Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se jeví spojení vlkodlačího hororu s norskou produkcí jako velice lákavé, po zhlédnutí však musím říct, že byl pro mě Vlk viking zklamáním, které zavánělo mrtvolným pachem trestuhodně nevyužitého potenciálu. Intro mě hezky navnadilo, abych pak přibližně polovinu stopáže čekal, než se vlastně vůbec zjeví nějaký vlkodlak, který při trhání lidí a zvířat nejspíš rozšmelcoval zručnější trikaře a i lepší variantu scénáře. Místy mi totiž snímek přišel hodně nedotažený a nesmyslný (v tomto směru vedla linie s lovcem vlkodlaků). Vedle toho bylo těžké sympatizovat s hlavní hrdinkou, která se vehementně snažila, aby si ji divák neoblíbil. Skrze sledování postupné proměny, která byla lepší než samotný vlkodlak, a sesterského vztahu se nabízí porovnání s Moje sestra vlkodlak - ta měla však děsuplnější atmosféru i vizuál. Škoda - při produkci filmu byla nejspíše špatná konstelace úplňku! ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prírastok do vlčích vôd z lesov severných dopadol pod moje očakávania. Keďže pozošívaný je rôznorodo, dal som sa prenastaviť na Iný Žáner a už som vnímal plusovo. Nórske pecky majú svoje štandardy, v tomto prípade ale "utkané" podľa šablón (no a že mýtus/legenda +) s veselým digi-psom (na horore uberá) ale na 2hú stranu s PÁR peknými momentkami, ktoré síce nezmrazia, ale preberú. Rodinná pohoda. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmům o zombie, upírech a vlkodlacích se poslední dobou spíš vyhýbám. Ale vlkodlaci z Norska to mi znělo celkem slibně. Realita už pro mě tak slibná nebyla. U mě tenhle film nestojí ani za delší komentář. Jen se neubráním určitýmu srovnání. Říkal jsem si, že když se po čase vracím k pro mě né moc oblíbenýmu tématu lykantropie, že rovnou sfouknu i Eight for Silver(2021), kterej jsem už delší dobu odkládal. A když tyhle dva film srovnám tak u mě jasně vítězí netradiční vlkodlaci ze starší doby(Eight for Silver). Tihle novodobí, digitálně otřesně provedení vlkodlaci jsou spíš pro smích. V Eight for Silver byly taky digitální bestie ale rozhodně nepůsobily CGI efekty tak směšně jako tady. Navíc měl Eight for Silver i dobrou myšlenku a příběh. Tohle moc originality zrovna nepobralo. Pro mě ztráta času. Dávám jednu stříbrnou kulku z milosti. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory jsou moje slabost a viděl jsem jich opravdu hodně. Tento norský příspěvek bohužel patří mezi ty slabší. Na vině je nejen průměrný a předvídatelný scénář, ale i digitální vlkodlak jako ze "Stmívání", který mnoho hrůzy nenažene. Celý film není vyloženě špatný a sem tam se daří přijít se záběrem nabitým atmosférou, ale takových momentů je pohříchu málo. Tvůrci se navíc snaží ukotvit příběh více v realitě (přicházejí s vlastní mytologií ohledně existence lykantropů), což má naprosto opačný efekt. /40%/ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šelma v péči, scénář v křeči. Svendsen vrčí, divák chrčí.“ Čelit latentní lykantropii důslednou výchovou je složité, navíc za citově chladným polárním kruhem a s Barnevernetem za zadkem. Otec filmu Stig Svendsen už ví. Copak bez financí, ale hlavně bez invence a pohříchu i bez znalostí filmových klasik, od zlověstně vrčícího Nicholsona až po hroznou tlamu Benicia del Toro. Bez toho se režisérovi na měsíc vyje blbě a mně žádná husina nenaskočí. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Kdo nebo co zabíjí v lese? A co zabilo film? A) Finální půlhodinová scéna pobíhání a vrčení osrstěné puberťačky. Všeho moc škodí. B) Animální mysteriózno a tajemství nahrazeno dokumentem o tom, jak špatně v norské ZOO krmí vlky. C) Anorekticky vychrtlá vlkodlačice, vypelichaná a s lezoucímí žebry? Ta nebudila hrůzu, ale spíš lítost, což je u hororu docela tristní. [][] Njn, vychovávat se má dřív než v pubertě. Hned při prvním vzteklém ňafnutí na maminku a seknutí drápkem vyprášit vlčeti kožich a je klid. Ovšem náboj s lesklou kulkou, postavený na nočním stolku před fotkou v rámečku, to byla moc hezká, romantická i cynická tečka. Díky té zvedám pysk na své tlamě a obnažuji dva vlčí zuby, jinak by to byl jen jeden. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama