Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ako rozprávka pre deti je to fajn. Farebné, dostatočne dobrodružné, chvíľkami vážnejšie a pochmúrnejšie, no stále príjemné na sledovanie. Hlavná postava si ma získala takmer okamžite, no tam to pre mňa asi konči. Scenár je naivný a klišoidný, bez poriadneho zvratu a všetko je kvôli tomu predvídateľné od začiatku do konca. Vizuál často gýčový jak sviňa a drvivá väčšina postáv stereotypných. Typický príklad filmu na jedno pozretie, bez závanu originality, no našťastie aj bez niečoho čo by výrazne naštvalo. Osobne mi tu ale najviac chýbalo viac humoru. Myslím že by potom výsledok bol lepší. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tak strašně moc těšila! Trailer je kouzelný a opravdu mě nalákal, ale s výsledkem jsem trochu zklamaná. Příběh to je originální, je to zajímavé pojetí, jak vznikli Vánoce, ale dějová linka je strašně slabá. Vyloženě tam není ani pořádný záporák a Sally Hawkins se do téhle role vůbec ale vůbec nehodila. Její výkon mi přišel strojený, nudný a prostě fakt špatný. Škoda, že se na ději nezapracovalo více a nevymyslelo se něco víc záživnějšího. Kvůli tomu je to spíše horší průměr pro opravdu malé děti, ale dospělého to nepobaví. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Chlapec, kterému říkají Vánoce stojí na jednoduchém, ale mile podaném příběhu o (možném) původu Vánoc a s nimi spojenými tradicemi, a i když se jedná primárně o film pro mladší publikum, dokáže zaujmout i staršího diváka. Vedle humorné linie, o níž se postarali hlavně sarkastická vypravěčka s tváří Maggie Smith a výřečný myšák Miika, nabízí film i několik vážných, ale nijak plačtivých scén - ve výsledku se ale film veze spíše na pozitivní vlně. V neposlední řadě chválím nádherné zimní scenérie a nevtíravé poukázání na to, že podstata Vánoc tkví v jejich nemateriálnosti. Slabší čtyři hvězdičky! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sympatická rodinná vánoční oddechovka, po čase se z toho však stalo takové prapodivné fantasy, zimní atmosféra byla tatam, humor takřka žádný, příběh začal být strašně hloupý a nesmyslný, občas zbytečně moc emotivní, přidala se taktéž čím dál tím větší nezáživnost, no ve finále jsem byl rád, že už to konečně skončilo. Zkrátka klasický Netflix poslední doby, obyčejný neoriginální televizní film, který jsem víceméně protrpěl. 3/10. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film od Netflixu s dobrým obsazením. Pokud hledáte nějakou nenáročnou oddechovku pro navození sváteční atmosféry, je Chlapec, kterému říkají Vánoce rozhodně tou pravou volbou. A nemusíte být zrovna děti, film si užijí i dospělí. Ta sněhem pokrytá krajina je jednoduše dokonalá. A má to i značně pohádkovou atmosféru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)
  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)

Reklama

Reklama