Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Recenze (202)

mota 

všechny recenze uživatele

Místy až směšná snaha o smyslnost, syrovost a napětí. Prostá zápletka žijící z vyšinujícího obchodníka. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

A jak je to nakonec hutné a vyšponované! Nemastný, neslaný začátek totiž člověka zrovna nechytne. Za 30 minut trpělivosti jsem ale dostal Wachowštinu jako tur - v dialozích nebo kameře ty dva nejde přehlédnout. Z herců sice totálně ční jenom Joe Pantoliano, který si krade celou druhou půlku filmu pro sebe, ale zbytek ansámblu se taky nenechá zahanbit. Na Nolanovo Following to třeba nemá, ale Temný Rytíř zase těsně nemá na Matrix, takže jsou si autoři kvit :-) ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Dvě nezajímavý ženský se spolu vyspí a pač se rozhodnou okrást manžela od mafie jedné z nich. Když se dostanou do úzkých kvůli telefonnímu hovoru, v němž si musely projevit city a manžel je při tom přistihne, říkal jsem si, že jsou prostě blbý. Neměl jsem důvod jim to přát. Nebyl jsem do toho vůbec zainteresovanej. Nezajímaly mě postavy, nezajímalo mě dění, bylo mi jedno jak to dopadne a po celou dobu to ničím nepřekvapilo. Nudný béčko. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení! Sourozenci Wachowští již zde, při svém prvním debutu, naplno prokázali svoje režisérské kvality a naservírovali divákovi výborný a svižný krimi-thriller noir v modernějším kabátě za přispění skvělé práce s kamerou, hudbou i smyslem pro detail a také nečekanými pointami a napětím, které by se dalo krájet nožem (nůžkami :D), tak jak se na tento filmový žánr sluší a patří. Jennifer Tilly je nesmírně atraktivní a hlavní ženské duo zvládlo výborně ojebat zbytek gangsterů, včetně Caesara. A to musím jistě vzpomenout i ten nádherný závan erotična, uf, ještě teď se rosím :D Velká filmová poctivost, která příjemně překvapila! :) 9/10 a rád udělím plný počet hvězdiček, protože tak kvalitní režisérský debut se nepodaří všem velkým režisérům! :) Doopravdy jsem dlouho neviděl tak napínavý snímek, kde jsem se i několikrát lekl a naplno se vcítil, že jsem spolu s postavami! Good job! ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Po scénáristickém úspěchu s Nájemnými vrahy se bráškové skvěle předvedli i jako režiséři. Ani nevím, co bych vytknul. Snad jen ta postelová scéna byla trochu nadbytečná, ale rozhodně ne nudná:-) ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ve finále se jedná o komorní film a až na konci si uvědomíte, že téměř vše zásadní se odehrává ve dvou místnostech o pár hercích. Napětí je v druhé půlce filmu trvalé a zvraty nečekané, nuda není na místě. Gina Gershon odehrála fakt výbornou roli a ještě ke všemu působí velmi sexy a to tak, že Jennifer Tilly občas závidíte některé scény :)) Past mohu vřele doporučit. Pobaví, odsejpá to, trošku napne a vůbec neurazí. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Mafiánský komorní příběh o dvou lezbách, kufříku s penězi a ušmiknutých prstíčkách - zábavné. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Bratři Wachovští si svůj jinak celkem solidní scénář neměli režírovat sami, protože z toho vzniklo jenom béčko se vzrušující lesbi erotikou, což jediné mě oprávnilo film dosledovat. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé koľko si toho preniesli Wachowski z Pasce do prvého Matrixu. Nebavíme sa tu len o štýle rozprávania, temnom príbehu, šedých obrazových filtroch, neobvyklých kamerových uhloch, či podobnej hudbe, ale aj o drobnostiach ako podstatný symbol tetovania, noirové svietenie, tmavé kožené kostýmy, výrazné "gotické" líčenie, looser v hlavnej úlohe, prehodené niektoré stereotypne genderové role, záporáci v slušných oblekoch, stotožnenie biznisu s hrozbou, Joe Pantoliano vo vedľajšej úlohe ovplyvniteľného grázla, určité zvukové a kamerové efekty v napínavých scénach, praktické triky obzvláštňujúce scény, ktoré by inak boli rutinné, či až fetišistické detaily telefónov, armatúry a kovových predmetov. Oceňujem hlavne časové umiestnenie deja - po úvodnom zoznámení v rozpätí niekoľkých dní sa rozpúta hlavná zápletka a zbytok filmu sledujeme ako sa situácia zamotáva uprostred jediného večera. Inteligentne vymyslené a natočené. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Tak kromě žhavé lesbi scény mezi Jennifer Tilly a Ginou Gerschon mě v tomhle rádoby noir filmu nic nechytlo.. béčko jako řemen a co na tom, že ho natočili bratři Wachovští.. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak mi tento vynikající thriller mohl proklouznout mezi prsty. Těm holkám to spolu ale sekne. Wachowski umí víc než jen Matrix. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Vynikající debut a podle mě i zároveň nejlepší počin od těchto sourozenců. Je radost sledovat erotické jiskření dua Tilly/Gershon stejně i tak Pantolianeho grázla, který díky holčičím intrikám zabředává do čím dál tím větších hoven, ze kterých se zkouší vyhrabat a napětí je díky tomu šponováno na nejzazší mez. Minimalistická forma, kdy se většina filmu odehrává jen v pár pokojích se skvěle doplňuje s mňamózními vizuálními fičurami kamerových jízd a nevšedních záběrů hračiček Wachowských. Vizuálně i herecky vymazlená  thrillerová jednohubka. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Tohoto žánru se měli bratři Wachowští držet a vykašlat se na všechny ty Matrixy, které pro mě nejsou ničím jiným, než fantasmagorickou slátaninou, byť skvěle natočenou. Jejich vizuální kamerové vychytávky totiž fungují znamenitě i zde, ve zdánlivě prostém kriminálním thrilleru o balíku ukradených peněz, který ale právě díky tomuto vkladu dostává punc nevšednosti. Potom už stačí nepokazit casting, vystupňovat napětí, tempo příběhu a žánrová kvalitka je na světě. Žádné "zahřívací kolo", jak se spousta fanoušků MATRIXU mylně domnívá! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Toto mě příjemně překvapilo. Zabavilo královsky. Něco na způsob Tarantino, když byl ještě ve formě. A Jennifer Tilly - Oh, Yes !!! ()

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama