Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (281)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Guy Richie si veľmi, veľmi chce nakrútiť bondovku. Ale ak to má vyzerať takto, tak asi fajn, že to zatiaľ nedostal. Priemerná ničím výnimočná špionážna akčná komédia, kde na rozdiel od nedávneho The Gentlemen nefunguje ani zamotaný dej ani humor. Hugh Grant tu veľmi nemá čo hrať (má len jednu fantastickú scénu počas klimaxu), Stathamova postava s fetišom na dovolenky a drahé víno je len divná, a tak nakoniec je tu len Aubrey Plaza, ktorá hrá samú seba a strháva všetku pozornosť na seba. Chcel by som vidieť jej spin-off. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Operace Fortune: Ruse de guerre je zábavnou akční jednohubkou, v rámci kariéry Guye Ritchieho jde ovšem přeci jen pořád o bezpečnou zónu. Takovou bezpečnou zónu, která bez problému zvládne pobavit, představit zábavné charaktery pracující se zábavnými dialogy i nosné akční scény, přeci jen jde ovšem o Ritchieho v komfortní zóně. I nadprůměrný Ritchie je výhra, přeci jen by to ovšem do budoucna jeho kariéry chtělo větší hrátky s žánry i vyprávěním. Kdyby měla ovšem Operace Fortune představovat akční standard, rozhodně by šlo o pozitivní budoucnost akčního žánru….  (Viděno v kině: 2x) ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já tomu vlastně nemám moc co vytknout. Ritchie je šílenec a opět dokazuje, že se jedná o jednoho z nejtalentovanějších filmařů současnosti. Operace Fortune je hlavně díky němu špionážní lahůdkou, která těží z perfektního castingu, srší hravými dialogy a sází na precizně natočenou akci. Samozřejmě, v jádru je to pořád klasický akční film, ale sakra... Pokud by všechny akčnáky vypadaly takhle, bylo by to fajn. P.S.: Jestli jste zatím neměli o existenci Aubrey Plaza ani ponětí, díky tomuhle si ji musíte zákonitě zamilovat (fanoušci Legiona a Scotta Pilgrima moc dobře ví). ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Operace Fortune sice není žádným převratným filmem, ale jakousi sázkou na jistotu v podání mého milovaného génia Guye Ritchieho. Povedená heist komedie, u které jsem se bavil po celou stopáž, užíval jsem si sympatické herce a s potěšením otevřel kino rok 2023. Ritchie má řadu silnějších filmů, ale tenhle si snad užije každý. 7,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho Sherlockové Holmesové mě kdysi nestrhli, Král Artuš nezaujal, aby pak solidně potěšil s Aladinem nebo nadchnul stylovým přímočarým Rozhněvaným mužem. Prostě Guy Ritchie, to je u mě nahoru dolů. A teď je to poměrně pořádný sešup. Za mě tuctová agentská konverzačka, u které jsem se nesoustředil, u které mě nebavila akce (navíc jí bylo překvapivě málo), a u které jsem se místy těžce nudil. Je třeba zajistit tajemnou mocnou zbraň, která se dostala do nesprávných rukou, do akce se tak musí pustit britský špion Jason Statham (s Ritchiem si vlastně vzájemně před víc než dvěma dekádami pomohli prorazit), který má po ruce solidního odstřelovače, divnou ajťačku a hollywoodskou hvězdu, která má hrát sama sebe. Proti stojí soukromé armády několika pracháčů s obrovskými egy. Nebaví klaďasové, nebaví zloduchové. Pár nápadů u akčních scén potěší, s pár vtipy přijde mírné škubnutí, ale celkově je to nedotažené, bez energie a s napůl se řezajícím Stathamem. Asi nejvíc mi k tomu v průběhu přibývajících minut sedělo slůvko: otravné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Když Orson (Jason Statham) „vykrádá“ dům Ukrajinců, tak v televizi, kterou Ukrajinci sledovali, se vysílá film Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) a slavná scéna jízdy na kole doprovázená písní „Raindrops Keep Fallin' on My Head“ od B.J. Thomase. (Puxina)
  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno