Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dva prostituti. Jeden bisexuál, druhý homosexuál. Jeden má zaručenou budoucnost, druhý žádnou nemá a trpí Narkolepsií a usne vždy ve šptanou dobu. Vyrůstají spolu v bandě podobných lidí, kteří jsou jako špatná rodina, ale přeci rodina. Přátelství těchto dvou lidí skončí až ve chvíli, kdy Scott vystoupí na jiný společenský stupeň a přijímá to, co vždy nenáviděl a dělal vše proti vyšší vrstvě. Zajímavé živé fotky a Udo Kier jako homosexuální prodavač autodílů :-) ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

keď čítam komentáre o psychologickom filme a skvelých hereckých výkonoch,tak mám pocit, že som sledovala celkom iný film...herecké výkony pripomínali skôr školské predstavenie (napriek mojej obľube keanu reevesa musím povedať,že ten človek absolútne nevie hrať), psychológia sa tam mihla len tak veľmi náhodne a čo sa týka scenára,vyzeralo to, ako keby sa v hollywoode rozhodli dať šancu aj slovenským scenáristom (áno,až také zlé to bolo...) a inak nuda, jedna hviezdička za krajinky ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Půvabné, dojemné, a neuvěřitelně autentické. Jeden z nejsmutnějších a nejrealističtějších filmů, které jsem kdy viděla. Phoenix a Reeves jsou výborní, mají neuvěřitelnou hereckou chemii mezi sebou. Přesně jsem poznala, že Scottovo 'blbnutí' je jenom póza proti otci a jakmile získá dědictví, hodí všechny včetně Mikea přes palubu. Celý film je o hledání, ale někdy někdo holt hledat nepřestane. Jinak, Rivera Phoenixe je obrovská škoda. - "This road will never end." ()

danoo 

všechny recenze uživatele

V nežnej ale nesentimentálnej artovej dráme sa Van Santovi podarilo ako máloktorému filmovému tvorcovi podarilo sprostredkovať subjektívnu skúsenosť rebelujúcej mládeže. Oproti neskorším mainstreemom ako Dobrý Will Hunting či Osudové stretnutie netlmí svoje avantgardné východiská a ponúka gay road movie vychádzajúcu zo Shakespearovho Henricha IV. ošumelý realizmus so štylizáciou filmu noir. Isto obsadenie nepoškodilo komerčné výhliadky, ale nikto nemôže tvrdiť, že by Van Sant nebol ochotný riskovať nepochopenie prípadne odmietnutie priemerného diváka. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně těžce uchopitelný film, kde vše symbolizují cesty táhnoucí se v dáli s postavami, které ač se zdají být na stejné trase nacházejí se od sebe ve skutečnosti na kilometry daleko. Psychadelický, tohle slovo film vystihuje jako žádné jiné, od scénáře, postav, hudby, Udo Kiera, výkonu Keanu Reevese a hlavně toho, co předvádí River Phoenix, což se dá popsat jedině jako herecká dokonalost. Zatím si nejsem jistá, jestli na vstřebání všeho, co tenhle film nabízí stačí 1 shlédnutí, mně totiž ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • River Phoenix (Mike Waters) se nedostavil na premiéru filmu, jež se konala v New Yorku. Neměl rád létaní a cestoval jedině autem nebo vlakem. Pokusil se tedy řídit ze svého rodného města na Floridě do NY, avšak nestihl to včas, a tak se premiéra uskutečnila bez něj. (Kacitr)
  • Scéna s táborákem se natáčela ve studiu. (aluna)
  • Název filmu je odkazem na jednu z písní B-52. (ČSFD)

Reklama

Reklama