Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemství jsou odhalena a Boba Fett se dozví novou informaci. (Disney+)

Recenze (68)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál zřejmě už nemůžeme nahlížet jako seriál čistě o Bobovi. Filoni a Favreau nám dávají "jejich" vlastní sequelovou trilogii, která se bude neustále rozrůstat o nové příběhy a postavy. Myslím, že i další řada Manda nebude čistě o Mandovi. Byl to zase jeden velký fan-service, ale mohl bych to sledovat hodiny. Výcviky Jediů mě vždy bavily, tohle byla skvělá vzpomínka na Tatooine a vlastně i na tu blbou Epizodu VIII. Luke, Ahsoka, Cobb a Cad Bane? Co víc chtít? Víc už nejde! A skvělý deepfake, značné zlepšení od minule. ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Paradoxně po prvním dílu nejhorší. Nějak se to vleče celé, ten střih, to prostě neni dobré. A navíc scenáristicky logicky nesmysly, že mě to vzalo všechnu radost z jiných věcí.. Vzpomínka Grugua na domov nám ukáže výhled z nějakého kontejneru či co, jak tři Jediové bojují proti cca osmi clonetroperům a ti je všechny zabijí?!?!?!? WTF? To ti tvůrci jako nachvilku ztratili mozek a zapomněli kdo je jedi? Taková hovadina prostě bolí. Zaprvé to opravdu nepůsobí jak groguova vzpomínka na domov, ale HLAVNĚ, tři jediové jsou logicky proti osmi vojákům v absoultní přesile a měli by je JAKOŽE OKAMŽITĚ všechny ukončit. Hlavně že na začátku dílu tam koltem za půl vteřiny sejme marshall tři pajky. Ale 3 jediové nezvládnou 8 vojáků. Yoda muset v hrobě obracet 😭😂 ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co k tomu říct. Výborný návrat k trochu jinému seriálu a upřímně by mi nevadilo, kdyby to takto i zůstalo. Jen je prostě škoda, že si Boba získal takovou pozici, že kdykoliv se k němu vyprávění vrátí, divák je tak trochu rozčarovaný. No, já jen doufám, že se vrátíme k jeho badass charakteru z Mandaloriana, protože tady mi prostě přijde o dost sentimentálnější, než bych u nájemného lovce čekala. Přeci jen, jak ukazuje jiný bounty hunter, tyhle dvě vlastnosti jde velice dobře skloubit dohromady, aniž by se sklouzlo ke zvláštnímu kýči. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda seriálu The Book of Boba Fett má jeden stejný menší problém jako epizoda předchozí. Na seriál o Bobu Fettovi má totiž tak trochu málo Boby Fetta a více se věnuje jiné postavě v mandaloriánském brnění. Ano, závěr páté epizody vede k tomu, že se i velká část 6. epizody točí kolem postavy Dina Djarina, který se již dočkal vlastního seriálu s 2. sériemi a již brzy se dočká i série třetí. Jak je ovšem vidno, The Book of Boba Fett staví pro 3. sérii Mandaloriana půdu. A tak trochu na úkor samotného příběhu Boby Fetta. I přesto, že alespoň vše napovídá, tomu, že sedmá epizoda se bude točit opět výhradně kolem Boby Fetta. Přesto určitě zarazí, že se tolik času tráví kolem Dina Djarina.   Jinak tato epizoda ovšem nezklamala. Režie se chopil Dave Filoni, zkušený žák George Lucase a dodal epizodu, kteří musí milovat všichni, kteří mají rádi Star Wars. Po Dinu Djarinovi se totiž nejen Grogu, ale i další várka postav, které jsou součástí tři čtvrtě hodiny dlouhého balíčku, který se neobejde bez várky emocí, westernové atmosféry a především esence Star Wars v té nejčistší podobě.   Filoni ani Jon Feverau za psacím stolem nezklamali a napsali milostné dílo milovníkům klasických Star Wars. Na rozdíl od Posledního z Jediů a radikálního odklonu Riana Johnsona je to možná tak trochu opatrný písek, Favreau a Filoni ovšem servírují jistotu v té nejhezčí formě. A vzhledem k tomu, že si tvůrci najali experty na deepfake vypadá návrat jedné známé postavy mnohem lépe než návrat na konci 2. série Mandaloriana.   Akce možná není tolik, odkazů na předchozí Star Wars a především překvapení je ovšem dost. Výskyt jedné postavy láká na osudovou konfrontaci dvou proslulých námezdních lovců, kdy jedna postava z animovaného seriálu Star Wars: Klonové války dokáže dostát své pověsti v hrané podobě v rámci pouhé jediné scény. Dá se přitom očekávat, že i 7. epizoda vytáhne nějaké nečekané trumfy, překonat emocionální sílu ovšem bude náramně obtížné. Především když dojde k diskuzi dvou postav, pro které jedna a stejná osoba znamenala hodně. Zásadní je přitom i pohlížet na zajímavý vývoj postavy Dina Djarina a k osudovému rozhodnutí, které dodává velkou emocionální váhu. I závěrečná scéna, která jednu postavu předkládá před osudové rozhodnutí působí neskutečně silně a ukazuje, že Filoni má prostě pod čepicí a dokáže emoce správně prodat.   6. epizoda The Book of Boba Fett možná i tentokrát vyloženě nesplňuje zadání ´´ seriál o Boba Fettovi ´´, to co ovšem Filoni ve 45 minutách předvedl bylo něco neskutečného. Sedmá epizoda bude pravděpodobně nabušené akční vyvrcholením, tohle menší ticho před bouří bylo ovšem neskutečně působivé..... ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj nerozumiem prečo je aj táto epizóda skôr Mandalorian 2.5 ako Boba Fett. Epizóda to samozrejme nie je zlá a asi kvôli Hamillovi je to najlepšie hodnotená epizóda z celého seriálu, ale mňa to až tak moc nevzalo. Chcem ulice Mos Espa a boj o nadvládu. Nie výcvik Jediho. 70% Disney plus ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Rasa Duros, reprezentována Cad Banem, byla poprvé představena ve slavné scéně kantýny v Nové naději (1977). (Veskoslav)
  • Malý světelný meč, který Luke (Mark Hamill) ukáže na konci epizody Grogovi, je Yodův. Není to originální meč, který používal i během Klonových válek. Ten ztratil během souboje s Darth Sidiusem. V komiksu „Star Wars: Age of Rebellion“, který je součástí kanónu, v části „The Trial of Dagobah“ si Yoda nový meč postaví během svého vyhnanství. Tento meč po smrti svého mistra Luke vezme sebou. (Veskoslav)

Reklama

Reklama