Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

Lima 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu nějaký vizuální highlight, nějaká pamětihodná scéna, kvůli který byste si to s chutí pustili znova. Ale jinak to šlape celkem solidně, a klidně bych si dokázal představit Ritchieho jako novýho režiséra Bonda, ačkoliv on asi po tom ani netouží, jemu je dobře ve společnosti těch podivných lidiček z podsvětí, tam si je jistý v kramflecích. Grant je tady excelentní slizoun, Statham je prostě Statham, furt stejná herecká poloha, kvůli který ho máme tak rádi, Aubrey Plaza je zlatíčko, pokud není zrovna zmalovaná a nesnaží se tvářit sexy (to jí fakt nejde), ale kdo mě moc příjemně překvapil, byl Josh Hartnett. Nechápu, proč a kde se takový zábavný charismatický týpek doteď babral ve svý zpackaný kariéře, snad po tomhle a Oppenheimerovi bude líp. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Toto je opět typický film Guye Ritchieho. Jeho podpisu si všimnete v pozitivním slova smyslu. Příběh je poměrně jednoduchý, ale místy je vyprávěn zbytečně složitě. Je to podobné jako v „Gentlemani“ a „Rozhněvaný muž“. První jmenovaný má složitější příběh s několika zvraty a větším napětím, ale aniž by byl komplikovaný. Ten druhý je na druhé straně velmi jednoduchý a je také vyprávěn poměrně komplikovaným způsobem. V „Operace Fortune“ jsou naopak některé dialogy navlečené na sebe velmi rychle, takže jsem občas nestíhal s množstvím jmen a změn lokací. Bylo to na mě trochu moc rychlé. Sotva jsem měl čas přemýšlet a nechat své myšlenky volně plynout. Nejsem si úplně jistý, ale vybavuji si pár situací, které mi nedávaly moc smysl a přišlo mi nelogické, jak se postavy v těch situacích zachovaly. Emoce jsou zde v zápletce také velmi vzácné. V každém případě jsem s postavami nemohl opravdu sympatizovat. Tím se dostáváme k postavám: Všechny zůstávají pěkně bledé a jde vlastně jen o přímou situační akci. O žádné z postav se vlastně o moc víc nedozvíte. Jsou dost stereotypní. Postava Hugha Granta je podle mě nejlepší, protože svou roli hraje velmi dobře, a tak nějak působí mnohem hmatatelněji a zajímavěji než ostatní. Obecně platí, že si krade show, když je v obraze. Jason Statham hraje svou chladnou a drsnou postavu agenta jako obvykle. Ale to je tak všechno. Je také příjemné vidět Joshe Hartnetta opět ve větším filmu. Jeho role je taková „herecká“ a je to on, kdo se vždy snaží být vtipný, ale je také „zbabělcem“ filmu. Pak je tu Aubrey Plaza jako Sarah Fidel. Je to inteligentní agentka a znovu a znovu mužům ukazuje, že dokáže víc, než za co jí přiznávají. Ještě je zde Bugzy Malone jako JJ Davies. Je to také agent a je to tichý typ a sniper, který jedná spíše ze zálohy. Ale také zůstává velmi bledý. Celkově vzato se postavy moc nevyvíjejí a každý zde hraje svou roli a zůstává uvězněn v jakémsi korzetu od začátku do konce, aniž by se z něj vymanil, což je trochu škoda, protože jsem si k nikomu nedokázal vybudovat citový vztah. Akční scény jsou solidní, ale často se téměř nezobrazují, jako by chyběl rozpočet. Každopádně osobní souboje s Jasonem Stathamem jsou zábavné jako vždy. CGI efekty jsou dobré a pokud se nepletu, mnoho scén bylo natočeno přímo na reálných místech, což se mi líbilo. Kinematografie je solidní a střihy jakbysmet. Humor je ve filmu dobře odměřený a většinou se projevuje suchým sarkasmem a pár vtipy, což se mi líbilo. Hudba byla také OK. Celkově je „Operation Fortune“ solidní, dobře vypadající akční thriller, který jde ve stopách Mission: Impossible, ale nikdy do takové třídy nedosáhne. Zhlédnutí se ovšem vyplatí a rozhodně si přijdete na své, pokud svá očekávání nenastavíte příliš vysoko. Nečekejte však třídu a styl „Gentlemani“. „Operace Fortune“ mi jistě nezůstane v paměti velmi dlouho. Ale protože jsem se dobře bavil a mohl jsem snadno přehlédnout slabiny, uděluji solidních… /70%/ ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních