Reklama

Reklama

V zemi

Trailer

Vědec, který zkoumá složení půdy, vyrazí do pralesa hledat kolegyni. Cestou ale odhalí nečekaně temnou stránku matky přírody a brzy se nad ním začnou stahovat mračna. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

tron 

všechny recenze uživatele

Nepopieram. Divný film. Ale hoci extra divné filmy nevyhľadávam, tento ma bavil. Nepredáva svoju kožu lacno, ale ak sa naladíte na správnu vlnovú dĺžku, určite si prídete na svoje. Napokon z toho vyšla zaujímavá kombinácia folk hororu (Ben Wheatley jeden natočil už v r. 2011, aj keď je otázne, do akej miery je Zoznam smrti čistým folk hororom), lesného hororu, čarodejníckeho hororu, ekohororu a čohosi čudne psychologicko-psychedelického (hororového?). A rozhodne aj niečo medzi exploitationom resp. možno azda i hixploitationom. Ak máte slabosť pre nohy, nepozerajte to. Opakujem: nepozerajte to! Občas som sa nechytal, ale väčšinu času som si to naliehavo užíval. Smelo do toho. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal film kdyby ho natočila Greta s voliči Pirátů.  Tak, že na světě je epidemie a chlápek jde do lesa  do jakési výzkumné stanice tam nabere ženskou a jdou do lesa (nečekaně kam jinam) navštívit jinou ženskou co se tam čemusi věnuje. Po cestě narazí na prázdný stan a jednoho magora co zde zabíjí lidi, aby je obětoval jakémusi kameni tak je chce oba zabít  tak mu utečou a narazí na tu ženskou následuje plot twist i ta ženská je magor akorát ona je hodnější ona chce zabít jen toho chlapa. Pak tu máme halucinogenní záběry kde jde vidět úplné hovno a les jich nechce pustit zpět , aby si to z ničeho nic rozmyslel a nakonec je pustil   a konec . Jinak ten chlap co zde vystupuje je ostuda mužského pokolení větší sračku nenajdete momentálně v hororech kdyby tam bylo malé mimino a plazilo se tam celý film předvedlo by více a bylo by to zážitnější.  P.s. tento režisér točí za 2 roky Mega 2 už nyní se bojím. Ty 4 a 5 hvězdičkové komentáře jsou nejspíše od uživatelů co si předtím něco vzaly. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film príliš zaujímavý na to, aby som ho ohodnotil ako zlý, no neskutočne divný a neviem čo si z neho mám vo finále zobrať. Na "In The Earth" som bol veľmi zvedavý a dúfal som, že Ben Wheatley prinesie celkom dobrý nádych hororu a mystérie. No realita je taká, že strašidelných momentov tu dokopy môžeme narátať na prstoch jednej ruky a zvyšok je len absolútne príbehové tápanie. Nie som jasný z toho čo sa vlastne deje. Nerozumiem ani Olivii ani Zachovi a čo sa vlastne snažia svojimi metódami docieliť. Scénky so Zachom majú v sebe možno aspoň nejakú dávku napätia, nakoľko sa správa celkom zvláštne, no keď sa presunieme k Olivii, tak atmosféra je absolútne niekde mimo a dokopy ako divák som absolútne prestal chápať. No na druhú stranu nemôžem povedať, že veci predtým boli spracované veľmi zrozumiteľne. Film pôsobí, ako keby ho napísal niekto podľa svojich snov, alebo niečoho podobného. Ak by som bol na tripe s lysohlávkami alebo na LSD, tak možno by som ten film dokázal pochopiť lepšie, no za triezva je to maximálne divné. Ale súčasne aj celkom zaujímavé sledovať. Ale dúfal som v niečo viac atmosférické. A to tento film nedáva. Hodnotenie: B- ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Relativně nevšedně zasazená túra po hlubokém lese (v době doznívající těžké celosvětové pandemie => kontrol, testů, opatření) se zvrtla do navýsost psychedelické napůl monstr, napůl folklórní legendy. Asi jako kdyby čarodějnice z Blair zešílela z/do o106 blikajících stroboskopů a podprahově dunivých basů. Moc jsem to tedy nepobral, nicméně přírodní záběry si kamera vychutnala stejně, jako artově nepříčetný režisér pár slušně odpudivých krváků (zašívání chodidla). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Psychedelická hororová jazda o komunikácii s prírodou, ktorá môže byť nebezpečná. Záver ma síce trochu sklamal, ale inak som si celý čas užíval výbornú atmosféru a tajuplnosť zradných lesov (alebo ľudí). Rozumiem však, že pre množstvo divákov bude Wheatlyho film veľmi uletený (čo aj je), no pre mňa osobne v dobrom slova zmysle. Po rade novodobých jump scare hororov som si rád pozrel film, ktorý ma zaujal originálnym námetom. Ak očakávaš priamočiary krvák, budeš sklamaný. ()

Reklama

Reklama