Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rumburak (film nikoliv čaroděj) nedosahuje nápaditosti a neotřelosti Arabely. Pár vtipů se povedlo, Kaiser ceĺkem dobře zahrál inženýra nenávidějícího zvířata a Rumburak byl přesvědčivý jako vždy. Přesto tomu něco chybělo. Rumburak mi zcela nesedl už v době kdy jsem jej viděl poprvé a asi se to už dalšími reprízami nevylepší. * * ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dělejte, prosím, že se neznáme !! Támhle je jedna nepříjemná vrána.." ;) MUKOFASO RUBUKO aneb nesmírně špatná báchorka, snažící se vytěžit z motivu úspěšné Arabely, v níž Václav Vorlíček naznačuje, kam bude nadále směřovat jeho trestuhodně obludná porevoluční tvorba, a že se vlastně nakonec sám promění v režiséra druhé - Nebo spíš třetí !! - kategorie.. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní scénář, který má básnický rytmus a především dramatický obsah. V něm se skrývá tragikomedie lidství - samota, soužití s nevhodným partnerem, hledání čím se zabývat, co za to hlavní postavě stojí. Řada komediálních scén, které nejsou pro každého, ale pro mě ano. Pod dobrou režisérskou taktovkou se i herci, v špatných scenářích a špatně režírovaných filmech velice špatní jsou zde dobří a to proto, že děj vyprávění odsýpá, má sevřený tvar (žádné zbytečné odbíhání) a je pro mě radostné si občas takový film pustit. (7.3.2011) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som vždy tak nejak podvedome držal palce Rumburakovi, takže samostatný film, venovaný práve jemu, ktorý znamená jeho rehabilitáciu, ma potešil. Jedná sa o typických Macourka a Vorlíčka s niekoľkými luxusnými bláznivými gagmi, takže určite by som očakával vyššie hodnotenia. Kedysi som bol nadšený, dnes, videné po dlhých rokoch, celkom milo prekvapený funkčnosťou jednotlivých fórikov. Jasné, že je to stále v klasickom českom crazy duchu a nič originálne tu už nie je, ale je to aspoň v rámci známej mytológie a na čele s charizmatickým Lábusom. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl příliš rozvláčný a připadá mi, že tvůrci si mysleli, že je Rumburak populárnější, než ve skutečnosti byl. Ale bez svých klasických pohádkových protivníků zbyl jen ztracenec, protloukající se životem, bez šťávy a bez nápadu. Jiří Lábus to prostě sám neutáhne. Navíc, problémy, které Rumburak řeší mi připadají příliš vážné a dospělé, aby toto byla pohádka, která má být pro děti. Myslel jsem, že snaha vytřískat peníze z úspěchu předchozích filmů, na které tento odkazuje/navazuje, byl a je spíše doménou tržně ekonomického hospodářství - filmařství. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Titulní hrdina Rumburak (Jiří Lábus) je jedinou postavou, která se objevila také v původním seriálu Arabela (od r.1979). (Olík)
  • Škola, kam chodili Vilík (Lukáš Bech) a Jakub (Michal Ryneš), je Gymnázium Jana Keplera v Praze. (SONY_)
  • Václav Vorlíček a Miloš Macourek o mnoho let později pro časopis Premiere vzpomínali (těžko říct, komu z nich slova patří - a do jaké míry jsou mystifikační): "Scénáře našich koprodukčních projektů nám překládal jistý pan Feigl, který si někdy vyložil text velmi osobitým způsobem. Například Rumburak - podle vzoru Ostravák nebo Jihlavák - byl pro něj prostě obyvatel Rumburka. Upozorněn na omyl, urazil se a trucoval. Abychom si ho udobřili, natáčeli jsme celý film v Rumburku, takže v komparsu to byl samý Rumburák." (NIRO)

Reklama

Reklama