Gentlemanech jsem měl vůči Operaci Fortune možná až příliš vysoká očekávání, nicméně z kina jsem neodcházel zklamán. Ritchieho nejnovější snímek je svižná akční oddychovka na jedno zhlédnutí, u níž jsou sice vidět jisté rezervy na poli scénáře a (černého) humoru, v kině však film hezky utíká a díky pravidelně dávkované akci nestíhá nudit. Bylo fajn vidět po celkem dlouhé době Joshe Hartnetta v akci, hlavními tahouny filmu jsou však krutopřísný Jason Statham a neméně řízný Hugh Grant, kterým podobné role prostě sednou. Film ve výsledku neohromí, ani nepřekvapí, zato ale hravě zabaví a napne - a to se počítá. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je Bůh a Operace Fortune to jenom potvrzuje. Víceméně ve všech ohledech funkční akčňák, který mě extrémně bavil po celou dobu. Po krátkém uvedení do děje a zběžném představení postav se rozjede plnohodnotná špionážní akce, která co 15 minut vystřídá lokaci a prakticky nedává nohu z plynu. Do toho nabízí precizně natočenou akci, výborný soundtrack a sice ne moc prokreslené, ale charismatem přetékající hlavní postavy. Vůbec mi nevadilo, že Jason Statham je jenom bezchybný zabiják, Hugh Grant pouze egoistický miliardář a že Aubrey Plaza zvládne naprosto všechno, a ještě u toho vypadá pěkně. Styl filmu mi je totiž naprosto prodal a každou jejich interakci jsem si užíval. Horší to je s postavami vedlejšími, a především těmi zápornými, které nemají tolik prostoru, a proto působí dost zaměnitelně. Menší problém mám i s humorem, jelikož mi přišlo, že snímek zůstal někde na pomezí toho, kdy se bere vážně a kdy si ze sebe dělá srandu. Komické situace tak někdy pobaví, ale jindy působí až nepatřičně. Všechno ostatní naštěstí šlape jako hodinky, a i když finále působí v porovnání se zbytkem snímku trochu mdle, pořád nabízí například geniální Grantův monolog. Scéna během titulků celkový pozitivní dojem jenom umocňuje. 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Viděno v kině. Hurá, má první návštěva velkého plátna v novém roce 2023 je tady! A musím říci, že jsem spokojený. Rozhodně jsem nečekal, že mě to tak chytne, neboť trailer mě moc nezaujal. Obával jsem se trapného humoru a divných postav. Naštěstí, nic z toho se nestalo a já se bavil od začátku do konce. Od tohoto režiséra toho asi nemám nakoukáno nejvíc, třeba GENTLEMANI mě moc nezaujaly, dokonce ani Holmes s Dewneyem. Zato takový Rozhněvaný muž se Stathamem, to už byla pecka. Není divu, že Statham skočil po další spolupráci s tímto režisérem. Ani nevím jak bych tento film žánrově a celkově popsal. Je to dost nadlehčené, na nic vážného si to nehraje, ale není to jen nějaká pitomá komedie s jednoduchou zápletkou. Celé je to naprosto inteligentní s vyváženým humorem a výbornými postavami jejich dialogy jsem přímo hltal. Statham je samozřejmě pořád borec a potěší, že se tu často objevoval v akci. Nejen přestřelky, ale i klasické zneškodnovací scénky + jeho výborné chvaty. Možná, že mu to šlo až moc perfektně, takže bych tu jisté napínavé scény uvítal, ale to je fuk. Lépe film snad ani dopadnout nemohl, s ohledem na to, co se dnes točí za píčoviny. Vedle Stathama mě zaujali Aubrey Plaza, Josh Hartnett, který mě asi nejvíc co se týče komediální stránky bavil, poté Cary Elwes, kterého snad znám jen z prvního a sedmého SAW. Hudba v pohodě. Akční scény byly dobré, bylo jich zde akorát. Ve finále to možná mohlo mít nějaké lepší rozuzlení, ale i tak vše dávalo smysl, takže není si na nic výraznějšího stěžovat. Já nevím, někomu to samozřejmě může sednout méně, ale já se bavil dobře a těším se na další vidění. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)
  • Greg (Hugh Grant) griluje steak na téměř totožném stole jako je ve filmu Gentlemani (2019). Na designu stolů se osobně podílel i Guy Ritchie. Ten je známý svou posedlostí grilováním a venkovním vařením. (DJMaroko)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama