Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Podmanivý příběh s neočekávaně temnými zákrutami, jež je zabalen do nádherné animace a rozjuchaných rytmických písní. Tak asi nějak takto lze popsat nejnovější Disneyho zářez jménem Encanto, jež nám předává rodinné hodnoty a pospolitost s grácií sobě vlastní. Celý snímek díky svižnému scénáři pěkně odsýpá, takže Vám i poněkud delší stopáž poměrně rychle uteče. Za zmínku zde rovněž stojí i choreografie u některých písní, na kterou je zkrátka vážně radost pohledět. Tohle se vážně moc povedlo, pročež byste si příběh rodiny Madrigal a jejich čarovného domu určitě měli pustit. Skvělá práce! „Maybe your gift is being in denial?“ ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Disney už jenom zkouší, co lidi vydrží. Film, který nemá záporáka, nemá body obratu a nemá příběh obecně. Minimálně nejsou tolik zajímavé a průbojné, aby byla jakkoliv zajímavá a z filmu vyzařovala. Hudba krásná a tím pádem zapadá do spádu něčeho tak nekvalitního. Oscar už je jen výsměch toho, jak kouřit péra utlačovaným komunitám, které má  film portrétovat a tím  pádem vůbec nejde o hodnocení filmu. A tím pádem je Oscar celkový o ničem. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi rád bych se dočkal doby, kdy bude Oscar za animovaný film značit, že jde o skutečně nejlepší animák, a ne vizuálně nejvychytanější podívanou. Encanto je totiž typický příklad toho, když si vedení studia řekne, že když vystřelí díváky z kecek tím, co jim nahrnou do očí a uší (písničky tady opravdu stojí za to), tak je úplně jedno, že celý příběh bude prázdný blábol s obřím vývěsním štítem "Rodina je vše" - tím můžete argumentovat až do "alelujá", ale zkrátka tím nezamaskujete, že za ním vůbec nic není. Navzdory opravdu špičkové vizuální stránce víc jak 70% dát nemůžu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Lepší než Rebelka (2012), horší než Moana (2016). I když to má parádní hudbu a animaci, tak příběh Madrigalových mě na konci zklamal. Protože po uvědomění skutečného štěstí nepřichází žádné morální poučení. A je vlastně kaňka, co mi dojem zkazila. Jinak moc vyčítat filmu nelze. Parádní pohádka, u který se pobaví i dospělý. Krásná animace a již tradičně super hudba. Tak mě napadá, že i třeba Coco, mě bavil ve výsledku mnohem více, protože měl srdce a duši. Encanto má jen to srdce. Neberte mě zle, film jsem si užil a líbil se mi. Jen oproti jiným animákům holt méně. (70 %) ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Velmi milá a barevná podívaná s ještě hezčím poselstvím. Musím se však přiznat, že mě nijak zvlášť neuhranula. Byla taková hodně rychlá, písničky byly na mě občas až moc oddrmolené a celkově to bylo prostě nějaké chaotické na mě (pohyby, spád, zápletka, rozuzlení, postavy). Prostě jeden velký barevný, ale milý chaos! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu Encanto pochází ze španělštiny a znamená kouzlo, čáry, okouzlení, ale i půvab. (Stanislaus)
  • Během toho, co zpívá Dolores písničku „We don't talk about Bruno“, si můžeme všimnout, jak v pozadí Bruno prochází na balkoně. (KCM)
  • Strýček Bruno se měl původně jmenovat Oscar, ale jeho jméno bylo změněno, aby lépe pasovalo do písničky – „We don't talk about Bruno-no-no-no-no“. (Azuko)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama