Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenia, až ľutujem že film nepadol na veľkom plátne, kam chodím čoraz menej nakoľko liberálno-mainstreamovú agitku nebudem finančne podporovať, aj keď mi je jasné že jej to nijako neublíži, ale aspoň ja mám zo seba dobrý pocit. Spolu s Evil Dead a Mackom Pu zatiaľ najlepšie kúsky tohto žánru natočené v tomto roku, podobne ako Čierny telefón prekvapivo dobré vďaka atmosfére, dobrému záveru a stále dobrej Lizzy Caplan. Potvrdzuje sa pravidlo že tie najlepšie horory sa na čsfd pohybujú v rozmedzí 60-69%, jednoducho dokonalé béčko svojho žánru s nulovou diverzitou, teda respektíve jedinou - v podstate jediná kladná postava okrem Petra je pani učiteľka, ktorá je, úplne nečakane v celom filme takmer jedinou postavou inej farby pleti, všetky záporné postavy sú, pochopiteľne, belosi...k tomu už asi niet čo dodať. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluk co žije s rodiči v nějakém zapadákově slyší ve vedlejší místnosti nějaké zvuky pak slyší i hlasy řekne to rodičům, ale ty mu nevěří. Ve škole ho šikanuje jeden kluk a zastává se ho jen nová učitelka pak to tomu klukovi vrátí a shodí ho ze schodů  tak, že mu zlomí nohu a vyloučí ho za trest ze školy  rodiče ho za trest zavřou do sklepa pak ho pustí a on si vykládá s tím hlasem. Ten mu řekne, že je jejich dcera co ji tam zavřely a  pokud jich naštve udělají mu to taky chce po něm , aby ji vysvobodil než bude pozdě a oni ji zabijí tak ji kluk vysvobodí. Samozřejmě není to tak přímočaré jak se zdá a  ta ´´dcera, je něco jiného do toho tam dojde ten zraněný kluk s kámoši se pomstít (aby tam byla nějaká akce a gore) a  ta učitelka . Má to dobrý děj a atmosféru bohužel v závěru se z toho stane Barbar 2 a podobné horory herecky je to taky dobré ta matka a otec jsou dost divní a ta entita ujde.  Konec je divný a nedává smysl tak, že on to zavřel ono se to dostalo  ven a zabilo ho to?  Jinak český název úplně mimo zhruba dvakrát je tam pavouk a jednou pavučina. P.s. kdyby ta holka byla hororová verze Lociky tak s těmi vlasy by se zasekla už dávno a ne až na koni zvláště poté co tam měla tak malý prostor  60 procent ()

Reklama

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogická a sterilní kktina. Mainstreamová bastardizace hororu, kdy tvůrci nejdřív prohlížejí v kompu galerie tapet s názvem "horror" a říkají si: "Tak tohle tam dáme a totok taky, a tenhle obrázek je taky cool, šup s tím do filmu.". Takže to pak ve finále vypadá jak kýčovitý omalovánky, jak strašidelnej dům z pouti nepatřičně zasazenej do všedních kulis. Herci jsou do jednoho naprosto příšerní. Ta vykulená mařka v roli matky přehrávala jak o život, Starr zas a znova hraje psychotickýho Homelandera a kudrlinkatej chlapeček, co denně stráví dvě hodiny u kadeřníka, mě neskutečně sral. No a černoška je samozřejmě světice, co kudy chodí myslí jen na klučíkovo dobro, nemá žádnej osobní život, a žije a dýchá jen a pouze pro Kudrlinku. Takže tu opět máme uvědomělou a statečnou single ženu zachraňující dítě z "toxického" rodinného prostředí- zastaralého to bělošského modelu. Meh. Veškerý scény jsou pak jen nahodilý, spousta jich ani nikam nevede a jsou nedořečený. Temná atmosféra se dělá tak, že lidi bydlí v obrovským domě, kterej vypadá jak z muzea, padesát let neupravovanej, okna jsou zatemněný, a svítí se zásadně jen pěti lampičkama porůznu rozmístěnýma po místnosti, aby tam bylo furt pološero. Což je manýra, která mě neskutečně prudí. No, a pointa je prostě srandovní a neuvěřitelná. Ve výsledku jde o vykastrovanej, zwokeizovanej pseudohoror pro mainstreamový publikum. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pavučina je skvělým úkazem toho, že klišé jsou tak časté z dobrých důvodů. V šikovných rukou jsou totiž funkční a tvoří opravdu záživný a nervydrásájící snímek. Přiznávám, že tady provedení pozvedá jinak jednoduchý a přímočarý příběh (Což u hororu ani nevidím jako nějakou zásadní vadu, spíš naopak). Realita filmu je zkreslená dětským pohledem mladičkého hrdiny a díky tomu celý styl snímku funguje. Práce s kompozicí, nasvícení, kulisami i kamerou je neuvěřitelná, pozvédávající každou jednu scénu. Obsazení se taky pekelně povedlo, kdy hlavní hrdina působí sladce a zranitelně, zatímco rodiče správně ujetě i nedůvěryhodně. Chápu že finální část někomu film může zkazit, protože se tu najednou přechází tónem do dost velkého braku. Ovšem budu se opakovat, chytré a až Raimiovsky dravé provedení to pro mě opět zachraňuje. Přijemná a jednoduchá podivaná s lehce děsivou atmosférou, kterou si rád zas někdy připomenu v Halloweenském období. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Horor funguje na báze dvojitého zvratu (môže pripomenúť film The Boy), vďaka čomu snímok dokáže prekvapiť a má nás vo svojich rukách, až kým na konci odhalí tajomstvo. Zároveň vie film vytvoriť hustú atmosféru, miestami mi až hrdlo zovrelo (nočná scéna s rodičmi či vypustenie monštra). Podaril sa aj dizajn monštra a to vďaka jeho jednoduchosti. Možno by ešte lepšie fungoval, kebyže ho nikdy neukážu – ponechajú len vlasy a svetielkujúce oči. Taktiež jeho príchod doniesol do filmu krvavú béčkovosť, len škoda, že z nej nevyťažili viac. Najväčším problémom filmu je jeho logika. V snímke narazíme na scény, ktoré po odhalení dejového zvratu stratili zmysel a logiku. Rovnako tak chýbala konaniu postáv „hlava a päta“ (zbytočná premotivovanosť učiteľky a správanie rodičov).  Záver filmu to podškrtol scénou, ktorá bola vyložene hovadina. Cobweb je na jednu stranu príjemne desivý horor, s temnou atmosférou, výbornými hercami a skvelým monštrom, no na druhú stranu je logicky deravý. Druhé Talk To Me sa nekoná. Škoda. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama