Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Řečnická otázka.Může být snímek, kde hrají H. Bogart, W. Holden, A. Hepburn a režíruje jej B. Wilder špatný? Čistě hypoteticky ano. Není to však tento případ pohádky o novodobé popelce aneb jsou přední sedadla, zadní sedadla, mezi nimi sklo a (ne)jeden by si o něj mohl pořádně nabít držku. No jo, jenomže když to (nikdy) nezkusíte, nezjistíte, jaké to je. A to by byla škoda, nemyslíte? Jako návdavkem (francouzský) rychlokurs vaření, že i Zdenda Pohlreichů by zblednul závistí, sklapnul noty, pohladil si pleš a naleštil kulky (nebo obráceně?) a šel do sklepa loupat brambory.[...“včera jsme se naučili jak správně vařit vodu, dnes se naučíme, jak správně rozbít vejce aneb vše závisí na zápěstí“]. Souhlas, pouze pozor, nic se nemá přehánět, všeho moc škodí. Takový tenisový loket, to je... (jak by řekl Z. Svěrák) nepěkná to věc.Občas se změna vyplatí (teď nemám na mysli vaší ruky), tj; dát druhému (sám sobě) šanci.... Jelikož nás tlačí čas (děti) budeme pomalu končit. Jak? Přece tradičně (pohádkově)... a jestli neumřeli, žijí (spolu) šťastně dodnes. Že nevíte, kdo s kým resp. zda A. Hepburn „nazul střevíček“ (pro verbala a spol. myšleno, tak jak píšu, nikoliv obrazně) H. Bogart resp. W. Holden. A není to jedno? Hlavní přeci je, že to zůstalo v rodině. P.S. a nezapomeňte. Žena šťastně zamilovaná soufflé spálí, žena nešťastně zamilovaná zapomene zapnout troubu. Chtělo by se cynicky (ze života) dodat „a není nic horšího (dámy) než hladovej, tj; špatně naloženej chlap“. Já si to však nechám, protentokrát, raději pro sebe. S dovětkem na závěr. Osobně mám Humphreyho přecejenom raději v poněkud odlišnější poloze a s poněkud více prostořekou „Popelkou“ L. Bacall. To je však věcí osobního vkusu a zejména úplně jiný příběh. „To have and have not“, to je oč tu běží. Ten si však povíme (děti) někdy příště. 75% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je chybou vidieť najskôr remake a potom slávny originál. Myslím všeobecne. Potom sa buď stane, že vás originál absolútne ohúri, alebo si budete vybavovať situácie, ktoré ste videli a porovnávať ich, respektíve si hovoriť, aké sú si podobné. Napríklad som si povedal, že aj v Pollackovej verzii je casting vynikajúci. Možno som očakával viac humoru, oproti ďaľším romantickým komediálnym dvojhodinovkám je Sabrina skôr vážnym filmom. Ale u Wildera sa mi stáva, že mi jeho filmy sadnú viac na druhý krát a "vzhľadom na vzhľad" Audrey a aj jej zmenu účesu som s jej a Wilderowou Sabrinou ešte neskončil. Vidíme klasické dlhšie hollywoodske zábery a zároveň to ubieha ako voda. Nenaháňajú dnešní hyperrýchli kameramani a strihači svojim tempom zajaca vo vreci, keď nás tak často nudia? 70% a zaokrúhlenie dole iba preto, že som ešte nepridal poslednú hviezdu Some like it hot. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mně se nové zpracování Sabriny s Harisonem Fordem a Julií Ormond líbilo víc. Možná, protože jsem ho viděl dřív? Audrey je jako vždy kouzelná, ačkoliv krátký účes jí tolik nesluší. Co se týče ostatních - H. Ford je u mě mnohem charismatičtější a lepší herec než H. Bogart. Ale i přesto je to tak na 70%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama