Reklama

Reklama

Tři tisíce let touhy

  • Austrálie Three Thousand Years of Longing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akademicky vzdělaná doktorka Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků a že takto splněná přání se často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil. Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejdebilnější film letošních Varů, který posloužil jen jako vycpávka mezi závěrečným vyhlášením a následnou afterparty v Puppu. Celé to šlo mimo mě a přišlo mi to veskrze nesnesitelné (což mě ani moc nepřekvapuje, vzhledem k tomu, že nesnáším Tildu Swinton, ale stejně - nechápu, co ten film vlastně ve Varech dělal). S odstupem pár týdnů už v podstatě nevim, o co tam šlo, jen si pamatuju moje absurdní přání, aby místo toho radši někdo pustil Aladina. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Fantasy romanca, kde to v tej fantasy časti funguje len tak z polovice, nakoľko sa to snaží tváriť provokačne (všade prítomná nahota), ale nakoniec vyústi iba do obyčajnej fantasy rozprávky pre dospelých bez akejkoľvek hĺbky alebo pointy. A v tej romantickej časti to už nefunguje vôbec, nakoľko medzi ústrednou hereckou dvojicou, aj keď stvárnenou vynikajúcimi hercami (Tilda Swinton a Idris Elba), nie je absolútne žiadna chémia a celé sa to v podstate preklopí po hodine do tej romantickej časti úplne silene a bez citu. Priemerná podívaná, kde síce pobaví pár vizuálnych nápadov a dynamická Millerová réžia, ale vo výsledku je to skôr taký filmový mess, ktorý by sa chcel tváriť neskutočne intelektuálne, ale výsledok je presne opačný. Obávam sa, že ten Fury Road bol v réžii Millera skôr iba výnimka. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

George Miller si natočil takovou dospělejší hollywoodskou pohádku po vzoru příběhů „Tisíce a jedné noci“ s podmanivým vizuálem, nápaditými střihy a charismatickým Idrisem Elbou, jenž to zejména svým hlasem celé táhne na svých bedrech, seč mu síly stačí. Ale stačí to i divákovi? Tři tisíce let touhy se snaží květnatě vyprávět epický příběh o lidství, niterných touhách, lásce a věčnosti, ale všechna ta vznešená témata utápí v tak dramaturgicky rozbředlé formě, až se z toho člověku točí hlava. Celou dobu jsem neměl nejmenší tušení, kam to celé vlastně směřuje, a když to na konci konečně někam dosměrovalo, nebyl jsem o nic moudřejší. Prakticky ani nerozumím, kdo má být cílovkou téhle konvenčně vyprávěné fantasy, protože ten banální děj a karnevalové uchopení může imponovat snad jedině dětem - a ty se na film nedostanou, protože to má kvůli nahotě a sexu eRkový rating. Zatímco Miller před lety snad všechny překvapil svou svěží a dynamickou režií u Zběsilé cesty, zde skoro působí jako fosílie rozplývající se nad lehce intelektuálnější červenou knihovnou. Opravdu nechápu, komu to je určené, a nevěřím, že se tomu podaří na tržbách získat byť jen třeba pětinu rozpočtu zpět. [KVIFF 2022] ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Silná trojka, alebo slabá štvorka. Každopádne nečakajte žiadného Mad Maxa. Tentokrát George Miller natočil milú rozprávku o láske. Mne sa to náhodou páčilo. :) Hodne to potiahli Idris Elba a Tilda Swinton. Len škoda, že druhý akt bol troška rozvláčny. Nebyť toho, kľudne by som dal aj štyri hviezdy. Každopádne, toto bol malý a intímny film o tom ako treba vážiť svoje želania. 7/10 ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale většina snímku mne dětinsky bavila. Vyprávění jednotlivých dějových zákrutů bylo podáno s vytříbeným stylem a smyslem pro humor i myšlenku. Vizuální stránce nedokáži nic vytknout a mezidějství vyplňovala fungující chemie mezi naratoložkou a džinem... Jenže pak přišel závěr a přibližně od prvního vysloveného přání (a jeho nelogického vyplnění) se vše sesypalo jako domeček z karet. Výlet do Londýna děj nikam neposunul a nenačrtl ani žádnou nosnou ideu, jak vše zastřešit. Předpokládaná pointa - jakkoli plochá či naopak filosoficky hluboká - se ztratila v rádoby láskyplných hloupostech a cílevědomost předchozích cca 70 minut se rozplynula. Jako bych natěšeně čekal na Godota a on skutečně nepřišel. Tuším, co si G. Miller přál, ale smekám před ním jen a pouze pro samu radost z vyprávění. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Průvodní píseň k filmu „Cautionary tale“ zpívá Matteo Bocelli, syn Andrey Bocelliho. Matteo Bocelli si zahrál i roli prince Mustafy. (Sykomora)
  • Natáčení mělo původně probíhat v Austrálii, Londýně a Istanbulu v březnu 2020, ale pandemie covid-19 v té době způsobila zrušení natáčení v Londýně a Istanbulu, takže se celý film točil v Austrálii. (mikki089)

Související novinky

Junkie XL složí hudbu k Furiose

Junkie XL složí hudbu k Furiose

24.05.2022

Skladatel Tom Holkenborg aka Junkie XL (Alita: Bojový Anděl, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti) znovu spojí síly s mistrem Georgem Millerem (Šílený Max: Zběsilá cesta) a složí hudbu i pro… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama