Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (193)

campix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl animák takhle čistě targetovaný na poměrně úzkou skupinu dospívajících dívek. Vyřčené i nevyřčené dospívající problémy jsou čistě otázkou dívek a všechny očividné inspirace na tohleto cílí. Bez debat jsou nosnými motivy obsese asijských boybandů (K-Pop) také anime a obecně kawai kultury. Dětem to bude asi jedno, je to dostatečně střelené, barevné, roztomilé a stále se něco děje. Dospělí už tam tyhle věci dokáže rozklíčovat, ale pro něj tenhl film primárně není. Bohužel ničím jiným než touto stylizací Proměna nevyniká, takže se jedné o veskrze průměrný animovaný film. Na Pixar docela nuda a spíše tedy zklamání. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Vítejte do světa jedné holky, jejíž jméno mi ani nestojí za zapamatování. Tato 13ti letá holka je číňanka, je posedlá chlapeckou kapelou 4TOWN a její rodina trpí prokletím, že se každá žena z rodu mění na pandu červenou v pubertálním věku. Prostředí po založení jejího - já k*rva nevím co to je, nějaký f*ckin historický Onlyfans (to bylo první co mě napadlo)?!? - začne fury módu považovat za extrémně cool a začne peníze utrácet na kostýmy s huňatými ocasy. A ten nejvíc cool/bad guy je dost možná cool/bad gay s extrémně divným dabingem. --- Já fakt nevím, jak vidí pubertu ženy, ale takhle já tu svoji fakt neprožívám. Možná proto, že já nemohu vtipkovat jako tento film o vložkách. Panebože, to byla taková kravina! A to je snad poprvé, co to myslím ve špatném smyslu. Ať už jde o nenápaditou animaci (kde teda občas dokáží dobře nasvítit), mimpohyby postav (protože lidi jsou tak blbý, že jim všem musíte co nejvíce názorně ukázat, co ty postavy dělají), kýčovitý nucený humor (bez kterého by to asi bylo celé lepší). Do toho mi tam není ani jedna jediná postava sympatická, a to je co říct, protože PIXAR vždy dokázal prodat alespoň postavy rodičů (otce). Však zde se nachází jediná scéna, kde by bylo něco cítit, ale ta hned skončí. A to je neuvěřitelná škoda. Cos to proved PIXARE?!? Tohle nedopadlo dobře 5/10 ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Jak to od Pixar Animation Studios bývá tak ani tentokrát nezklamali, příjemný animáček pro celou rodinu na zamračené dny. Krásný příběh o dospívající dívce Mei, která se při záplavě emocí mění v červenou pandu. Znáte přeci pohádky, vždycky dopadnou dobře, ale to by nebylo abych neuronila i přesto několik málo slziček při pěkném závěru. „The number one rule in my family? Honor thy parents.“ ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Další z řady Pixarovek, které jsou osobnější a točené od srdce a ne pro peníze. Na ty nejlepší Pixarovky se to sice vůbec nechytá. I tak to nic nemění na tom, že jde o dobrý animovaný film. Režisérka Domee Shi odvedla velmi dobrou práci a několikrát mně velmi příjemně překvapila, jelikož je ve filmu spoustu nápadu a dobře vymyšlených scén. Stylové představení hrdinky a jejího světa, odkazy na animované filmy z Asie, hravý střih nebo sympatický soundtrack. Co se týče příběhu, tak ten není, zas tak odvážný, ale má přesah, vypovídající hodnotu a jde poznat, že je to odžité a od srdce. Film má sympatické postavy, svižný děj a po vizuální stránce se na něj hezky kouká. Už teď je mi jasné, že to bude mít těžší u diváku, protože to není, tak vděčný jako některé jiné Pixarovky. Navíc se dost těžko bude hledat cílovka, jelikož je to po příběhové (tematické) stránce více pro dívky a holky (minulý rok kluci dostaly Luca), ale není to tak zábavné a vděčné jako Rebelka, Ledové království či Raya a drak. Proměna asi nezíská žádné velké a důležité ceny, nevydělá hodně peněz, ale už od prvních záběrů je vidět, že byla dělaná jako osobní záležitost, a toho si já osobně cením více. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatím asi můj nejvlažněji ohodnocený Pixar. Mohla to být fajn folklorní pohádka, jen kdyby se do ní tvůrci neodvážili nacpat tolik otravných moralit a rádoby zaručených receptů na bezproblémové dospívání. Červené pandy jsou roztomilé pouze v případě, kdy se nemaskují jako přísné učitelky sociálních věd. [Disney+] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Chrám byl inspirován chrámem Bok Kai, historickou památkou v kalifornském Marysville, kterou v roce 1880 postavila místní čínská komunita. Zvláštní poděkování je uvedeno v titulcích. (BMW12)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (BMW12)
  • Upíří román, který Priya nosí s sebou, je parodií na knižní sérii „Stmívání“ od Stephenie Meyer. (BMW12)

Reklama

Reklama