Reklama

Reklama

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (143)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na projekci Spencer mě nalákalo (pro mě celkem překvapivé) obsazení Kristen Stewart - byl jsem zvědavý, jak se s rolí popasuje - a očividná snaha o netradiční pojetí příběhu o Dianě, i když se jednalo o fabulaci, jak bylo ostatně zmíněno v úvodu filmu. Po zhlédnutí mám ze snímku rozpačité pocity. Stewart rozhodně ztvárňuje Dianu netradičním způsobem a její výkon film táhne - jak nahoru, tak i dolu. Z filmu je cítit snaha o navození nepříjemné a tísnivé atmosféry uvnitř královské rodiny, což se tvůrcům místy daří, místy je však film celkem mimo. Pokud budeme Spencer chápat jako projekci vnitřního souboje hlavní postavy na plátno, lze mu odpustit dějovou roztěkanost až labilnost - což byl, předpokládám, i režisérův záměr. Slabší tři hvězdičky! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to biografie, spíš subjektivní zobrazení pocitů, které nejspíš autoři z Diany měli. Vyprávění se soustředí hlavně na ni, na prostředí, které ji dusí a ona propadá do stále většího zoufalství, někdy na hraně psychické poruchy. O Dianě se však mnoho nedozvíme, je nám překládána jako nebohá oběť. Vídá přízrak Anny Boleynové a hraje si se strašákem z pole. I když scéna manického pojídání perel se mi líbila. ….  Film na mě působil jako manýra, s některými zajímavými scénami. Přesto se točí stále v kruhu a tím pádem začne nudit. SHRNUTÍ: Diana se hroutí. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Další Larraínův přepálený pokus o cenami ověnčené drama o silné ženské dnes již historické postavě, které ovšem vychází tak nějak do ztracena. Po Natalii Portman jako Jackie ubírá na herecké kvalitě a přidává na zajímavosti postavy. Takže tu máme Kristen Stewart jako Lady Dianu. Opět tu máme nekonečné close up záběry na tuhle špatnou herečku a to prostě nebaví. Třecí plochy mezi Dianou a královskou rodinou jsou zřejmé a velmi často zobrazované. V tomto velmi komorním až ''rodinném'' prostředí sice asi né tolik, ale mě tenhle Larraínův styl poměrně vadí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale dopadlo to jako vždycky. Filmaři by fakt už měli nechat Dianu na pokoji a toto déčko je toho důkazem. Princezna si hraje se strašáky, vidí strašidla a bloumá po strašidelném zámku královské Addamsovy rodiny. A chová se jako hysterické dítě. "A nevezmu si tyhle šaty. A ne a ne a ne! A just chci jinou komornou. A chci a chci a chci! A nepůjdu na tu večeři. Tak! A naschvál ty závěsy rozstříhám. Tak! A naschvál půjdu ven. Ha! Proč mě nikdo nemá rád? Proč si mě nikdo nevšímá? Bééé!" Že má psychické problémy, pochopí hned z první scény i hluchoslepý, ale aby na to snad ani na chvíli nezapomněl, režisér se pro jistotu soustředí jen na ně. A korunu tomu nasadí nesnesitelně skřípající "hudba", která je snad ještě horší než věčně uslzená a vynervovaná Diana, co se 117 minut bez přestávky hroutí. Hvězdička je pro Kristen, bez které by tahle plytkost zaslouženě skončila na dně Temže. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo hodně velké překvapení. Jelikož Pablo Larraín je pro mě režisér, kterého nedokážu moc pochopit. Jeho Jackie u mě propadla na celé čáře a seriál Lisey a její příběh taky nic moc. Od tohodle jsem očekávala hodně, protože o královskou rodinu se zajímám. Když bylo oznameno, že se role Diany zhostí Kristen hned jsem to začala odsuzovat a věřím, že jsem nebyla sama. Nedokázala jsem si Bellu ze Stmívání představit jako Dianu. A světě div se, Kristen už dávno není Bella. Doslova jsem měla celý film otevřenou pusu, jak mě Kristen v roli Diany překvapila. Měla jsem hodně velké potíže vůbec pomyslet na to, že to není Diana ale Kristen. Díky ní a jejímu hereckému výkonu dávám filmu o hvězdičku navíc, protože si to vážně zalouží. Film jako takový není úplně perfektní, celkově se to věnuje třem dnům v životě Diany, které moc pro veřejnost neznamenaly, ale na druhou stranu znamenaly něco pro Dianu a proto si to Larraín vybral. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Kristen Stewart trénovala šesť mesiacov, aby zdokonalila svoj prízvuk. Herečka totiž pochádza z USA. (MikaelSVK)
  • Scéna na konci, kdy Diana (Kristen Stewart) vezme Williama (Jack Nielen) a Harryho (Freddie Spry) do KFC poté, co opustí Sandringham House, byla částečně založena na skutečných událostech. Podle bývalého královského šéfkuchaře Darrena McGradyho a komorníka Paula Burrella prý Diana vzala své syny do McDonald's. (veronikajel)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama