Reklama

Reklama

Případy inspektora Lynleyho: Prkna, jež znamenají smrt

(TV film)
  • Velká Británie The Inspector Lynley Mysteries: Payment in Blood (více)

Obsahy(1)

Vražda v uzavřeném objektu, předem daný (a většinou minimální) počet potenciálních pachatelů... Může být pro policejní vyšetřování něco jednoduššího? V takovém případě stačí jen rozkrýt vzájemné vztahy mezi zúčastněnými, odhalit možné motivy, prozkoumat jednotlivá alibi... Chladná hlava, logika a dedukce - a výsledek se musí dostavit. Jenomže jak si zachovat chladnou hlavu, když mezi těmi, na něž může padnout stín viny, je někdo blízký? Inspektor Lynley si je jist, že dokáže zvládnout i takovou situaci. A jeho nadřízení věří jeho úsudku. Seržantka Haversová se ovšem na celou věc dívá z poněkud přízemnějšího - o to však možná realističtějšího - hlediska... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Možná je to jen mé zdání, ale u tohoto detektivního příběhu mám pocit, že autoři plýtvali charismatem tří celkem dosti pohledných herců (Firth, Mc Avoy, Parker) k tomu, aby vytvořili celkem dosti průměrnou detektivku s nijak výjimečnou zápletkou... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu (Splátka krví od Elizabeth George) jsem četla už dávno a nadchla mě, a když jsem se konečně dostala k filmu, navíc s tak hvězdným obsazením, bylo mi líto, že to vyšlo tak naprázdno. Vždyť v knize by se atmosféra dala krájet, protikladná dvojice vyšetřovatelů- aristokratický detektiv a seržantka "z ulice" byli neustále v sobě a hlavně jste měli každou chvilku za vraha někoho jiného.. Knihu si kdykoli přečtu ráda znovu, ale na film nezapomenu snad jen kvůli těm hercům. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lynley je fajn. Nádherné prostředí, skvělé herecké výkony, úžasná chemie mezi ním a Haversovou… co se týče děje, zatím to není nic, co bych déle udržel v paměti, ale dívá se na to prostě krásně. A navíc jsou tu i James McAvoy a Idris Elba na začátcích své kariéry. Odpočinková a lehce nadprůměrná sympatická detektivka, stejně jako v pilotu. 75%. ()

Reklama

Reklama