Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (47)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako epické… ale… měli ty Stormtroopeři opravenou zbroj červenou izolepou? Viděl jsem dobře? Každopádně, konečně trocha vysvětlení ohledně “velkovezíra”. Potvrzuje ale jen to, jak debilní nápad je z Ahsoki dějově jen další řadu toho animáku. Řada daleko za polovinou a teprve začíná dávat smysl první epizoda. Fialohlavka se chová jako ukázková kráva (jako fakt vyhání transport s vybavením?) a je protivnější vyloženě s každým dalším slovem. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us.  ()

Reklama

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně nehodnotím jednotlivé epizody seriálů, protože si stále myslím že z hlediska celku je to nesmyls, ale u Ahsoky udělám výjimku. Už předešlou epizodou - 5 - to vypadá na celkové 4*, protože napětí stoupá, pěkně se to rozjíždí. Nástup generála Thrawna se povedl, správně démonický a totalitní....A tentokrát jsem si to dal i v původním znění a až na některé detaily se český dabing povedl. Zvláště u Thrawna, už tak moc ne u těch kněžek. Těším se na finále. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten nástup jeho legií. I to bohatě stačilo:) A Ezra? Velice milé překvapení, co se týče podoby. Nějak tak si člověk představí vyhnance po letech samoty. A když jsem viděl render animovaného Ezry s fousy a teď naživo. Ano, tvůrci to trefili. Ale celkově Thrawn. Okamžikem, kdy promluví, tak víte, že Nová republika je u konce. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat postav. Je něco mi nesedí. Sabine v nové galaxii, novém prostředí a mluví s tím svým psím průvodcem, jak by se viděli včera a ne před čtrnácti lety. Proč nebyl Ezra překvapen, že vidí Sabine, když byl úplně někde jinde a čtrnáct let uplynulo. Proč Thrawn se víc nevyptával, co se děje v galaxii. Měl jsem pocit, jakoby vše věděl, co se děje a už se zajímal jen o Ahsoku. Taky je zvláštní, že Thrawn nemá "potochu" o Ezrovi, ač tolik let spolu jsou spolu. Jen, ví, že tam je, a že eventálně může Sabine domoct k němu. Taky je divné, že černá matka říká o Sabine, že páchne z ní Jedi a je nebezpečná. Proč to neřekla i o Shin a Baylanovi? Jinak moc krásný návrat k Star Wars a Rebels. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)
  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Jak vlajková loď velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) Chiméra, tak jeho legie Stormtrooperů užili na opravy taktiku zvanou Kincugi. Japonské umění opravy pomocí zlata, které nutnost opravy dává na obdiv jako součástí historie předmětu než něco, co je nutné skrýt. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno