Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

elanius 

všechny recenze uživatele

(15/2022) / Milý, príjemný, malý film, ktorý dokazuje, že nie je najdôležitejšie vždy prísť s niečím originálnym, stačí to čo funguje urobiť dobre. Rozum by aj velil nedať plné hodnotenie, ale pohodu a príjemné emócie, ktoré mi CODA na dve hodiny ponúkol ťažko ignorovať. Neskutočný výkon nepočujúcich hercov parádne doplnila Emilia Jones. Na tomto by sa dalo vyučovať co znamená "feel good" movie. (9/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nevidel som originál. Ale snažím sa k tomu pristupovať s otvorenou hlavou. Je to výborný námet, ktorý mohol počas celej minutáže doplatiť na milión vecí. Či už zbytočné emócie, nevyváženosť charakterov, alebo klišoidne podané finále. Som veľmi rád, že v tomto prípade tomu tak nie je. Film má veľmi príjemnú atmosféru ( hravú, zábavnú) a aj tie ťažké veci nie sú podané spôsobom, aby sa v nich museli postavy zbytočne topiť, hoci na vážnosti im to neuberá. Emilia Jones podáva skvelý výkon a jej rodinka tiež. Hlavne Troy Kotsur. Veľkou silou filmu je fakt, že zatiaľ čo prvá hodina nám predstavuje členov rodiny a situáciu v ktorej sa nachádzajú a zbieha do prvoplánového a miestami infantilného humoru, tá druhá ( kedy sa rozhoduje o vážnych veciach) umožňuje postavám aby sa naplno prejavili. Odrazu som zistil, že tej rodinke držím palce. Sú mi blízky. Aj to ich trápenie aj ten ich pozitivizmus. A preto sa mi koniec odmenil veľmi príjemnou katarziou. Dokonca hneď tromi. Spevom na školskom recitále, spevom pred otcom a spevom na prijímačkách. Jeden z tých feel good filmov, ktorý si vždy rád pozriem. Takto silný dojem vo mne naposledy zanechal Reinerov Flipped. A to bolo v roku 2010. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trochu sem se bál,že CODA bude další tuctové festivalové indiečko,které se bude snažit dojit emoce a jinak nic moc navíc nenabídne a jsem rád,že jsem se spletl.Je to sice indiečko,které v průběhu nabídne několik solidně emocionálních momentů a nakonec dojde k očekávanému,ale taky je to hodně zábavné a překvapivě velmi vtipné.Na tom má největší podíl otec hlavní hrdinky,který je zkrátka fantastický a i když i zbytek je obsazen velmi dobře a ve většině případů jde o sympatické figury,on vyčnívá nade všechny.Apple zas tak moc filmů pod svojí hlavičkou nevydává,ale když už s něčím přijde stojí to za to...80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Feel good movie o sympatickej rodinke, ktorá sa musí pobiť s pomerne netradičnými problémami. Na hlavnú herečku Emiliu Jones som si musel trochu zvykať, ale Troy Kotsur mi sadol od prvej scény a najviac ma dojal v scéne, kedy držal svoju dcéru okolo krku, aby aspoň čiastočne docenil jej spev. V tomto momente sme videli perfektný prerod vtipkujúceho otca až po citlivé muža, ktorý vie aj bez slov stopercentne prejaviť svoje emócie a diváka dostať do kolien. Nominácia na Oscara zaslúžená a pokojne by som mu doprial aj víťazstvo. Skvelý výkon však v neposlednom rade podal aj Eugenio Derbez s postavou svojského učiteľa. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Když jsem si toho na Apple TV+ všiml, tak se mi do toho nechtělo, protože francouzská předloha je takřka dokonalá. Říkal jsem si, že to bude jako kousat čokoládu před návštěvou zubaře. Ale filmaři našetěstí originalitu nezmrvili, tak jak to umí snad jen v americe. Jistě nějaké drobné rozdíly by se našli, ale ve směs je to to samé. Emilii Jones jsem do dneška vůbec neznal, ale tady mi přišla sympatická a půvabná. Jelikož originál byl za 5* tady to hodnotím maličko, ale opravdu jen maličko jinak. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Jones strávila devět měsíců učením se zpěvu s americkým přízvukem a také jak obsluhovat rybářskou loď. (UhLee)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)
  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama