouraného haranta a ječící slepici, atmosféra sem tam dobrá a bubák není vůbec špatný, ačkoliv ho mohlo být trochu víc. Výrazněji mi občas lezl na nervy jen tmavý vizuál a nijak zvlášť se nepovedlo ani finále. Celkově neurážející jednohubka. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj by som tomu dal 4*, ale je to strašne neoriginálne. Minutáž je rozumná (ani nie hodina a pol s titulkami), kameraman sa hrá s tmou, tieňom a pološerom, kasting je sympatický a strašiace scény nepríjemné. Ale neustále som mal v ústach pachuť z toho, že som to už všetko niekde videl. Na Niekto na druhej strane nie je originálne fakt asi vôbec nič. A hoci sú herci sympatickí, faktom je, že samotné postavy už viac klišé byť nemohli, takže... Ono je teoreticky fajn, že je to švédsky horor, ale v praxi vyzerá navlas rovnako, ako ľubovoľný americký. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Strašení v ikeáckém katalogu a tím nemyslím narážku na zemi vzniku, nýbrž na hloubku postav a stavbu scény. Samotné strašení není trapné, ale všechno jste již viděli a jedinou motivaci, kterou vidím za tím, že se Danielsson s Mellanderem do takto ošoupaného tématu pustili, je, aby ukázali, že na to technicky mají a šáhnul po nich Netflix nebo někdo podobný a oni se mohli podívat do světa. Pokud ovšem hodně hladovíte po post-Insidious hororech a užíváte si náhlé uječené lekačky, tak byste měli vyhledat odbornou pomoc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní a nevybočující duchařina o tom, jak se rodina dostane do problémů poté, co se děcko (typicky nějak retardované nebo traumatizované) spřátelí s imaginární postavičkou, která není tak docela imaginární. Podobných filmů jsme tu v desetiletce po Wanově Insidious měli snad desítky, takže už je to opravdu trochu nuda. Nicméně objektivně viděno je tenhle švédský pokus solidně natočený, i zahraný a příšerka v závěru vypadá fajnově. Víc se k tomu asi říct nedá, tenhle film zkrátka znáte, aniž byste ho museli vidět. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Niečo podobné ako Z alebo Come Play. V minulosti sa v dome stala tragédia, ženu pokladali za pomätenú a dieťa zmizlo. Teraz sa tam nasťahuje nová rodina - malý chlapec, otec a nevlastná matka. No a čoskoro sa objaví imaginárny kamarát. Nasnímané je to pekne, postavy sú sympatické a démon unášajúci malé deti vyzerá taktiež výborne. So scenárom je to už trochu horšie (klišé, debilita otca, ktorý obviňuje svoju ženu zo všetkého, čo sa stane, naivné a minimálne inteligentné rozuzlenie). Keď je divák fanúšikom štandardných duchárin a nehľadá nič viac, len sem tam nejakú ľakačku a škaredých bubákov s pokrúteným telom, ktorým sa lámu kosti pri každom pohybe, tak by nemal nadávať na stratený čas. Na Švédsko v pohode, na úrovni amerických konkurentov. Akurát presýtenosť v tomto žánri už začína byť pomerne citeľná. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama