Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Nová učitelka na střední nemůže přestat myslet na podezřelou smrt, ke které došlo před třemi týdny, a začíná se bát o život. (Netflix)

Recenze (27)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nápad tam rozhodně je. Mně ale bohužel nesedla depresivní, vlastně až nepříjemná atmosféra a taky velká část herců. Začíná to slabší hlavní hrdinkou (tou ze současnosti), přes jejího manžela, až po lidi, co je obklopují. Studenti mají bohužel ve scénáři být protivní a zlí, takže ani ti mi náladu moc nezlepšili. Navíc, první díl je pro následující dění skoro zbytečný, takže vlastně netuším, proč nám tak dlouze někdo motal hlavu chmurami, které jsme znát nepotřebovali. 3* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, kedy naposledy som sa stretol s nejakým projektom, ktorého titul by mal viac ako dve slová, pričom by tak dokonale vystihoval svoju dejovú podstatu. Skutočne, “bordel” je to správne slovo, ktoré po sebe zanechala hlavná “hrdinka”. Samotný príbeh sa odohráva v dvoch dejových líniách, jedna strieda druhú, druhá prvú, pričom všetko je zrozumiteľne podané tak, aby divák pochopil aká bola, a aj je realita osudov oboch postáv. Solídne krimi, bez akéhokoľvek zásahu žandárov .. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale na španělské seriálové ikony to nestačí. Pako, dálkový řidič, Curro Jimenez a naprosto na špici všeho neuvěřitelně mrtvá Nairobi, to jsou hvězdy nebe...tohle je jen lampa u benzínky na vesnici u brna ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mierne nadpriemerný seriál ponúka slušnú mozaiku zo života postáv, ktoré sa rozdeľujú na ambivalentné a zlé. Kto ale aký v skutočnosti je, sa dozvieme až v samotnom závere. Nažhavený na prekvapivú pointu som bol vo finále mierne sklamaný z toho, že identita vraha toto prekvapenie nepriniesla, naopak motivácia áno. Avšak niektoré veci by sa nemali objavovať akoby do diela prišli z nejakej konkurenčnej kriminálky. Sledovať spletité a komplikované vzťahy a udalosti zaujímavých postáv bolo zábavné. 70% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Je to sice dozajista na pomezí rudé telenovely, ale alespoň tedy pro mě to své kouzlo mělo. Hlavně mi byly sympatické ty obě učitelky literatury. A rozhodně to bylo lepší než Elita. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Špaňelé tyhle drama-thriller-jakože detektivky umí a většinou se na ně moc dobře dívá.The Mess You Leave Behind není výjimka,ale víc než kdy jindy tu trpí logiika na úkor dramatičnosti a zvratů,které ke konci působí hodně na sílu.Moc tomu nepomáhají ani postavy,jelikož ten seriál budí dojem,že Španělsko je plné úplných kreténů,kterým racionální a normální chování nic neříká.Korunu tomu nasazuje hlavní hrdinka,jejíž debilita a naivita exponenciálně roste s blížícím se koncem.Samotná zápletka přitom není špatná,ale zkrácení o minimálně dva díly by jí jen pomohlo k většímu spádu a budování napětí.Kladem každopádně je,že i přes negativa se daří udržet děj více méně neprůhledný až do posledního dílu...60% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Subjektívny pocit, že tentoraz to priateľom zo Španielska nevyšlo. Počas minisérie som mala pocit, ako keď naberáte vodu deravou lyžicou. Po prvé, ak by sa z minisérie stala mikroséria (stačili štyri diely), pomohlo by to rozlezenému deju. Občas máte pocit, že sa musíte dozvedieť o každej postave všetko a že musí byť zatiahnutá do príbehu. Po druhé - zle napísané postavy, takmer čierno – biele charaktery, v tomto smere nemusíte očakávať žiadny zvrat vo vývoji. Po tretie – to ma iritovalo možno najviac: prečo boli tí študenti takí krutí? Takto si nepredstavujem triedu stredoškolákov, ale vyučovanie vo väznici s najvyšším stupňom stráženia. Nakoniec – nemohla som uveriť, že polícia sa nezaujímala (lebo v malej dedinke každý každého pozná a má tak ochranu aj zo strany polície) a na konci rozpútala divoké zatýkanie, keď už všetko vyriešila jedna paranoidná učiteľka. ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, prolínání dějové linky. V druhé polovině se z toho stává telenovela. Poslední díl to zachrání. Něco mezi 3 a 4 hvězdama. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v malém španělském městečku v prostředí střední školy. Na místo přijíždí mladá učitelka s manželem, která nastupuje na uvolněné místo. Co ale dopředu netuší je, že její předchůdkyně, žáky i místními velmi oblíbená učitelka literatury, spáchala sebevraždu. Tedy vypadá to tak. Mladá žena, která sama nedávno utrpěla ztrátu matky a jejíž psychika je dost křehká i bez dalších traumat, začíná zjišťovat, že to co se stalo její předchůdkyni, by se mohlo stát i jí. Postupně odhaluje nejen pravou tvář ženy na jejíž místo nastoupila a která měla dost kostlivců ve skříni, ale také že nemůže věřit nikomu a dokonce ani sama sobě. Je to thriller, je to drama, je to sexy a je to vůbec dost dobrý, španělům tohle prostě poslední dobou jde! Jako bonus tam jednu ze zásadních vedlejších postav hraje můj oblíbenec z Vis a Vis, šarmantní Roberto Enríquez. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Zajímavě natočené (prolínání časových linií), tajemné, civilní, přirozené, napínavé. Až do posledního dílu člověk vlastně neví, oč se jedná. Závěr překvapivý a šokující. Vtahující atmosféra, celkově to budí zvědavost, ideální stopáž, akorát počet dílů. Spokojenost. Howgh! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

FUUUUUUUUUUCK!!!!! Tak to se mnou prásklo o zem až mi to vyrazilo dech. Tedy kromě 1.dílu, protože ten byl šíleně chaotický a ty prolínačky mě neustále mátly, ale bez něj by to nešlo. Ovšem když to přežijete, otevře se před vámi život v malém městečku Novariz blízko La Coruňi. A, že se tady dějí věci. Španělsko se po finanční krizi jakž takž staví na nohy, spoustě lidem to změnilo životy a některé dohání minulost. Rozjíždí se to pomalu, ale postupně tempo nabírá na rychlosti, situace na bojišti se mění každým okamžikem a když už si myslíte, že jste na to kápli BUM! a všechno je jinak. Rozuzlení je šokantní a doslova fyzicky odporné. Nebojte se, katarze bude jinak by to jeden nestrávil. Po dlouhé době seriál, který mě rozboural. Za mě 100% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Určitá část španělská produkce začíná nést silné trademarky (např.stejné herce, tenzní scény téměř v každém dialogu, velký důraz na dramatizaci vůči logice), které se opět projevily i v tomto seriálu. Jistě, dobře se na to dívá, ale už je to dost profláknuté, takže lze vcelku úspěšně odhadnout další vývoj. Ale aspoň jsou, prozatím, nápadití a i v tomto počinu je motiv 2 žen /učitelek , z nichž jedna je po smrti, zvládnutý. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

První údiv: To má 74%? Druhý údiv: To není venezuelská telenovela? Třetí údiv: Opravdu se takto chovají středoškoláci v civilizované evropské zemi? Zbytečně dlouhé díky neustálému a zbytečnému tlachání. Do kriminálky to má hodně daleko. Spousta nelogického dění. ()

Mateyf.Iks 

všechny recenze uživatele

Hmmmm. Spanelove umej. Po delsi dobe fakt dobre vystavena, zamotana a vygradovana krimi, kde do posledni chvile nevite, kdo je ten bad guy. Ze zacatku jsem byl hotovej z ty originality toho vidirani ve tride. Super. To se moc dneska nevidi. Prijemna kamera a super herecky vykony. ()

shedlo 

všechny recenze uživatele

Jestli jste si mysleli, že přebornice v nošení svetrů je jen Sarah Lund, tak to jste neviděli letošní hit ze Španělska El desorden que dejas. Na tenhle seriál jsem se původně podívala, protože jsem si chtěla nostalgicky připomenout Galicii, kde byl natáčen. Nakonec se z něj vyklubalo moc povedené krimi drama. Vůbec jsem neodhadla plot (na rozdíl od jiných kriminálek), všechno se odkrývá postupně a do poslední chvíle nevíte kdo a proč. Dobře se tam prolínají časové roviny, tak jednoduše a přitom srozumitelně a taky svět teens a dospěláků (ten ten se někdy protne až moc). Seriál je, myslím, i skvěle obsazen, zvlášť kvalitní jsou výkony mladších herců (Iago a Roi). A dvě hlavní představitelky mají krásu a charisma, jaké najdete jen u Španělek. ()

Saljack 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně dlouhé myslím, že film by byl mnohem lepší. Celkově se mi moc závěr nelíbil. Vůbec jsem nepochopil proč tam spal každý s každým. Proč učitelský pár, který má finanční potíže(nevím ani proč), že zruinuji své rodiče a sourozence si jezdí v drahých autech, mají dům jako kráva a k tomu ještě byt? Často se tam objevují totální nesmysly a postavy se často chovají jak z pomocné školy. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí pilotu jsem měl rozporuplné pocity a dlouho jsem uvažoval, zda pokračovat. Až po několika dnech jsem se rozhodl dát tomu šanci a upřímně vůbec nelituji. Kvalita rostla s každým dílem, stejně jako napětí a počet mnou vymyšlených teorii o tom, jak to celé vzniklo. A to je na téhle minisérii asi nejlepší, že do posledního dílu si nejste skoro ničím jisti. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

V pohode seriál. Mám rád takéto minisérie , kde nemusíš stráviť pol života, kým čakáš na ďalšiu a ďalšiu sériu.. v Španielsku to proste vedia. Dobre vymyslené a spracované ako má byť. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený název Vás nesmí odradit. Ze španělské produkce Netflixu velice kvalitní počin.Už dlouho jsem neviděl tak kvalitní prolínání časových rovin jak tady. Minulost , přítomnost, pořád jste byly v obraze. Výtečný příběh. Za mě hodně dobrý. ()

agabrucha 

všechny recenze uživatele

Já jsem se na to vlastně ani nechtěla dívat, protože ten název je šílenej, ale neodolala jsem španělštině. Je to docela roztahané, ale kouká se na to dobře, rozuzlení není extrémně překvapivé a jo, za kouknutí to stojí, i když Nanuka mi bylo líto. ()

Reklama

Reklama