Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Cynik Dash a veselá Lily si ve vánočním New Yorku na různých místech předávají červený zápisník se vzkazy a výzvami. Protiklady se o Vánocích prostě přitahují! (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Vilda_H 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc romantické filmy a seriály nemusím. Ale na druhou stranu miluji Vánoční tématiku a v tomto propojení to udělalo dojem i na mě. Líbí se mi originální způsob seznámení, autorka předlohy odvedla kus práce. Ale film krásně natočený. Stopáž akorát, opravdu je tam cítit láska a předvánoční čas ve vzduchu a nenásilně vás to pohltí. Trošku nereálně afektovaný gay pár v pozadí, který ale děj hezky doplňoval. Největší plus bych dal tomu, že hlavní postavy nebyly ideální. Ani Dash, ani Lily nevypadají jako typické americké hlavní postavy, vypadají "normálně." A funguje to daleko lépe. Za mě 5 hvězd a velká pochvala! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tolik za vlasy přitažených momentů v jedné minisérii jsem snad ještě nikdy neviděl, ale když ono to nakonec bylo tak milé. Vizuálně hezky barevné (skvělé outfity), přiměřeně romantické, ale pořád zábavné a roztomile vtipné, se sympatickým obsazením. Navíc zaobalené do takového toho jakoby staromódního intelektuálního hávu bez chytrých telefonů, sociálních sítí a otravných seznamek. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Očividná snaha udělat z Dashe a Lily nejzajímavější lidi v New Yorku byla dost otravná. A tak se nám snaží namluvit, že sledujeme dva na okraj společnosti odstrčené introverty, kteří ale náhodou mají po ulicích tolik přátel, kteří pro ně jsou schopni udělat věci, které normálně nežádáte ani po nejlepších přátelích, bez toho, aniž by jim za to třeba jen poděkovali. Přitom by i bez té hry na odstrčenou byli celkem fajn. Takže, pro navození vánoční atmosféry dostačující, víc po tom nechtějte. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Binge-watching normálně neprovozuju, ráda si se seriálem prožiju pár týdnů/měsíců, ale Dash & Lily jsem podlehla okamžitě. On nesnáší Vánoce, ona je miluje, oba zbožňují knížky a seznamují se postaru, romanticky, bez mobilů a internetů... I cynik ve mně občas potřebuje něhu. Chvíli si teď pluju na obláčku... 😍 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vánoční New York, dvě osamělé duše, dva introverti, zkrátka dva teenageři vymykající se běžnému chování svých vrstevníků. A jeden červený zápisník, přes který se vzájemně poznávají a plní úkoly, aniž by se osobně setkali. Na rovinu říkám, že knihu, podle níž je seriál natočený, jsem si zamiloval a četl jí poprvé asi tři roky před Netflix premiérou a asi dva roky na to jsem si jí přečetl znovu. V knize se mi tento nápad velmi líbil, stejně jako charaktery hlavních hrdinů a situace, do nichž se vzájemně přivádějí a dostávají. Koneckonců, David Levithan, který psal kapitoly z pohledu Dashe, patří k mým nejoblíbenějším současným autorům. Proto jsem byl hodně zvědavý na seriálové zpracování, a ono to překvapivě funguje úplně stejně skvěle jako v knize. Zfilmováním příběh nic neztratil ze svého kouzla, Dash a Lily našli ve svých hereckých představitelích skvělé opory, jež jim dokázaly vdechnout vše, co je v předloze činilo pro čtenáře zajímavými a výjimečnými. Možná je to jednoduché, ale je to sakra zajímavé a dobré! Navíc mám slabost pro vánoční filmy a příběhy, a zde bylo vánoční atmosféry fakt hodně. Takže nemám nad čím váhat. Tyhle toulky vánočním New Yorkem jsem si užil od začátku do konce a těší mě, že tvůrci příliš nezasahovali do předlohy a dali tak knize docela krásnou filmovou ilustraci. ()

Galerie (120)

Reklama

Reklama