Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 1

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Tam, kde jsem čekal alespoň zábavnou krimi detektivku, jsem dostal táhlou nudu doslova bez jediné vypjatější scény, jediné akce nebo obecně jediného akčního prvku. Příběh se sune pomalu, v průběhu 117 minut se nic zajímavého nedozvíme, herci i postavy jsou bezcharakterní, a tudíž diváka nezajímají a nějaké označení "vraha" 5 minut před koncem už teda film určitě nezachrání. V The Dry se není vůbec na co dívat a příběh taky nevtáhne, tak k čemu je pak takový film dobrý... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ciry art, co pre divakov vyzadujucich  strhujuce akcne sceny iduce pekne zasebou necha kludnych. Ako dobre pise Gilmur, je to  Slow burn drama, caka sa na .. obdobie dazdov, vysetrovatel ci kto to bol cakala na odhalenie stop po vrazde, a som velkym fandom odlahlych australskych mesteciek, ktore maju temne tajomstva. Hovori sa ze zeny maju tajomstva, no ja som este radsej ked nejalke odlahle mesto ma svoje tajomstvo, najlepsie urban legend. 78 % ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Záhadná vražda rodiny a policista s velmi temnou minulostí. Sucho je ten typ filmu, který kombinuje detektivní zápletku o hledání vraha a psychologické drama o vylézajících kostlivcich ze skříně. Tempo velice pomalé a celé hledání vraha je vlastně vedlejší zápletkou a film se více zaměřuje na to, co se stalo v minulosti. Na jedno podívání slušné ale v ničem výjimečné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Atmosfericke naladove psychodrama. Vyprahla puda obklopujici dum poskytuje urodny zaklad pro tajemstvi, podezirani a emocionalni drama. Pokud jste necetli knizku, urcite se na film podivejte. Je to mozna nejlepsi australsky film minuleho roku. Vypraveni se drzi rodinnych prvku a je zde souzeni, vina, tajemstvi, dusno a emocionalni rozklad. Neni to az tak empaticke, aby vas to uspokojilo. Postavy jsou pekne hluboce napsane, takze udrzi vasi pozornost. Je to vyborne zahrano, zrezirovano a drzi to pohromade. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Malý příběh, málo stop a mraky flashbacků. Ani nevím, jestli to bylo kriminální drama s několika výbornými okamžiky, nebo úmorné ploužení po malém městečku, kde nikdo nikomu nevěří. Eric Bana byl dobrej, moc nemachroval a pěkně do příběhu zapadl. Je to přesně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale dám jen tři, čekal jsem víc napětí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)
  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)

Reklama

Reklama