Reklama

Reklama

Eso v rukávu

  • USA Ace in the Hole (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúspěšného novináře, který začne pracovat pro okresní noviny v Novém Mexiku, protože už ho jinde nechtějí. Když náhodou objeví ve skalním indiánském sídlišti zasypaného člověka, ucítí velkou příležitost k návratu mezi žurnalistickou elitu. Věrný heslům "dobrá zpráva, žádná zpráva" a "špatná zpráva se prodává nejlíp" zorganizuje záchrannou akci takovým způsobem, aby mohl exkluzivními materiály co nejdéle zásobovat lačné noviny. Na opuštěném místě staré indiánské památky vypukne obrovský mediální cirkus s podporou tisíců čumilů, kteří se přijedou podívat i s rodinami na cizí neštěstí a hrdinskou práci záchranářů a tisku". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když noirové drama, tak od Billyho Wildera, to nemůže zklamat. Samozřejmě, chce to taky mít vhodnou náladu na takový typ filmu, aby s tím člověk nešvihl do koše. Na začátku jsem si říkala- to chce opravdu vystavět film na ukecanosti Kirka Douglase? Vystavěl. Billyho hru samozřejmě znám, proto jsem věděla, že se v druhé polovině dostaví dojetí a jen trochu zvláštní konec mě vytrhl ze zadumání nad tím, jak těmto filmům vždycky podlehnu jak opilec flašce rumu. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Cynizmom prerastená kritika mediálneho hyenizmu. „Zvládnem malé i veľké správy. A ak náhodou nebude žiadna, sám vybehnem von a pohryziem nejakého psa... Zlé správy sa predávajú lepšie než dobré. Dobré správy nie sú správy.“ Kirk Douglas ako neúspešný bezcharakterný novinár valcuje a podáva jeden z výkonov jeho kariéry. Rovnako nadčasové a štipľavé ako o rok mladší Sunset Blvd. Za mňa aj po rokoch suverénna pecka. PS: Pre fanúšikov Nightcrawlera (2014) povinnosť! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas se nebál a je to strašně dobře, protože postava, kterou zde zahrál, je postavou veskrze hnusnou, a právě to u ní převládá. Nakonec, celý film je o tom, jak dokáže být člověk hnusný. Skvělý herecký výkon ve skvělé režii skvělého scénáře. Tohle jsou filmy, kdy si snadno uvědomíte, jak odporné je být člověkem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bezskrupulózní reportér neváhá pro velký příběh plnící titulní stránky zdržovat záchranné práce, nakonec se v něm samozřejmě hne svědomí, ale to už je pozdě (nečekal jsem) a špatně dopadne (čekal jsem, i když ne takhle afektovaně). Přece jen mi z dnešního pohledu přišla celá ta kritika novinářské (lidské) senzacechtivosti, kariérismu a "hyenismu" až příliš naivně přímá a polopatická, takže i pro ten přetažený závěr to vidím jen na lepší 3*. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Nic jsem necekal - i kdyz, pravda, mluvime o kombinaci Kirk-Wilder - a dostal jsem opravdovou pecku. Taky jsem kdysi koketoval s journalismem, ale myslim, ze tento film by vylecil i nejvetsiho nadsence a optimistu. Jeste nikdy nebyly media tak hnusne. Volna pokracovani nasledovala v Network, Wag the dog. Super! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom Floyda Collinsa z roku 1925. (Svadbos)
  • Režisér Billy Wilder tento film označil za jeden z najlepších filmov, aké kedy natočil. (westerns)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama